Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 greiti ir gardūs patiekalai su dešrelėmis

Kai nėra laiko, o norisi sočiai pavalgyti, visada gelbsti dešrelės. Be to, jas galima paruošti daugybe būdų, tad jei iki šiol tik įmesdavote į keptuvę ar verdantį puodą – atpalaiduokite fantaziją. Štai 5 receptai, kurie paįvairins jūsų kasdienį meniu.
Bulvės su dešrelėmis
Bulvės su dešrelėmis / 123RF.com nuotr.
Bulvių sriuba su dešrelėmis
Receptas: Bulvių sriuba su dešrelėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.5 / 41
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 700.00 g (miltingų)
Morkos: 4.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės (ir 2 valg. š. česnakų skridinėlių papuošimui)
Rūkyti lašinukai 70.00 g
Mėsos sultinys: 1.00 l
Kiauliena: 500.00 g (rūkytos nugarinės)
Mairūnas: 1.00 valg. š. (kapotų lapelių)
Dešrelės 4.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Kaip gaminti

1. Bulves ir morkas nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Porą nuvalykite, nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite plonais skridinėliais. Svogūnus ir česnakus nulupkite ir smulkiai supjaustykite.

2. Lašinukus supjaustykite smulkiais kubeliais ir išlydykite dideliame puode. Spirgučius išgriebkite ir padėkite atskirai. Keptuvėje likusiuose taukuose apkepinkite bulves. Sudėkite morkas, porus, svogūnus, česnakus ir viską trumpai pakepinkite.

3. Pakepintas daržoves sudėkite į puodą su sultiniu, pasūdykite, įberkite pipirų. Įdėkite nugarinę ir viską virkite apie 35 min. Retkarčiais atsargiai pamaišykite.

4. Nugarinę ištraukite, supjaustykite kubeliais ir padėkite atskirai. Sriubą trumpai patrinkite maišytuvu, pasūdykite, pagardinkite pipirais, mairūnais. Dešreles supjaustykite ratukais ir suberkite į sriubą. Ten pat suberkite nugarinės kubelius ir pakaitinkite. Sriubą patiekite lėkštėse, į kiekvieną porciją įdėkite spirgučių ir česnakų skridinėlių.  

Suskleisti

Aštri pupelių sriuba su dešrelėmis
Receptas: Aštri pupelių sriuba su dešrelėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 57
Receptas
Ingredientai
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aliejus: 2.00 valg. š.
Vanduo: 2.00 valg. š.
Paprikos: 2.00 vnt. (žalios saldžios)
Pupelės: 500.00 g (2 indeliai konservuotų rudųjų arba baltųjų pupelių)
dešrelės plonos parūkytos 250.00 g
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (Kajeno pipirai ir žiupsnelis maltų kvapiųjų)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š.
Mėsos sultinys: 800.00 ml (2 kubeliai)
Kaip gaminti

1.Paprikas išvalykite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Konservuotas pupeles sukrėskite į koštuvą, perliekite šaltu vandeniu ir palikite, kad nuvarvėtų.

2.Susmulkinkite svogūną, česnakus ir ant mažos ugnies 5–7 minutes pakaitinkite puode su aliejaus ir vandens mišiniu. Pusę pupelių sutrinkite. Prie svogūnų ir česnakų sudėkite paprikos gabaliukus, prieskonius, pomidorų pastą ir viską išmaišykite.

3.Supilkite karštą vandenį ir sutrintus sultinio kubelius, išmaišykite, užvirinkite ir ant mažos ugnies troškinkite kelias minutes. Įmaišykite trintas pupeles. Tada sudėkite likusias netrintas pupeles ir riekelėmis pjaustytas dešreles.

4.Uždengę troškinkite apie 20 minučių, jeigu reikia, dar pagardinkite mėgstamais prieskoniais.

Šią sriubą galima valgyti su meksikietiškais kukurūzų traškučiais.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti

Sluoksniuotas apkepas su dešrelėmis ir šviežiais pomidorais
Receptas: Sluoksniuotas apkepas su dešrelėmis ir šviežiais pomidorais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 5
Receptas
Ingredientai
sardelės 300.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Vanduo: 2.00 valg. š.
Pomidorai: 3.00 vnt.
Bulvės: 8.00 vnt. (virtos)
Grietinė: 200.00 ml (10 proc. riebumo)
Druska: 1.00 arbat. š.
picų prieskoniai 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti)
Sūris: 100.00 g (tarkuotas fermentinis)
Kaip gaminti

1.Luptus svogūnus perpjaukite išilgai, supjaustykite plonais šiaudeliais ir pakaitinkite aliejaus bei vandens mišinyje, kol pasidarys skaidrūs.

2.Sudėkite griežinėliais pjaustytus pomidorus, ugnį padidinkite ir kaitinkite dar kelias minutes. Į riebalais išteptą skardą dėkite virtas bulves, pomidorus, dešros griežinėlius, ant jų – svogūnus.

3.Druską ištirpinkite grietinėje, įmaišykite pipirus, picų prieskonius ir supilkite ant daržovių.

4.Apibarstykite tarkuotu sūriu ir 25 minutes kepkite 200 laipsnių orkaitėje.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti

Mielinės bandelės su dešrelėmis
Receptas: Mielinės bandelės su dešrelėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.7 / 114
Receptas
Ingredientai
Pienas: 200.00 ml
Cukrus: 2.00 valg. š.
Mielės: 1.00 vnt. (1 pakelis sausų mielių - 7 arba 11 g pakuotė)
Sviestas: 200.00 g (minkštas)
Druska: 5.00 g (1/2 arbat. š.)
Miltai: 500.00 g
Pieniškos derelės: 17.00 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (plaktas)
Kaip gaminti

1. Pieną pašildykite iki kambario temperatūros. Suberkite cukrų, mieles ir šluotele išplakite, kol cukrus ir mielės ištirps.

2. Dubenėlį uždenkite rankšluostėliu ir padėkite šiltai 10-15 minučių, kol iš mielių paviršiuje susidarys „kepurėlė“ (tai būtina!).

3. Į didelį dubenį persijokite miltus, sumaišykite su druska.

4. Į miltų mišinį sudėkite kubeliais pjaustytą minkštą sviestą (atšildykite jį natūraliai, tiesiog iš anksčiau išėmę iš šaldytuvo, nenaudokite mikrobangų krosnelės).

5. Tarp pirštų trinkite miltus su sviestu tol, kol susidarys trupinėliais.

6. Supilkite pieną su mielėmis (nepamirškite, kad turi būti susidarius mielių „kepurėlė“).

7. Išmaišykite ir pradėkite minkyti tešlą. Tešla turi būti minkšta, tačiau ne skysta. Jei ji per skysta, įberkite dar truputį miltų.

8. Reikiamos konsistencijos tešlą minkykite 3 minutes, tuomet dėkite į švarų dubenį, uždenkite rankšluostėliu ir dėkite į šaldytuvą. Laikykite šaldytuve 30 minučių.

9. Išėmę tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite. Supjaustykite tešlą ilgomis juostelėmis.

10. Kiekvieną dešrelę apsukite tešlos juostele.

11. Sudėkite į kepimo popieriumi išklotas skardas. Aptepkite plaktu kiaušiniu.

12. Kepkite iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol bandelės taps auksinės spalvos.

Receptas iš tinklaraščio „Saulėta virtuvė“

Suskleisti
Bulvių sriuba su dešrelėmis
Receptas: Bulvių sriuba su dešrelėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.5 / 41
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 700.00 g (miltingų)
Morkos: 4.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės (ir 2 valg. š. česnakų skridinėlių papuošimui)
Rūkyti lašinukai 70.00 g
Mėsos sultinys: 1.00 l
Kiauliena: 500.00 g (rūkytos nugarinės)
Mairūnas: 1.00 valg. š. (kapotų lapelių)
Dešrelės 4.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Kaip gaminti

1. Bulves ir morkas nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Porą nuvalykite, nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite plonais skridinėliais. Svogūnus ir česnakus nulupkite ir smulkiai supjaustykite.

2. Lašinukus supjaustykite smulkiais kubeliais ir išlydykite dideliame puode. Spirgučius išgriebkite ir padėkite atskirai. Keptuvėje likusiuose taukuose apkepinkite bulves. Sudėkite morkas, porus, svogūnus, česnakus ir viską trumpai pakepinkite.

3. Pakepintas daržoves sudėkite į puodą su sultiniu, pasūdykite, įberkite pipirų. Įdėkite nugarinę ir viską virkite apie 35 min. Retkarčiais atsargiai pamaišykite.

4. Nugarinę ištraukite, supjaustykite kubeliais ir padėkite atskirai. Sriubą trumpai patrinkite maišytuvu, pasūdykite, pagardinkite pipirais, mairūnais. Dešreles supjaustykite ratukais ir suberkite į sriubą. Ten pat suberkite nugarinės kubelius ir pakaitinkite. Sriubą patiekite lėkštėse, į kiekvieną porciją įdėkite spirgučių ir česnakų skridinėlių.  

Suskleisti
Dešrelių ir daržovių apkepas
Receptas: Dešrelių ir daržovių apkepas
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.9 / 35
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 3.00 arbat. š. (šviežiai malti)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Pomidorai: 250.00 g (1 indelis konservuotų pomidorų be odelių)
Bazilikai: 3.00 g (džiovinti)
dešrelės parūkytos 4.00 vnt.
Sūris: 300.00 g (200–300 ml tarkuotas ementalis arba mocarela)
Kaip gaminti

1.Susmulkinkite luptas morkas ir svogūnus, bulves supjaustykite 5 milimetrų storio griežinėliais ir sudėkite į sviestu išteptą žemą skardą.

2.Pagardinkite druska, pipirais, lengvai permaišykite. Paviršių išlyginti, skardą uždenkite (folija arba dangčiu) ir 40 minučių kepkite 200 laipsnių orkaitėje.

3.Apšlakstykite trintais pomidorais, sumaišytais su bazilikais. Dešreles įpjaukite įstrižai ir sudėkite ant apkeptų daržovių.

4.Apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite dar 15–20 minučių – kol sūris ištirps ir lengvai parus.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Nedidelės mielinės bandelės su dešrelėmis
Receptas: Nedidelės mielinės bandelės su dešrelėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.1 / 50
Receptas
Ingredientai
Miltai: 300.00 g
Mielės: 5.00 g (sausos)
Cukrus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (po 60 g svorio)
Pienas: 165.00 ml (šiltas (tiek, kad bendras kiaušinio ir pieno svoris būtų 220–230 g))
Sviestas: 2.00 valg. š. (minkštas)
Pieninės dešrelės (8 cm ilgio): 16.00 vnt.
Sezamo sėklos: 1.00 sauja
Kaip gaminti
  1. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, mieles, cukrų ir druską. Įmuškite kiaušinį, supilkite šiltą (bet ne karštą!) pieną ir sumaišykite.
  2. Pamiltuokite rankas ir apie 3–5 min. minkykite tešlą, kol taps vientisa, elastinga. Jeigu matote, kad trūksta miltų, įberkite jų šiek tiek, kad išminkytumėte reikiamą tešlą.
  3. Sudėkite mažais kubeliais pjaustytą minkštą sviestą ir toliau minkykite, kol jis tolygiai pasiskirstys tešloje. Kai įdėsite sviestą ir pradėsite minkyti, pamatysite, kad jis ims veltis aplink dubens sieneles, ant rankų ir neįsiminkys į tešlą iš karto. Neišsigąskite, viskas yra gerai – tiesiog nenustokite minkyti ir jau po kelių minučių tešla bus lygi, elastinga ir vientisa.
  4. Perdėkite tešlą į švarų, šlakeliu aliejaus išteptą dubenį. Uždenkite švariu rankšluostėliu ir leiskite tešlai pakilti: palikite ją 1 val. 30 min. šiltoje kambario temperatūroje. Tešlos tūris po šio laiko turi padvigubėti.
  5. Pakilusią tešlą kelis kartus paminkykite. Padalykite į 16 lygių dalių šešiolikai bandelių. Iš kiekvienos suformuokite po ritinėlį (maždaug 20–25 cm ilgio) ir 5 min. palikite ritinėlius pakilti. Po šio laiko juos dar šiek tiek „pratempkite“ ir „pakočiokite“ tarp delnų, kad būtų kiek ilgesni ir vienodo storio. Ritinėlio ilgis priklauso nuo jūsų naudojamų pieninių dešrelių ilgio – jis turi būti pakankamas, kad apvyniotumėte ją visą. Apvyniokite tešlą aplink dešrelę ir perkelkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Stenkitės, kad tešlos galai būtų apačioje. O kad bandelės gražiai iškeptų, tešlos ritinėlio galus stenkitės kuo labiau prilipinti prie bandelės, antraip kepdami jie atšoks ir bandelės praras savo dailią formą.
  6. Uždenkite kepimo skardą šiek tiek drėgnu rankšluostėliu ir vėl palikite pastovėti, kol tešla pakils dvigubai.
  7. Per šį laiką įkaitinkite orkaitę iki 200 ºC temperatūros.
  8. Pakilusių bandelių paviršių aptepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite sezamų sėklomis. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir apie 8 min. kepkite. Tuomet sumažinkite temperatūrą iki 180 ºC ir dar apie 5 min. kepkite, kol bandelės bus gražios aukso spalvos.
  9. Išimkite iš orkaitės. Galite jas valgyti dar šiltas arba atvėsusias. Laikykite sandariame inde.

Receptas Astos Černės

Plačiau skaitykite: Gardžios iškylos užkandžių idėjos

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?