Taip pat skaitykite: Ji24.lt receptų pasiūlymai – netradiciniai bulviniai blynai
1. Nedidelę citriną pamirkykite sodoje, gerai nušveiskite, nusausinkite ir įdėkite į šaldymo kamerą. Bulves labai gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir su lupenomis iškepkite orkaitėje druskoje – taip paruoštos bulvės būna ypatingo skonio.
2. Iškepusias bulves pravėsinkite, nulupkite, supjaustykite gabalėliais. Užšalusią citriną sutarkuokite smulkia trintuve su žievele ir baltąja vaisiaus dalimi. Česnakus susmulkinkite, sukapokite.
3. Aitriąją papriką išvalykite, sukapokite, imbierą sutarkuokite. Džiūvėsėlius sumaišykite su aitriosiomis paprikomis, česnakais, citrina, imbierais, pagal skonį berkite druskos ir žalumynų. Bulves išdėliokite į dubenėlius, apšlakstykite lydytu sviestu ir užberkite prieskonių mišinio.
1. Saldžiąją papriką ir aitrųjį pipirą supjaustykite smulkiais kubeliais ir sumaišykite su malta jautiena. Į paruoštą masę sudėkite mėsos prieskonius, pasūdykite, įmuškite kiaušinį, įlašinkite tabasko padažo, citrinų sulčių, gerai išmaišykite ir leiskite pusvalandį pastovėti, kad įsigertų prieskoniai.
2. Iš faršo formuokite mažus kukuliukus. Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų, sudėkite kukuliukus, sumažinkite ugnį ir nuolat vartydami kepkite 8–10 minučių. Tiekite tiek karštus, tiek šaltus su mėgstamu padažu.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
- 2 burokėlius iškepkite orkaitėje (bet neperkepkite), nulupkite, supjaustykite šiaudeliais.
- Likusius burokėlius nulupkite, sutarkuokite smulkia trintuve.
- Riešutus sukapokite, paskrudinkite sausoje keptuvėje ir atvėsinkite.
- Svogūną nulupkite, supjaustykite plonyčiais žiedeliais, juos apšlakstykite pusės apelsino sultimis ir pamaigykite, kad nebūtų tokie aštrūs.
- Paruoškite užpilą: česnako skilteles išspauskite, aitriąją papriką sukapokite, prieskonius sumaišykite su sezamų aliejumi ir apelsino sultimis, pagal skonį berkite prieskonių, labai gerai išmaišykite ir bent valandą jį palaikykite, kad susimaišytų skoniai.
- Abejus burokėlius sumaišykite su nuplautomis ir nuvarvintomis salotomis, svogūnais ir išdalykite į lėkštes.
- Ant viršaus berkite skrudintų riešutų ir pilkite padažo. Tiekite su mėgstamos duonos riekele.
- Pagaminsite per 25 min. (neskaičiuojant burokėlių kepimo laiko).
1. Per naktį mirkytas pupeles išvirkite pasūdytame vandenyje (maždaug 45 min.) ir nuvarvinkite skystį. Svogūnus smulkiai sukapokite, česnako skilteles sutrinkite, salierus ir morkas supjaustykite kubeliais.
2. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus ir česnakus, paskui sudėkite susmulkintą mėsą ir kepkite, kol pasikeis mėsos spalva. Sudėkite susmulkintas daržoves ir dar truputį patroškinkite.
3. Visą keptuvėje esančią masę truputį pasūdykite, pagardinkite prieskoniais, supilkite sultinį, sudėkite į kelias dalis perpjautus pomidorus, gerai išmaišykite, uždenkite ir troškinkite 10 min.
4. Sudėkite virtas pupeles, išmaišykite, uždenkite keptuvę ir ant mažos ugnies troškinkite dar 10–15 min. Išjungus ugnį nereikia skubėti nukelti dangčio – tegul troškinys dar keliolika minučių pasitroškina.
Patarimas. Paprasčiausias mėsos smulkinimo būdas – sumalti mėsmale. Tačiau šis patiekalas skanesnis, jei mėsa – ne malta, o smulkiai supjaustyta.
Taip pat skaitykite:
Susipažinkite su aitriosiomis paprikomis!
- Prieskonines žoleles ir čili pipiriuką (recepto autorė deda tik šiek tiek, ne visą, čia priklauso, kokio aštrumo norite) supjaustykite smulkiai.
- Dėkite visus marinato ingridientus ant sparnelių, gerai įtrinkite ir palikite valandai ar kelioms.
- Recepto autorė po valandos „paragauja“ marinato, ar nieko netrūksta ir jei dar ko nors trūksta įdėkite norimų prieskonių. Ilgesniam laikui paliksite - geriau išsimarinuos. Bet jei labai skubate, užtenka ir geros valandos.
- Galite kepti ant grotelių.
- P.S. paskutinį sykį kepdama sparnelius, vietoj aliejaus įdėjau du šaukštus majonezo ir nedėjau čili pipiro. Gavosi labai skanūs, šiek tiek kitokie, daugiau česnakiniai sparneliai.
Receptą atsiuntė Inga B., Vilkaviškio raj.
- Pupeles išvirkite. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite ir sutrinkite ar sumalkite.
- Į puodą storu dugnu supilkite aliejų, gerai įkaitinkite ir apkepkite nuluptus bei smulkiai supjaustytus svogūnus.
- Sudėkite pomidorus, įmeskite visą aitriąją papriką, supilkite garstyčias, actą, pagardinkite druska ir cukrumi.
- Kaitinkite ant mažos ugnies 30–40 minučių. Išgriebkite aitriąją papriką, suberkite pupeles, grūstą česnaką, čiobrelius ir dar apie dešimt minučių pakaitinkite.
- Karštas salotas sukrėskite į švarius stiklainius ir sandariai užsukite.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
1.Česnako skilteles, svogūną susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje.
2.Sudėkite gabaliukais pjaustytus grybus ir maišydami troškinkite 3 minutes.
3.Sukrėskite trintus pomidorus, nukoštas pupeles, džiovintus čiobrelius, aitriąją papriką. Kaitinkite, kol užvirs, tuomet sumažinkite ugnį ir troškinkite valandą.
4.Pagardinkite druska ir tiekite su grietine.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
1. Morką, papają, salierus supjaustykite panašaus ilgio šiaudeliais, mėsą – plonais griežinėliais, svogūnų laiškus susmulkinkite, riešutus paskrudinkite, nutrinkite luobeles ir sutrupinkite.
2. Visus salotoms skirtus produktus išmaišykite dubenyje.
3. Kitame inde sumaišykite visus užpilui skirtus produktus (prieš tai česnakus sugrūskite, aitriąją papriką supjaustykite).
4. Supilkite į dubenį su salotomis ir dar kartą gerai išmaišykite.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
1.Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite, supjaustykite kubeliais. Aitriąsias paprikas nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, susmulkinkite. Saldžiąją papriką nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais.
2.Konservuotus pomidorus nusunkite, susmulkinkite, sultis atidėkite. Troškintuve įkaitinkite šiek tiek aliejaus, sudėkite svogūnų, česnakų, aitriųjų paprikų gabaliukus ir pakepinkite. Sudėkite faršą, kepdami išmaišykite. Sudėkite pomidorų padažą, įberkite druskos, pipirų, cukraus, maltos paprikos, kmynų, džiovintų raudonėlių.
3.Supilkite pjaustytus konservuotus pomidorus, jų sultis ir sultinį. Užvirkite ir troškinkite vis pamaišydami apie 30 minučių. Sudėkite nusunktas konservuotas pupeles, suberkite saldžiąsias paprikas ir troškinkite 5 minutes.
4.Pomidorus nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir smulkiai supjaustykite. Pabarstykite druska, pipirais, cukrumi ir sudėkite į troškinį. Pavirkite. Įmaišykite grietinę, tarkuotą sūrį, kapotus petražolių lapelius. Dar šiek tiek pavirkite ir nukaiskite.
5.Galima tiekti su bulvėmis, ryžiais, balta duona ar vynioti į tortilijas.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
1. Burokėlius iškepkite orkaitėje, nulupkite, supjaustykite ketvirčiais ir sumeskite į aukštą indą.
2. Paruoškite marintą: česnako skilteles išspauskite, sumaišykite su aliejumi, citrinos, apelsinų sultimis ir žievelėmis, pagal skonį berkite prieskonių ir labai gerai išmaišykite. Masę užpilkite ant burokėlių ir per naktį marinuokite.
3. Į lėkštes dėkite nuplautas salotas, gerai nuvarvintus burokėlių ketvirčius, išdėliokite dailiai bulvių skustuku atrėžtų morkų juostelių, užberkite sausoje keptuvėje skrudintų kedrinių pinijų. Iš nurodytų ingredientų paruoškite užpilą salotoms ir bent valandą jį palaikykite, kad susimaišytų skoniai. Tiekite su mėgstamos duonos riekele.
Pagaminsite per 50 min. (neskaičiuojant burokėlių marinavimo laiko).
1. Blauzdeles nuplaukite, labai gerai nusausinkite ir sumeskite į dubenį.
2. Česnakus sukapokite arba sugrūskite grūstuvu.
3. Iš apelsino ir citrinos išspauskite sultis, sumaišykite su tekila, aliejumi, kmynais, raudonėliais, aitriosios paprikos milteliais.
4. Marinatą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite žiupsneliu cukraus ir paragaukite. Jeigu nepakankamai aštru, dar įberkite aitriųjų paprikų.
5. Gautu marinatu gerai įtrinkite vištų blauzdeles ir 3–4 valandas arba, dar geriau, per naktį palikite marinuotis.
6. Paruoštas blauzdeles kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
7. Salotas išdėliokite lėkštėje. Aitriąją papriką išvalykite, supjaustykite griežinėliais, apšlakstykite citrinų sultimis, pamaigykite, kad suminkštėtų ir išdėliokite ant salotų. Jas apšlakstykite aliejaus ir apelsinų sulčių mišiniu.
Tiekite su karštomis arba atvėsintomis blauzdelėmis.
Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
- Morkas supjaustykite plonais šiaudeliais, čili, česnaką ir imbierą susmulkinkite.
- Vištieną šiek tiek apkepkite, suberkite česnakus, čili ir imbierą.
- Suberkite morkas, supilkite soją ir kinietišką padažą, viską troškinkite su šlakeliu vandens.
- Kai vištiena ir morkos suminkštės, suberikite sezamo sėklas ir viską dar porą minučių patroškinkite.
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
- Pirmiausia pasigaminkite įdarą: bulves išvirkite, nulupkite, sutrinkite su kokosu, sezamo sėklomis, cukrumi, imbieru, smulkintu čili pipiru, kalendra ir druska.
- Dubenyje sumaišykite miltus, maltus čili pipirus, sviestą. Lėtai pilkite vandenį, maišykite, kol susiformuos tešla.
- Tada ją gerai išminkykite, ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite poros mm storio stačiakampį, ant jo tolygiai paskleiskite jau pasiruoštą atšalusį įdarą, susukite vyniotinį.
- Supjaustykite jį ~1 cm storio gabalėliais.Šiek tiek suplokite juos.
- Keptuvėj įkaitinkite aliejų, kepkite jame ritinėlius po porą minučių iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus.
Receptą atsiuntė Rita D.
- Puode, ant laužo apkepinkite supjaustytą kiaulieną, kad gerai apskrustų, dėkite susmulkintą svoguną, česnaką, sutarkuotas morkas.
- Įpilkite vandens ir viską patušinkite. Supilkite ryžius.
- Kai ryžiai pradeda minkštėti sudėkite pomidorų pastą, suberkite prieskonius.
- Nugaravus vandeniui dar įpilkite. Vėl nugaravus vandeniui, galima patiekti plovą, virtą ant laužo.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Lina M.
- Morkas nuskuskite, supjaustykite griežinėliais.
- Paprikas išvalykite, saldžiąsias supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, aitriąją – sukapokite.
- Česnakus taip pat sukapokite. Svogūnus supjaustykite griežinėliais, saliero lapkotį – kubeliais.
- Gilioje keptuvėje storu dugnu įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus.
- Suberkite česnakus, saldžiąsias paprikas ir ant stiprios ugnies kepinkite apie 2 min.
- Kai paprikos šiek tiek suminkštės, suberkite aitriąją papriką, smulkintus salierus, sukrėskite pomidorus ir saulėje džiovintų pomidorų padažą, supilkite sultinį, sumeskite žirnelių ankštis ir kaitinkite ant mažos ugnies apie 4 min.
- Keptuvę nukelkite nuo ugnies ir išdėliokite daržoves į dubenėlius.
- Troškintas daržoves gardu tiekti su feta arba keptu varškės sūriu.
- Moliūgą supjaustykite nedideliais kubeliais.
- Morkas supjaustykite nedideliais gręžinėliais.
- Kiaulieną supjaustykite irgi nedideliais kubeliais.
- Svogūną bei česnaką supjaustykite smulkiau.
- Aitriąsias paprikas supjaustykite.
- Į skardą dėkite moliūgus, morkas, svogūnus, česnakus, paprikas.
- Pagardinkite druska, pipirais. Ant viršaus uždėkite raudonėlius.
- Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.
- Kiaulieną apkepkite su nedideliu kiekiu aliejaus ant labai stiprios ugnies.
- Į karščiui atsparų indą įdėkite visas daržovės, sudėkite kiaulieną.
- Pagardinkite pipirais, druska. Įpilkite sultinio, kad visi daržovės ir mėsa būtų apsemtos sultiniu. Ir dar troškinkite 150 laipsnių orkaitėje 20 minučių.
- Galima pagardinti kruopomis, tuomet būtų tiršta sriuba.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Kristina
1. Pirmiausia pasiruoškite įdarą: išvirkite ir nulupkite bulves, sutrinkite su kokosų drožlėmis, sezamų sėklomis, cukrumi, imbieru, smulkinta aitriąja paprika, žalumynais ir druska. Viską gerai išsukite.
2. Dubenyje sumaišykite miltus, ciberžoles, maltą aitrąją papriką ir sviestą. Maišydami lėtai pilkite vandenį, kol įgaus tešlos konsistenciją. Tešlą gerai išminkykite, ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite poros milimetrų storio stačiakampį. Ant jo tolygiai paskleiskite atšalusį įdarą ir susukite. Vyniotinį supjaustykite centimetro storio gabalėliais ir šiek tiek juos suplokite.
3. Į keptuvėje įkaitintą aliejų sudėkite ritinėlius ir kelias minutes kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Svogūnus sukapokite, česnakus sugrūskite. Aitriąją papriką, išėmus sėklas, kuo smulkiau supjaustykite. Žaliąją papriką ir pomidorus supjaustykite kubeliais.
2. Kruopas užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų, ir palikite brinkti.
3. Gilioje keptuvėje arba puode įkaitinkite aliejų, pakepinkite svogūnus, paskui sudėkite česnakus, paprikas ir ant didelės ugnies kepinkite 2 min. Sudėkite prieskonius, padažą, nuvarvintas pupeles, pomidorus, supilkite sultinį arba vandenį ir užvirkite. Sumažinus ugnį troškinkite maždaug 3 min. Tada sudėkite išbrinkusias kruopas ir virkite dar 5 min.
4. Prieš patiekdami kiekvieną porciją pagardinkite šaukštu grietinės arba tarkuoto sūrio.
- Išpjovą supjaustykite stambiais gabalais, gardinkite druska bei pipirais.
- Apkepkite iš abiejų pusių ant labai stiprios ugnies.
- Porus stambiai supjaustykite ir apkepkite su sviestu. Pipirus supjaustykite.
- Į karščiui atsparų indą sudėkite kiaulieną, poras, paprikas. Gardinkite druska, pipirais bei prieskoniais.
- Įpilkite sviesto, kuriame kepėte porus, įpilkite stiklinę vandens ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 30 min , uždarius dangčiu.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Kristina
1. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite pjaustytus svogūnus, faršą ir maišydami apkepkite. Paskui suberkite smulkintą česnaką, juostelėmis pjaustytas paprikas, sukrėskite pomidorus, pomidorų pastą, sudėkite aitriuosius pipirus.
2. Pagardinkite mėsos prieskoniais, druska, cukrumi ir uždengę troškinkite apie 15 minučių. Kelios minutės prieš pabaigą suberkite pupeles. Keptuvę nukelkite nuo ugnies ir troškinį palikite kelioms minutėmis uždengtą. Tiekite su balta duona.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
1. Mėsą ir svogūną supjaustykite juostelėmis, česnaką sukapokite, šparagines pupeles atšildykite. Aitriąją papriką patrinkite tarp delnų arba spaudžiant delnu paridinėkite ant pjaustymo lentelės, nupjaukite žaliąjį galą ir išberkite sėklytes, supjaustykite griežinėliais.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pusę minutės jame pakepinkite česnaką, tada sudėkite mėsą ir kepkite dar penkias minutes. Sumeskite svogūną ir keletą paprikos griežinėlių, pasūdykite ir pabarstykite pipirų.
3. Kai mėsa beveik iškeps, o svogūnai suminkštės, įpilkite sojų padažo, įberkite cukraus, įdėkite pomidorų pastos, įpilkite vandens ir troškinkite 10 min.
4. Sudėkite šparagines pupeles ir patroškinkite maždaug 5 min.
5. Patiekdami pabarstykite pjaustytomis paprikomis ir petražolių lapeliais.
Taip pat skaitykite: Pagrindinės mitybos taisyklės tiems, kurie nemėgsta laikytis dietų