Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Patiekalai per 30 minučių – nuo sriubos, troškinio iki kepsnio

Lašiša įdarytos agurkų užkandėlės, moliūginiai blynai, bolivinių balandų ir špinatų salotos... Štai jums sąrašas receptų – rinkitės ir gaminkite!
Kuskusas turkiškai
Kuskusas turkiškai / Autorės nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: Alternatyvią žemdirbystę išbandęs Saulius Jasionis: „Negenėkite ir nebalinkite vaismedžių – turėsite sveiką sodą“

Greitas raugintų kopūstų troškinys
Receptas: Greitas raugintų kopūstų troškinys
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 162
Receptas
Ingredientai
Kopūstai: 400.00 g (rauginti)
Savo sultyse konservuotų pomidorų tyrė: 250.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Morkos: 1.00 vnt.
Obuoliai: 1.00 vnt.
Džiovinti pomidorai: 50.00 g (nebūtinai)
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (džiovinti)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Morką ir obuolį sutarkuokite šiaudeliais, svogūną smulkiai supjaustykite. Viską apkepinkite aliejuje.
  2. Į apkepintas daržoves sukrėskite raugintus kopūstus, supilkite savo sultyse konservuotų pomidorų tyrę, suberkite smulkintus džiovintus pomidorus, pasūdykite, pagardinkite kmynais, raudonėliais ir, vis pamaišydamos, troškinkite gilioje dangčiu uždengtoje keptuvėje apie 10 minučių.
  3. Patiekite su karštomis virtomis arba orkaitėje keptomis bulvėmis.
Suskleisti
Kepsniai su persikais
Receptas: Kepsniai su persikais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.3 / 3
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 500.00 g (sprandinės)
Persikai: 100.00 g (konservuoti)
Paprikos: 100.00 g
Svogūnai: 50.00 g (pusė nedidelio)
Mėsos prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Iš kiaulienos sprandinės suformuokite kepsnius. Įtrinkite juos prieskoniais, druska ir apie 15 min. palikite pastovėti.

2. Kepkite keptuvėje. Kai kepsniai bus jau beveik iškepę, sudėkite ant jų smulkintus persikus, paprikas ir svogūnus ir dar truputėlį patroškinkite.

3. Tiekite su ryžiais ir daržovėmis.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Pikantiška vištiena
Receptas: Pikantiška vištiena
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 6
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 400.00 g (krūtinėlės be odelės)
Imbieras: 10.00 g (gabalėlis šaknies)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Vorčesterio padažas: 1.00 arbat. š.
Kepsnių aliejus 1.00 valg. š.
Sviestas: 4.00 valg. š. (2 valg. š. vištienai kepti ir 2 valg. š. skrebučiams)
Čiobreliai: 1.00 vnt. (šakelė)
Kaparėliai: 1.00 valg. š. (padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuota žaliosios citrinos žievelė ir sultys - padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui ir skrebučiams)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Prancūziškas batonas (skrebučiams) 4.00 riekės
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (skrebučiams)
Grietinėlė: 2.00 valg. š. (skrebučiams)
Dribsniai: 3.00 valg. š. (grūstų kukurūzų dribsnių - skrebučiams)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį, tarkuotų - skrebučiams)
Kaip gaminti

1. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, perpjaukite į dvi dalis, nusausinkite, įtrinkite marinatu, paruoštu iš tarkuoto imbiero, smulkintų česnakų, „Vorčesterio“ padažo ir aliejaus. Apie pusvalandį palikite pasimarinuoti. Keptuvėje išlydykite sviestą, įmeskite čiobrelių šakelę ir iš abiejų pusių apkepkite vištieną.

2. Kol kepa vištiena, paruoškite padažą: sviestą, kaparėlius, citrinos žievelę ir sultis pakaitinkite nedideliame puodelyje ant mažos ugnies. Kai padažas šiek tiek sutirštės, suberkite likusius prieskonius.

3. Paruoškite traškius skrebučius: kiaušinį išplakite su grietinėle ir prieskoniais, gautame plakinyje pamirkykite trikampėliais pjaustytas batono riekeles ir apvoliokite jas kukurūzų dribsniuose. Tada iš abiejų pusių apkepkite karštame svieste.

4. Į lėkštę dėkite vištienos ir traškių paplotėlių, pilkite padažo ir tiekite su garuose troškintomis šviežiomis morkytėmis.

Suskleisti
Brokolių salotos
Receptas: Brokolių salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.9 / 36
Receptas
Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt. (žiedyno)
Obuoliai: 1.00 vnt. („Golden“)
Spanguolės: 0.50 puodelis
Šoninė: 1.00 vnt. (šaltai rūkytos šoninės kubelių paskrudintų)
Žemės riešutai: 1.00 puodelis (1/4 puodelio - sūdytų)
Jogurtas: 0.50 puodelis
Majonezas: 0.50 puodelis
Garstyčios: 3.00 valg. š.
Medus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Į dubenį dėkite smulkintus brokolius (galima nuplikyti verdančiu vandeniu, bet nebūtina).
  2. Išmirkykite džiovintas spanguoles, sumaišykite jas su brokoliais.
  3. Skrudintus šoninės gabalėlius taip pat dėkite į salotų dubenį, kaip ir smulkintą obuolį.
  4. Padažui: sumaišykite jogurtą, garstyčias, medų, majonezą.
  5. Išmaišykite salotas su padažu ir apibarstykite skrudintais riešutais.
Suskleisti
Bulviniai piršteliai
Receptas: Bulviniai piršteliai
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 185
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt.
Bulvės: 5.00 vnt. (virtos)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Malta mėsa 200.00 g
Džiūvėsiai: 100.00 g (maltų - piršteliams apvolioti)
Kaip gaminti

1. Virtas bulves sutrinkite į košę, sudėkite kubeliais pjaustytą papriką ir svogūną, mėsą, prieskonius, įmuškite 1 kiaušinį.

2. Masę gerai išmaišykite ir suformuokite pirštelius. Juos pamirkykite plaktame kiaušinyje ir apvoliokite džiuvėsėliuose.

3. Kepkite keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.

Receptą atsiuntė Jolanta Muniuvienė

Suskleisti
Lašiša įdarytos agurkų užkandėlės
Receptas: Lašiša įdarytos agurkų užkandėlės
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 21
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 2.00 vnt.
Lašiša: 100.00 g (rūkytos)
Salotos: 50.00 g (mėgstamų)
Ridikėliai 2.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (2 griežinėliai)
Krapai: 40.00 g (1 ryšelis)
Svogūnų laiškai: 40.00 g (pagal skonį)
Majonezas: 2.00 valg. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Agurką supjaustykite bokšteliais, išskobkite jų vidų.

2. Susmulkinkite svogūnų laiškus, lašišą, krapus, ridikėlius, suplėšykite salotas ir viską išmaišykite su majonezu.

3. Įdarykite agurkus paruošta mase, ant viršaus uždėkite po smulkintą citrinos griežinėlį ir patiekite.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Sriuba Tom Kha
Receptas: Sriuba Tom Kha
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
2.9 / 10
Receptas
Ingredientai
Kokosų pienas: 400.00 ml (1 ind. - „Santa Maria Coconut Milk“)
Prieskoniai: 30.00 g (pakuotė „Santa Maria Asian Spices Tom Kha“)
Vištienos krūtinėlė: 400.00 g (supjaustytos)
Vanduo: 400.00 ml
Pomidorai: 2.00 vnt. (supjaustyti kubeliais)
Grybai: 5.00 vnt. (supjaustyti griežinėliais)
Kaip gaminti
  1. Sumaišykite prieskonių mišinį Tom Kha sriubai su kokoso pienu ir vandeniu. Užvirkite.
  2. Sudėkite juostelėmis supjaustytą vištieną (neapdorotą) ir virkite 5 minutes.
  3. Sudėkite griežinėliais supjaustytus pomidorus ir pievagrybius.

Receptas iš tinklaraščio „Santa Maria“

Suskleisti
Indiški kukuliai
Receptas: Indiški kukuliai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 71
Receptas
Ingredientai
Prieskoniai: 1.00 vnt. (1 pak. „Santa Maria Tikka Masala Spice Mix“)
Faršas: 500.00 g (įvairios mėsos arba ėrienos faršas)
Duona: 100.00 ml (trupinių)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Aliejus: 1.00 valg. š. (tinka ir sviestas)
Vanduo: 100.00 ml
Varškė: 200.00 ml (varškės kremas)
Kaip gaminti
  1. Dubenyje sumaišykite faršą, duonos džiūvėsėlius ir kiaušinį. Leiskite mišiniui pastovėti 10 minučių.
  2. Suridenkite kukulius ir kepkite aliejuje ant vidutinės ugnies, kol gražiai paruduos. 
  3. Įberkite prieskonių mišinio „Tikka Masala“ ir įpilkite vandens.​
  4. Įmaišykite grietinėlės ir virkite uždengę 5–10 minučių ant mažos ugnies.
  5. Apibarstykite kalendra ir patiekite su basmati ryžiais, mangų čatniu ir paplotėliais.
  6. Patiekite kukulius su mangų čatniu, basmati ryžiais ir traškiais paplotėliais.

Receptas iš tinklaraščio „Santa Maria“

Suskleisti
Kuskusas turkiškai
Receptas: Kuskusas turkiškai
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 34
Receptas
Ingredientai
Kuskusas: 1.00 st.
Agurkai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pomidorų pasta 2.00 valg. š.
Sezamų aliejus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt.
Salotos: 50.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti

1. Kuskusą užpilkite verdančiu vandeniu. Uždenkite indą dangčiu ir pusvalandžiui palikite, kol kuskusas išbrinks.

2. Supjaustykite salotas, agurką ir pomidorą.

3. Pagaminkite padažą: išspauskite iš citrinos sultis, įdėkite pomidorų pastos, įpilkite sezamo aliejaus, suberkite smulkintą česnaką, prieskonių, pasūdykite ir gerai išmaišykite.

Jei norite, kad kuskuso salotos būtų ryškesnės spalvos, dėkite daugiau pomidorų pastos.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Blynai su obuoliais
Receptas: Blynai su obuoliais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 281
Receptas
Ingredientai
Grietinė: 1.00 puodelis (0,5)
Pienas: 1.00 puodelis (0,5)
Aliejus: 1.00 puodelis (0,3 rapsų)
Cukrus: 1.00 puodelis (0,3)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Miltai: 1.00 sauja
Obuoliai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Kiaušinius išplakite su cukrumi.
  2. Įpilkite pieną, aliejų, grietinę, vanilę, druską, cinamoną, kepimo miltelius ir vėl gerai viską suplakite.
  3. Miltus dėkite po truputį – jų reikia tiek, kad tešla pasidarytų grietinės tirštumo.
  4. Kuo plonesnėmis skiltelėmis įpjaustykite obuolius.
  5. Keptuvę įkaitinkite, nustatykite vidutinę ugnį/kaitrą ir šaukštu formuokite blynelius.
  6. Kai ant viršaus susidaro burbuliukai, blynus apverskite ir dar pakepkite kelias minutes.
  7. Kadangi į tešlą pylėme aliejaus, papildomų riebalų keptuvei patepti nereikia, blyneliai nesvyla.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Tailandietiška jautiena su daržovėmis ir paskrudintais anakardžių riešutais
Receptas: Tailandietiška jautiena su daržovėmis ir paskrudintais anakardžių riešutais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 14
Receptas
Ingredientai
Raudonojo kario pasta:( „Santa Maria Curry Paste Red“ ) 1.00 valg. š.
Padažas:(0,5 but. „Santa Maria Asian Wok Sweet & Sour organic“ ) 1.00 vnt.
Makaronai: 250.00 g (1 pak. „Santa Maria Egg Noodles“)
Kopūstai: 100.00 g
Pupelės: 100.00 g (šviežios žaliosios)
Morkos: 1.00 vnt.
Aliejus: 4.00 valg. š. (kepimui)
Didkepsnis: 500.00 g
Kaip gaminti
  1. Paruoškite makaronus pagal pakuotės nurodymus. Tuomet atvėsinkite juos šaltame vandenyje ir padėkite į šalį.
  2. Smulkiai supjaustykite daržoves ir mėsą.
  3. Paskrudinkite anakardžių riešutus sausoje keptuvėje.
  4. Pakepkite mėsą aliejuje aukštoje temperatūroje, kol ji gražiai apkeps, tada sudėkite daržoves.
  5. Pakepinkite maišydami maždaug 2–3 minutes, kol mėsa iškeps, o daržovės sušils.
  6. Supilkite Wok padažą ir įmaišykite anakardžių riešutus.
  7. Pakepkite makaronus karštoje keptuvėje, aliejuje su kario pasta, sumaišykite ir patiekite makaronus lėkštėje kartu su Wok.

Receptas iš tinklaraščio „Santa Maria“

Suskleisti
Saldžiarūgštė kiaulienos filė su imbierais
Receptas: Saldžiarūgštė kiaulienos filė su imbierais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
2.6 / 5
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 250.00 g (pakuotė „ Santa Maria Rice Noodles“)
Cukinijos: 1.00 vnt.
Ananasai: 1.00 vnt. (0,5)
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepimui)
Kiauliena: 400.00 g (filė)
Svogūnai: 1.00 vnt. (geltonieji)
Žirniai: 150.00 g (žalieji)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Padažas:(0,5 but. „Santa Maria Asian Wok Sweet & Sour“) 1.00 vnt.
Kalendros: 1.00 vnt. (ryšulėlis šviežios)
Kaip gaminti
  1. Išvirkite makaronus pagal pakuotės nurydomus.
  2. Kiaulienos filė supjaustykite juostelėmis. Cukiniją perpjaukite išilgai į keturias dalis ir išpjaukite centrinę dalį su sėklomis. Supjaustykite centimetro storio gabaliukais. Ananasą supjaustykite kubeliais, o svogūną – griežinėliais.
  3. Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite aliejaus.
  4. Sudėkite filė juosteles ir pakepinkite 1 minutę maišydami.
  5. Sudėkite daržoves ir vaisius. Kepkite dar 2–3 minutes aukštoje temperatūroje.
  6. Supilkite pakepimo padažą ir virkite žemoje temperatūroje maždaug 2 minutes.
  7. Sudėkite makaronus ir maišykite maždaug 1 minutę.
  8. Papuoškite šviežiomis kalendromis.

Receptas iš tinklaraščio „Santa Maria“

Suskleisti
Bolivinių balandų, špinatų ir saulėje džiovintų pomidorų salotos
Receptas: Bolivinių balandų, špinatų ir saulėje džiovintų pomidorų salotos
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 46
Receptas
Ingredientai
Vanduo: 400.00 ml ((bolivinėms balandoms virti))
Špinatai: 80.00 g
Migdolai: 1.00 sauja ((supjaustytų ir paskrudintų))
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. ((užpilui))
Citrinos: 2.00 valg. š. ((sulčių, užpilui))
Agavų sirupas: 1.00 valg. š. ((tinka ir skystas medus, užpilui))
Česnakai: 2.00 skiltelės ((užpilui))
Garstyčios: 1.00 arbat. š. ((grūdėtų garstyčių, padažui))
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

Salotos

  1. Bolivines balandas sudėkite į nedidelį puodą, užpilkite 400 ml verdančio vandens, įberkite žiupsnelį druskos ir virkite ant mažos ugnies apie 15 min. Tuomet nukaiskite nuo ugnies ir palikite pastovėti dar 5 min.
  2. Paruoštas bolivines balandas sudėkite į dubenį ar lėkštę ir palikite atvėsti. Į kuo platesnį indą sudėsite – tuo greičiau atvės.
  3. Atvėsusias bolivines balandas sudėkite į dubenį. Kartu sudėkite stambiai supjaustytus špinatus, smulkiai supjaustytus pomidorus ir pakepintas migdolų plokšteles.

Užpilas

  1. Į nedidelį stiklainėlį sudėkite aliejų, citrinos sultis, sirupą, susmulkintą česnaką, garstyčias ir prieskonius. Stiklainėlį uždenkite ir stipriai pakratykite – visi produktai tarpusavyje gerai susiplaks ir susijungs.
  2. Gautą užpilą užpilkite ant salotų ir išmaišykite. Patiekite iš karto.

Pastabos

  • Kaip pakepinti migdolus? Parduotuvėje dažniausiai parduodamos neskrudintos migdolų plokštelės. Tad namuose įkaitinkite sausą keptuvę, į ją suberkite migdolus ir vis pamaišant/pakratant keptuvę, migdolus kepinkite porą minučių, kol įgaus gražų rudą atspalvį. Tuomet išdėkite į lėkštę ir palikite atvėsti.
  • Pritaikykite savo skoniui: šiam receptui galite rinktis bet kurios rūšies bolivines balandas. Aš naudojau baltą, tačiau puikiai salotose atrodo maišytų spalvų kruopos. 
  • Jei labai mėgstate saulėje džiovintus pomidorus, galite jų kiekį didinti.
  • Vietoj špinatų galite naudoti rukolą, tačiau tuomet salotos įgaus dar aštresnį riešutų skonį.

Receptą rasite čia.

Suskleisti
Moliūginiai blynai
Receptas: Moliūginiai blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 180
Receptas
Ingredientai
Miltai: 1.00 puodelis
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Rudasis cukrus: 60.00 g
Grietinėlė: 200.00 g ((riebios))
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Moliūgai: 200.00 g ((tyrės))
Kaip gaminti
  1. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir cukrumi. Grietinėlę, moliūgų tyrę ir kiaušinį suplakame iki vientisos masės ir įmaišome miltus.
  2. Keptuvę gerai įkaitiname, iškart sumažiname temperatūrą iki vidutinės ir kepame iš abiejų pusių, po kelias minutes. Aš kepiau lengvai patepusi keptuvę rapsų aliejumi.

Skanaus!

Receptą rasite čia.

Suskleisti
Spagečiai su lašiša ir cukinijomis
Receptas: Spagečiai su lašiša ir cukinijomis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 19
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 1.00 sauja ((1 pakelis bet kurių mėgstamų makaronų))
Rūkyta lašiša: 200.00 g ((silpnai sūdyta))
Česnakai: 7.00 skiltelės
Svogūnai: 2.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt. ((nedidelės))
Grietinė: 2.00 valg. š.
Grietinėlė: 200.00 ml
Kietasis sūris: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Salierai: 1.00 vnt. ((džiovintų lapelių, pagal skonį))
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 žiupsnelis ((pagal skonį))
Druska: 1.00 žiupsnelis ((atsargiai, kad nepersūdytumėte, nes lašiša jau bus sūri))
Citrinos: 1.00 vnt. ((sulčių))
Kaip gaminti
  1. Gerai įkaitinti keptuvę su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Sudėti smulkiai supjaustytą lašišą, šiek tiek apkepti. Susmulkinti svogūnus, sudėti į keptuvę ir apkepti kol ims tapti skaidrėti.
  2. Gerai sukapoti svogūno galvutes. Keptuvėje lašišą ir svogūnus pastūmėti į vieną pusę, o kitoje pusėje 1/2 min.  apkepti smulkintą česnaką. Galiausiai viską sumaišyti ir sudėti pusžiedžiais supjaustytą cukiniją (su visa odele, prieš tai gerai nuplovus). Troškinti, kol cukinija suminkštės. Tuomet sudėti prieskonius, grietinę ir supilti grietinėlę. Viską išmaišyti, užvirus nukelti nuo ugnies.
  3. Išvirti 1 pakelį spagečių (galima naudoti ir kitus, jums patinkančius makaronus), nukošti ir supilti paruoštą padažą. Viską gerai išmaišyti.
  4. Patiekti apibarsčius tarkuotu sūriu, šiek tiek apšlaksčius citrinos sultimis ir uždėjus pipirnės lapelių.

Receptą rasite čia.

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?