Patiekalai su faršu – per 30 minučių

Pusvalandžio pakaks patiekalams, kuriuos jums atrinkome. Belieka išsirinkti patikusį receptą, gaminti ir skanauti.
Salotos su kukuliukais
Salotos su kukuliukais / Autorės nuotr.
Kepti maltinukai su jogurtiniu padažu
Receptas: Kepti maltinukai su jogurtiniu padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 16
Receptas
Ingredientai
Kalakutiena: 500.00 g (faršas)
Batonas: 3.00 riekės
Grietinėlė: 200.00 ml (neriebi)
Paprikos: 30.00 g (pusė raudonos)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Petražolės: 1.00 sauja
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Jogurtas: 200.00 g (natūralus arba jogurtinė grietinė - padažui)
Agurkai: 1.00 vnt. (nedidelis - padažui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (padažui)
Mėtos: 3.00 g (džiovintos - padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Paruoškite faršą. Į mėsą suberkite kuo smulkiau pjaustytą papriką ir žalumynus. Viską lengvai išminkykite. Tuomet susmulkintą batoną pamirkykite grietinėlėje arba piene ir  sudėkite į mėsą. Suberkite prieskonius ir įmuškite vieną kiaušinį. Išminkykite iki  vientisos masės.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 ºC temperatūros. Suformuokite nedidelius, maždaug graikinių riešutų dydžio maltinukus ir juos sudėkite į negilią aliejumi pateptą kepimo skardą. Kepkite  15–20 min.

3. Paruoškite padažą. Jogurtą arba jogurtinę grietinę sumaišykite su smulkintu agurku (jei agurko žievelė stora – nulupkite ją), traiškytais česnakais,  puse arbatinio šaukštelio mėtų, druska ir pipirais.

4. Garnyrui prie šio patiekalo labai tinka virtos bulvės.

Suskleisti
Bulvių košė su faršu
Receptas: Bulvių košė su faršu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 138
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt. (pagal poreikį)
Grietinė: 4.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Jautiena: 200.00 g (malta jautiena; tinka ir kitokia jūsų mėgstama malta mėsa)
Vanduo: 100.00 ml
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Bulves nuskuskite, išvirkite sūdytame vandenyje ir sutrinkite.
  2. Kol bulvės virs, paruoškite maltą mėsą. Į keptuvėje įkaitintą aliejų sukrėskite maltą mėsą, truputį apkepkite. Tuomet suberkite smulkintus svogūnus ir kmynus, pasūdykite, įpilkite 100–200 ml vandens ir kepkite, kol mėsa visiškai iškeps.
  3. Į karštas trintas bulves įdėkite sviesto, maišykite, kol išsilydys. Tada sukrėskite grietinę ir  gerai išmaišykite.
  4. Suberkite į košę keptą maltą mėsą ir vėl gerai išmaišykite. Jei košė jums atrodys pernelyg tiršta, galite dar įdėti grietinės arba, liesesnis variantas, įpilti norimą kiekį karšto virinto vandens.
  5. Tiekdamos galite apibarstyti košę žalumynais: krapais, svogūnų laiškais, bazilikais, rozmarinais ir pan.
Suskleisti
Įdaryta tortilija
Receptas: Įdaryta tortilja
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
1.8 / 4
Receptas
Ingredientai
Faršas: 400.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Paprikos: 1.00 vnt.
Pomidorai: 1.00 vnt.
Pupelės: 150.00 g (konservuotos)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Grietinė: 200.00 ml
Sūris: 200.00 g (kietas brandintas)
Tortilija: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite 400 g mėsos faršo arba juostelėmis pjaustytos paukštienos kartu su smulkintu svogūnu, išspauskite porą skiltelių česnako.

2. Kai mėsa šiek tiek apkeps, sudėkite šiaudeliais pjaustytą papriką. Baigdama kepti mėsą, į keptuvę įberkite 150 g konservuotų pupelių arba kukurūzų, įmaišykite kubeliais pjaustytą pomidorą.

3. Dar šiek tiek pakaitinkite, pasūdykite, pagardinkite meksikietiškais prieskoniais ir citrinų sultimis.

4. Smulkiai sutarkuokite kietą brandintą sūrį. Tortiliją patepkite grietine, uždėkite įdaro, užberkite tarkuoto sūrio, susukite paplotį į ritinėlį.

5. Susukite ritinėlius į foliją, sudėkite į skardą ir pakepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių.

Suskleisti
Jautienos ir cukinijų kotletai
Receptas: Jautienos ir cukinijų kotletai
6 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.5 / 102
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 250.00 g
Jautiena: 500.00 g (faršas)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Krapai: 2.00 valg. š. (smulkinti)
Sūris: 60.00 g (grietinėlės)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Miltai: 2.00 valg. š.
Aliejus: 4.00 valg. š. (kepti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite su šaukštu aliejaus. Stambiai sutarkuokite cukinijas, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

2. Į jautienos faršą įmuškite kiaušinius, įdėkite keptų svogūnų, krapų, grietinėlės sūrio, miltų. Viską išminkykite. Suformuokite 12 kotletų.

3. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir sudėkite  kotletus. Kiekvieną pusę kepkite 5 minutes, kol lengvai apskrus. Kotletus tiekite su bulvių koše ir citrinų skiltelėmis.

 

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Bazilikais kvepiantys lakštiniai su padažu
Receptas: Bazilikais kvepiantys lakštiniai su padažu
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 10
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 400.00 g (lakštiniai)
Faršas: 400.00 g (400 - 500 veršienos - padažui)
Pievagrybiai: 300.00 g (padažui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (padažui)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Grietinėlė: 200.00 ml (200 - 250 - padažui)
Lydytas sūrelis su pievagrybiais: (padažui) 1.00 vnt.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Karis: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis - padažui)
Maltos mėsos prieskoniai: (padažui) 1.00 žiupsnelis
Bazilikai: 2.00 g (keli lapeliai - padažui)
Kaip gaminti

1. Svogūną susmulkinkite ir apkepkite su veršiena, pagardinkite pipirais, druska, kariu ir mėsos prieskoniais. Baigdami kepti suberkite pjaustytus pievagrybius, supilkite grietinėlę, sudėkite sūrelį ir maišydami kaitinkite.  2.Lakštinius išvirkite sūdytame vandenyje ir gerai nuvarvinkite. Prieš tiekdami ant lakštinių supilkite padažą, pabarstykite bazilikų lapeliais.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Salotos su kukuliukais
Receptas: Salotos su kukuliukais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 11
Receptas
Ingredientai
Salotos: 200.00 g (mėgstamos - gražgarstės, ledkalnio ir kt.)
Agurkai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 200.00 g (vyšniniai)
Paprikos: 75.00 g
Sezamo sėklos: 1.00 arbat. š.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Faršas: 200.00 g (paukštienos arba jautienos)
Kaip gaminti

1. Iš mėsos faršo keptuvėje iškepkite nedidelius kukuliukus.

2. Salotas suplėšykite, agurkus, papriką supjaustykite. Ant salotų suberkite smulkintas daržoves, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais.

3. Išdėliokite keptus kukulius ir vyšninius pomidoriukus. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, sojų padažu ir apibarstykite sezamo sėklomis.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė  

Suskleisti
Spagečiai su džiovintų pomidorų padažu
Receptas: Spagečiai su džiovintų pomidorų padažu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 19
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 300.00 g (mėgstamų spagečių)
Faršas: 100.00 g (paukštienos)
Morkos: 1.00 vnt. (virta)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Džiovinti pomidorai: 100.00 g (aliejuje konservuotų pomidorų)
Parmezano sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Alyvuogės: 1.00 sauja (žaliųjų)
Aliejus: 50.00 ml (šlakelis - pagal poreikį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Karis: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Virtą morką supjaustykite gabalėliais, susmulkinkite svogūną.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite morką ir svogūną, sukrėskite paukštienos faršą. Vis pamaišydami ištroškinkite. Pagardinkite pipirais, kariu, pagal skonį pasūdykite.
  3. Džiovintus pomidorus, alyvuoges, parmezaną ir česnaką dėkite į elektrinį smulkintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės.
  4. Išvirkite spagečius. Nukoškite, perliekite šaltu vandeniu, sudėkite į lėkštę.
  5. Ant spagečių užkrėskite su morkomis keptą vištieną, o ant jos –  džiovintų pomidorų padažą. Ant viršaus galite pabarstyti dar šiek tiek tarkuoto parmezano.

 

 

Suskleisti
Vištienos kepsneliai su vynuogių padažu
Receptas: Vištienos kepsneliai su vynuogių padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 11
Receptas
Ingredientai
Faršas: 700.00 g (700 - 800 vištienos - kepsneliams)
Majonezas: 2.00 valg. š. (kepsneliams)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (kepsneliams)
Batonas: 2.00 riekės (2 - 3 - kepsneliams)
Pienas: 1.00 st. (0,5 - kepsneliams)
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepimui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (kepsneliams)
Druska: 2.00 žiupsnelis (kepsneliams ir padažui)
Karis: 2.00 g (pagal skonį - kepsneliams)
Vynuogės: 1.00 vnt. (didelės kekės žaliųjų be kauliukų - padažui)
Krakmolas: 1.00 valg. š. (padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės sulčių - padažui)
Vynas: 1.00 st. (baltojo saldaus (galima pakeisti vynuogių sultimis) - padažui)
Žolelių mišinys su česnakais: (padažui) 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 3.00 valg. š. (padažui)
Kaip gaminti

1. Vištienos faršą sumaišykite su kiaušiniu, piene išmirkytu ir gerai nuspaustu batonu, majonezu. Pagardinkite pipirais, druska ir kariu. Šlapiomis rankomis formuokite mažus kepsnelius ir kepkite keptuvėje (kepsnelius galite tik apkepti keptuvėje iš visų pusių, o paskui sudėti į aliejumi išteptą skardą ir apie 15 minučių kepti 180 laipsnių orkaitėje). Kol ruošite padažą, kepsnelius laikykite šiltai.

2. Padažui į puodelį sudėkite per pusę pjaustytas vynuoges, suberkite cukrų, supilkite citrinų sultis ir kelias minutes kaitinkite ant mažos ugnies. Krakmolą sumaišykite su vynu ar sultimis ir supilkite ant vynuogių.

3. Pagardinkite prieskoniais, druska ir nuolat maišydami kaitinkite, kol padažas sutirštės. Padažą tiekite su vištienos kepsneliais. Kaip garnyras labai tinka virti ryžiai.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Kalakutienos ir baltųjų pupelių troškinys
Receptas: Kalakutienos ir baltųjų pupelių troškinys
6 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.9 / 63
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Kalakutiena: 450.00 g (faršas)
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinis)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 2.00 arbat. š. (malta)
Kuminai: 1.00 arbat. š.
Pomidorai: 1.00 vnt. (skardinė konservuotų)
Pupelės: 200.00 g (skardinė konservuotų baltų)
Jogurtas: 100.00 ml (natūralus)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite kalakutienos faršą ir pagardinkite druska (pagal skonį). Kepkite 6–8 minutes, dažnai maišykite. Susmulkinkite svogūną, česnaką ir suberkite į keptuvę. Išmaišykite ir kepkite dar 4 minutes. Suberkite aitriąją papriką, kuminus ir kepkite dar minutę.
  2. Pomidorus susmulkinkite ir sudėkite į keptuvę. Įpilkite pusę puodelio vandens. Troškinkite 10 minučių, kartais pamaišydami. Likus 5 minutėms iki pabaigos, pupeles gerai nusausinkite ir suberkite į keptuvę. Pakaitinkite minutę.  Sudėkite troškinį į lėkštes ir pagardinkite jogurtu.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Veršienos piršteliai
Receptas: Veršienos piršteliai
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 17
Receptas
Ingredientai
Faršas: 700.00 g (700 - 800 veršienos)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 valg. š. (smulkintos petražolės, mėtos, krapai)
Bulvės: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Džiūvėsiai: 3.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 100.00 ml
Kaip gaminti

1. Veršienos faršą sumaišykite su kiaušiniu, smulkiai tarkuota bulve, tarkuotu svogūnu, pagardinkite pipirais, druska, gerai išmaišykite ir formuokite pailgus pirštelius. Apvoliokite juos džiūvėsėliuose ir apkepkite aliejuje iš visų pusių.

2. Sudėkite pirštelius į aliejumi pašlakstytą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 15–20 minučių. Tiekite su mėgstamu šaltu padažu ir šviežiomis salotomis.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Sultingasis hamburgeris
Receptas: Sultingasis hamburgeris
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 41
Receptas
Ingredientai
Faršas: 200.00 g (200 - 300 jautienos ir kiaulienos maltas)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (malti)
Druska: 1.00 arbat. š.
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Bandelės: (4 - 6 hamburgerio ar kitos) 4.00 vnt.
Salotos: 3.00 vnt. (3 - 6 ir sauja rukalos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 2.00 vnt. (2 - 3)
Agurkai: 1.00 vnt. (marinuoti)
Garstyčios: 2.00 valg. š. (2 - 3)
Čederio sūris: 4.00 vnt. (4 - 6 riekelės)
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š.
Actas: 1.00 arbat. š. (vyno)
Majonezas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Į faršą įberkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite. Suformuokite rutuliukus ir juos suplokite. Būsimos hamburgerio mėsytės plotis turėtų būti iki 1 cm. Kepkite karštoje keptuvėje kol apskrus. Baigiant kepti, ant mėsytės uždėkite garstyčių ir dėkite čedario sūrio riekelę. Uždenkite keptuvės dangtį, kad sūris išsilydytų.
  2. Pasiruoškite padažą: sumaišykite majonezą, pomidorų padažą ir vyno actą.
  3. Kol kepa mėsytė, supjaustykite svogūnus žiedais ir juos apkepkite kol suminkštės. Pagardinkite juos druska.
  4. Bandeles perpjaukite per pusę ir kiekvieną iš jų apskrudinkite keptuvėje (skrudinti tik perpjautąją bandelės pusę).
  5. Sluoksniuokite hamburgerį: apskrudintos bandelės apatinę dalį aptepkite paruoštu padažu, dėkite keletą marinuoto agurkėlio griežinėlių, salotos lapą, rukolos žiupsnį, pomidoro griežinėlių ir vėl užpilkite paruošto padažo. Ant pomidoro griežinėlių dėkite karštą mėsytę su išlydytu čederio sūriu, užberkite apkeptų svogūnų. 

Skanaus!

Receptas Viktorijos Ramašauskaitės

Suskleisti
Indiški kukuliai
Receptas: Indiški kukuliai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 71
Receptas
Ingredientai
Prieskoniai: 1.00 vnt. (1 pak. „Santa Maria Tikka Masala Spice Mix“)
Faršas: 500.00 g (įvairios mėsos arba ėrienos faršas)
Duona: 100.00 ml (trupinių)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Aliejus: 1.00 valg. š. (tinka ir sviestas)
Vanduo: 100.00 ml
Varškė: 200.00 ml (varškės kremas)
Kaip gaminti
  1. Dubenyje sumaišykite faršą, duonos džiūvėsėlius ir kiaušinį. Leiskite mišiniui pastovėti 10 minučių.
  2. Suridenkite kukulius ir kepkite aliejuje ant vidutinės ugnies, kol gražiai paruduos. 
  3. Įberkite prieskonių mišinio „Tikka Masala“ ir įpilkite vandens.​
  4. Įmaišykite grietinėlės ir virkite uždengę 5–10 minučių ant mažos ugnies.
  5. Apibarstykite kalendra ir patiekite su basmati ryžiais, mangų čatniu ir paplotėliais.
  6. Patiekite kukulius su mangų čatniu, basmati ryžiais ir traškiais paplotėliais.

Receptas iš tinklaraščio „Santa Maria“

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų