03 14

Patarimai, kaip tobulai išvirti bolivinę balandą

Bolivinės balandos, dar taip neseniai buvusios egzotika, jau randa vietą mūsų virtuvėje. Iš šių kruopų galima išvirti ir košę pusryčiams ir patiekti prie antrojo patiekalo, derinti su įvairiomis daržovėmis. Tačiau ar jau esate perkandę jų virimo technologiją?

Šio straipsnio įgarsinimo gali klausyti tik 15min prenumeratoriai

Prenumeruoti
Bolivinė balanda
Bolivinė balanda / Shutterstock nuotr.

Bolivinės balandos sėklos (dar vadinamos kynva, quinoa) – puikus produktas, vertas įtraukti į kasdienį valgiaraštį. Jų galima išvirti didesnį kiekį, laikyti šaldytuve ir vėliau ruošti įvairius sveikuoliškus dubenėlius su priedais, maišyti į salotas. Mažose sėklytėse gausu baltymų (daugiau nei ruduosiuose ryžiuose!) ir kitų naudingų medžiagų. Kaip jas tinkamai išvirti?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
LEA kviečia seną katilą keisti nauju šilumos siurbliu. Pasinaudojus skiriamomis dotacijomis galima sutaupyti net iki 90 proc. šilumos siurblio kainos
Reklama
6 Juodkalnijos perlai – kurį kurortą rinksitės jūs?
Reklama
Geras regėjimas be akinių ir kontaktinių lęšių – tik 699 Eur abiems akims, operaciją atliekant Vilniaus klinikoje „Naujas regėjimas“
Reklama
Gyvenimas ant upės kranto – Nemuno vingyje iškilo 38 sklypų kvartalas „Druskininkų slėnis“