Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Patiekalai su kiauliena: kepsniai, suktinukai, troškiniai

Skiriame šį pasiūlymų rinkinį visiems tiems, kurie mėgta mėsą bei gaminti kažką iš jos.
Sotus troškinys
Sotus troškinys / Fotolia nuotr.

Taip pat skaitykite: Vyro laiškas buvusiai žmonai: „Gaila, bet kitaip mylėti aš tiesiog nemokėjau...“ 

Kiaulienos muštiniai
Receptas: Kiaulienos muštiniai
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.5 / 102
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 4.00 vnt. (sprandinės gabalėliai)
Dižono garstyčios 2.00 valg. š.
Džiūvėsiai: 100.00 g (malti)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. tarkuotos žievelės)
Alyvuogių aliejus: 2.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Kiaulienos gabalėlius nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, pasūdykite, pagardinkite pipirais, sudėkite į kepimo formą, aptepkite garstyčiomis.

2. Paskui užtepkite džiūvėsėlių, sumaišytų su aliejumi, citrinos žievelėmis, druska ir pipirais. Masę lengvai paspauskite. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai parus.

Plačiau skaitykite: „Savaitgalio pietums: pasaulio virtuvių patiekalai per pusvalandį“

Suskleisti
Pikantiški suktinukai su špinatais
Receptas: Pikantiški suktinukai su špinatais
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.5 / 8
Receptas
Ingredientai
Faršas: 400.00 g (400 - 500 g kiaulienos)
Kiauliena: 500.00 g (500 - 600 g kumpis)
Špinatai: 1.00 sauja
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Česnakai: 1.00 skiltelės (1 - 2)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 2.00 žiupsnelis
Kmynai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Mėsos prieskoniai:(aštresni) 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Kiaulienos kumpį perpjaukite išilgai ir labai gerai išmuškite, gausiai pabarstykite mėsos prieskoniais, pipirais ir druska. (Mėsą per naktį ar bent 3–4 valandas pamarinuokite su prieskoniais.) Faršą sumaišykite su smulkiai tarkuotu svogūnu, grūstu česnaku, kiaušiniu, pagardinkite mėsos prieskoniais, pipirais ir druska.

2. Ant lentutės patieskite išmuštą kumpį, apdėkite plautais ir plikytais špinatais, apklokite faršu, vėl dėkite špinatų lapų ir susukite. Vyniotinį kas 3–4 centimetrus susmaigstykite ilgais mediniais pagaliukais. Paskui supjaustykite griežinėliais taip, kad kiekvienam tektų pagaliukas. Į aliejumi pašlakstytą skardą sudėkite griežinėlius ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių. Tiekite su šviežiomis ar konservuotomis daržovėmis, mėgstamu padažu.  

Pagaminsite per 50 min., neskaičiuojant marinavimo laiko.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Daržovės su mėsa
Receptas: Daržovės su mėsa
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 250.00 g
Rytietiški kiaulienos prieskoniai (pagal skonį) 1.00 arbat. š.
Paprikos: 2.00 vnt. (po pusę raudonosios ir geltonosios paprikų)
Bambukai (nedidelis indelis konservuotų) 1.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Smidrai: 20.00 g (keletas šviežių arba konservuotų smidrų ūglių)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sezamų aliejus: 1.00 valg. š.
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (šviežiai maltų pagal skonį)
Sezamo sėklos: 3.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š. (grilio)
Kaip gaminti

1. Kiaulieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite kubeliais, įtrinkite rytietiškais prieskoniais ir apšlakstykite griliaus aliejumi.

2. Česnaką nulupkite, susmulkinkite. Paprikas išvalykite, supjaustykite juostelėmis. Morkas nulupkite, supjaustykite šiaudeliais. Bambukų ūglius nuvarvinkite.

3. Keptuvėje aliejuje ant didelės ugnies nuolat maišydama pakepinkite česnakus, sumeskite kiaulieną ir, pabarsčiusi sezamų sėklomis, gerai apkepkite iš visų pusių, tada išgriebkite ir padėkite šiltai.

4. Į tą pačią keptuvę, kurioje kepė mėsa, dėkite morkas ir paprikas, supilkite sojų padažą, druską, cukrų ir kelias minutes pakaitinkite, kol daržovės suminkštės. Galiausiai sumeskite nuvarvintus bambukus, smidrų ūglius ir dar kelias minutes pakaitinkite.

5. Daržoves tiekite su mėsos gabalėliais, pagardinusi sausoje keptuvėje skrudintomis sezamų sėklomis ir papuošusi aitriosios paprikos ankštimi.

Suskleisti
Kiaulienos kepsnys su grietinėlės padažu
Receptas: Kiaulienos kepsnys su grietinėlės padažu
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.3 / 23
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 400.00 g (sprandinės - kepsniams)
Druska: 2.00 žiupsnelis (kepsniams ir padažui)
Pipirai: 2.00 žiupsnelis (kepsniams ir padažui)
Česnakai: 4.00 skiltelės (kepsniams ir skiltelė - padažui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (kepsniams)
Vynas: 1.00 st. (0,5 sauso raudono - kepsniams)
Svogūnai: 2.00 vnt. (kepsniams)
Grietinėlė: 400.00 ml (riebios - padažui)
Pomidorų padažas: 1.00 valg. š. (padažui)
Miltai: 2.00 valg. š. (padažui)
Kaip gaminti
  1. Mėsą pabarstykite druska, pipirais, ant kiekvieno gabaliuko išspauskite šiek tiek česnako.
  2. Visus kepsnius sudėkite į dubenį, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, apipilkite vynu ir marinuokite bent parą šaldytuve.
  3. Užmarinuotus kepsnius suvyniokite į foliją, prieš tai juos gausiai apibarstykite pjaustytais svogūnais (kepant svogūnai išleis savo sultis ir mėsa taps minkšta ir sultinga) ir kepkite ~45 min 200 laipsnių orkaitėje.
  4. Po to foliją nuvyniokite, svogūnus nuimkite ir mėsa dar keletą minučių paskrudinkite.
  5. Padažui: Grietinėlę supilkite į puodą ir šiek tiek pakaitinkite, į ją įmaišykite pomidorų padažo, druskos, pipirų, išspauskite česnako.
  6. Į padažą įmaišykite porą šaukštų miltų, kad jis įgautų tinkamą konsistenciją, dar minutėlę pavirkite padažą nukelkite nuo ugnies ir jau galite tiekti (padažas būtinai tiekiamas karštas).

Pagaminsite per 1 val. 30 min neskaičiuojant marinavimo laiko.

Receptas Lauros Kanevičiūtės, http://virtuvesuzrasai.blogspot.com/

 

Suskleisti
Kiaulienos troškinys su kriaušėmis
Receptas: Kiaulienos troškinys su kriaušėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.7 / 21
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 750.00 g
Mėsos sultinys: 500.00 ml
Vynas: 250.00 ml (baltas)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Karis: 2.00 arbat. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Miltai: 2.00 valg. š.
Kriaušės: 4.00 vnt.
Melionas: 1.00 vnt. (pusė)
Kaip gaminti

1.Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite dideliais gabalėliais. Česnako skilteles nulupkite ir sutrinkite. Dubenėlyje išplakite vyną su kariu, sukrėskite česnaką.

2.Marinatą užpilkite ant mėsos ir palikite pastovėti 15 minučių. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Mėsos gabalėlius pavoliokite miltuose ir iš visų pusių apkepinkite puode įkaitintame aliejuje. Pabarstykite druska, pipirais.

3.Sudėkite svogūną, supilkite likusį marinatą, sultinį ir troškinkite 50 minučių. Kriaušes perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais.

4.Melioną nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Iki virimo pabaigos likus 10 minučių viską sudėkite į puodą. Prieš tiekdami pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Soti kopūstų sriuba su faršu
Receptas: Soti kopūstų sriuba su faršu
4 asmenims
Pagaminsite per 55 min.
3.7 / 90
Receptas
Ingredientai
Kopūstai: 1.00 vnt. (pusės gūžės šviežio)
Faršas: 300.00 g (300 - 400 g kiaulienos)
Morkos: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės (2 - 3)
Paprikos: 2.00 vnt. (kelių griežinėlių raudonos ir geltonos)
Citrinos: 1.00 vnt.
Aliejus: 3.00 valg. š. (3 - 4)
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (2 - 3)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Petražolės: 20.00 g (smulkintos)
Kaip gaminti

1. Didesniame puode įkaitinkite 3–4 šaukštus aliejaus, sudėkite faršą, pjaustytą svogūną, smulkintą česnaką ir gerai apkepkite.

2. Tada suberkite pjaustytas morkas, paprikas, kopūstą ir maišydami dar kelias minutes pakepkite, pagardinkite prieskoniais, įmeskite laurų lapelių, įpilkite apie 2 litrus vandens, sojų padažo ir virkite, kol daržovės suminkštės. Virdami įspauskite citrinų sulčių.

3. Tiekite su grietine ir apibarstę smulkintomis petražolėmis.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Aromatinga kiaulienos nugarinė
Receptas: Aromatinga kiaulienos nugarinė
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.9 / 56
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 1500.00 g (nugarinės)
Česnakai: 6.00 skiltelės
Pankolis: 10.00 g (sėklų)
Kmynai: 2.00 arbat. š.
Čiobreliai: 4.00 arbat. š. (4 arbat. š. šviežių smulkiai kapotų arba 1 arbat. š. džiovintų)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (maltų)
Aliejus: 40.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Kaip gaminti

1. Prieskonių grūstuve sutrinkite pankolių sėklas ir kmynus, kad kepant iš sėklų išsiskirtų daugiau aromatinių medžiagų.

2. Nedideliame dubenyje sumaišykite sugrūstas pankolių ir kmynų sėklas, garstyčias, čiobrelius, išspaustą arba smulkiai pjaustytą česnaką, druską, pipirus ir 2 šaukštus aliejaus.

3. Įtrinkite mišiniu nuplautą ir nusausintą kiaulienos nugarinę, suvyniokite į maistinę plėvelę ir porą valandų palaikykite šaldytuve.

4. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, apkepkite mėsos gabalą keptuvėje iš visų pusių. Įdėkite mėsą į skardą ir pašaukite į iki 175 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug valandą.

5. Ištraukusi mėsą iš orkaitės neskubėkite jos pjaustyti, suvyniokite į foliją ir palikite pastovėti 5–10 min. – kepsnys bus sultingesnis. Supjaustykite mėsą griežinėliais, patiekite su šviežių ar marinuotų daržovių salotomis, virtomis bulvėmis ar bulvių koše.

Kulinaro patarimas. Jei prie keptos kiaulienos tieksite bulvių košę, nepamirškite, kad į grūstas bulves reikia pilti karštą pieną, tada košė nepatamsės, bus puri ir gardi.  

Suskleisti
Kiaulienos kepsnys su slyvom ir pomidorais
Receptas: Kiaulienos kepsnys su slyvom ir pomidorais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.9 / 29
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 1.00 kg (nugarinės)
Slyvos: 200.00 g
Džiovinti pomidorai: 100.00 g (konservuotų saulėje džiovintų)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Obuoliai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti

Šventinis kepsnys

  1. Kiaulienos nugarinėje padarykite „kišenę“, įpilkite šaukštą sojos padažo.
  2. Supjaustykite šiaudeliais saulėje džiovintus pomidorus ir slyvas.
  3. Slyvas ir pomidorus įdėkite į „kišenę“.
  4. Smeigtukais ją „užsiūkite“. 2 šaukštais sojos padažu suvilgykite visą mėsą.
  5. Į kepimo indą įdėkite folijos lakštą, į jį įpilkite šaukštą aliejaus, įdėkite kepsnį ir užlankstykite kraštus.
  6. Kepkite 1 val. įkaitintoje orkaitėje iki 200 C. Tada praverkite folgą ir kepkite apie 10 min., kol apskrus.
  7. Orkaitėje įkaitintoje iki 180C kepkite obuolius.
  8. Kepsnį tiekite su bulvėmis, keptais obuoliais ir spanguolių padažu.

Receptą atsiuntė Jūratė Sarapovienė

Suskleisti
Malti pjausniai su sviestu, pagardintu žalumynais
Receptas: Malti pjausniai su sviestu, pagardintu žalumynais
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.7 / 48
Receptas
Ingredientai
Faršas: 600.00 g (600 - 700 g kiaulienos - pjausniams)
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 arbat. š. (smulkinti - pjausniams ir sviestui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (pjausniams)
Pipirai: 2.00 žiupsnelis (penkių pipirų mišinys - pjausniams ir sviestui)
Druska: 2.00 žiupsnelis (pjausniams ir sviestui)
Kmynai: 1.00 žiupsnelis (pjausniams)
Sojų padažas: 2.00 arbat. š. (pjausniams)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (pjausniams)
Sviestas: 80.00 g
Kaip gaminti

1. Kambario temperatūros sviestą sumaišykite su žalumynais, druska ir pipirais. Rankomis formuokite pailgą dešrelę ir dėkite valandai į šaldiklį.

2. Kiaulienos faršą labai gerai sumaišykite su smulkintu svogūnu, žalumynais, kmynais, pipirais, druska, sojų padažu ir leiskite pusvalandį pastovėti, kad prieskoniai įsigertų.

3. Paruoštą faršą padalykite į keturias dalis ir šlapiomis rankomis formuokite pailgus pjausnius. Pjausnius aptepkite aliejumi, sudėkite ant grotelių ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 25 minutes. Tiekdami ant pjausnių uždėkite po griežinėlį sviesto su žalumynais.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Sotus troškinys
Receptas: Sotus troškinys
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.5 / 65
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 700.00 g (arba kiaulienos)
Bulvės: 5.00 vnt.
Morkos: 4.00 vnt.
Daržovių sultinys: 2.00 st. (natūralaus)
Kumpis: 150.00 g (karštai rūkyto)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Pomidorų padažas su bazilikais (stiklainis) 1.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Vynas: 100.00 ml (raudonojo sauso)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį, šviežiai maltų)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Kapoti žalumynai 1.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, jeigu renkatės kiaulieną, pašalinkite visus riebalus, tada supjaustykite kubeliais. Dėkite į gilesnį dubenį, įtrinkite pipirais ir aitriosiomis paprikomis, pašlakstykite aliejumi, užberkite kapotų žalumynų ir palikite bent pusvalandžiui, kad prieskoniai įsigertų.

2. Česnakus ir svogūnus nulupkite, susmulkinkite, iki dailiai pagels, kartu su smulkintu kumpiu pakepinkite gilioje keptuvėje svieste.

3. Tada sumeskite mėsos gabalėlius ir iš visų pusių gerai apkepkite ir suverskite į puodą su sultiniu. 

4. Bulves ir morkas nulupkite, sumeskite į puodą, tada supilkite pomidorų padažą, sumeskite laurų lapelius ir troškinkite apie valandą ant mažos ugnies.

5. Kai mėsa jau bus minkšta, berkite žirnelius, supilkite vyną, dar kiek pakaitinkite (žirneliai neturi patamsėti) ir nukelkite nuo ugnies.

Suskleisti
Kiaulienos kepsnys
Receptas: Kiaulienos kepsnys
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.6 / 37
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 800.00 g (nugarinė be odos)
Šaldyti žirneliai: 1.00 vnt. (pakuotė)
Šaldytos šparaginės pupelės: 1.00 vnt. (pakuotė)
Citrinos: 1.00 vnt. (šlakelis sulčių (ir marinatui taip pat))
Česnakai: 4.00 skiltelės (marinatui)
Vynuogių kauliukų aliejus 3.00 valg. š.
Klevų sirupas: 3.00 valg. š. (marinatui (galima naudoti ir medų))
Sojų padažas: 3.00 valg. š. (marinatui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (marinatui)
Čiobreliai: 1.00 valg. š. (marinatui)
Kalendros: 1.00 valg. š. (marinatui)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežiai malti)
Sultys: 2.00 st. (marinatui (ananasų))
Grūdėtosios garstyčios (marinatui) 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite marinatą: česnakus susmulkinkite ir sumaišykite su aliejumi, sojų padažu, klevų sirupu, ananasų sultimis ir nurodytais prieskoniais.

2. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, įtinkite druska ir pipirais, dėkite į sandarią rankovę, užpilkite marinatu ir vis pavartydama marinuokite apie parą.

3. Iš marinato ištrauktą mėsą trumpai, bet ant didelės ugnies pakepinkite keptuvėje – užsitrauks mėsos poros ir kepant neišbėgs sultys, tada dėkite į karščiui atsparią riebalais pateptą kepimo formą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.

4. Žirnelius ir šparagines pupeles atšildykite, trumpai pakaitinkite virš garų ir sumaišykite su aliejumi, citrinų sultimis bei prieskoniais.

5. Kepsnį tiekite supjausčiusi gabalėliais su mėgstamu padažu ir troškintomis daržovėmis.

Pagaminsite per 1 val. 10 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Suskleisti
Kiaulienos suktinukai su sūriu ir džiovintais vaisiais
Receptas: Kiaulienos suktinukai su sūriu ir džiovintais vaisiais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 23
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 700.00 g (nugarinė)
Sūris: 200.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Džiūvėsiai: 100.00 g (malti)
Kaip gaminti

1. Mėsą supjaustykite kepsniais, išmuškite ir įtrinkite prieskoniais.

2. Kiekvieną mėsos gabaliuką įdarykite sūrio gabalėliu ir džiovintomis slyvomis bei abrikosais, susukite, susmeikite smeigtuku, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite keptuvėje ant aliejaus.

Skanaus! 

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Kiaulienos kepsnys
Receptas: Greitai pagaminamas kiaulienos kepsnys
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.9 / 32
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 500.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt. (2-3)
Morkos: 3.00 vnt. (2-3)
Majonezas: 3.00 valg. š. (neriebus)
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Kiaulieną supjaustykite 1–1,5 cm dydžio gabaliukais ir juos truputį pamuškite. Tada mėsą apibarstykite druska ir juodaisiais pipirais. Keptuvėje mėsos gabaliukus apkepkite iš abiejų pusių.

2. Svogūnus nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pakepkite.

3.Morkas stambiai sutarkuokite ir apkepkite.

4.Į kepimo formą įpilkite šlakelį aliejaus, dėkite apkeptus kiaulienos gabalėlius. Ant mėsos dėkite sluoksnį apkeptų svogūnų, paskui – morkų. Ant viršaus užpilkite majonezo ir apie 20 min. viską kepkite orkaitėje.

Suskleisti
Kiaulienos kepsnys
Receptas: Kiaulienos kepsnys
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 45 min.
3.0 / 18
Receptas
Ingredientai
Garstyčios: 2.00 valg. š. (grūdelių)
Kmynai: 1.00 arbat. š. (grūstų)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (grūstų)
Mairūnas: 1.00 valg. š. (kapotų lapelių)
Kiauliena: 1.00 kg (nugarinės)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Svogūnai: 150.00 g
Morkos: 50.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aliejus: 2.00 valg. š.
Alus: 200.00 ml (šviesaus)
Sultinys 300.00 ml
Krakmolas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Garstyčias sumaišykite su kmynais, pipirais ir mairūnais.

2. Mėsą nuplaukite ir nusausinkite, įtrinkite prieskoniais, druska. Morkas, svogūnus, česnakus stambiai supjaustykite.

3. Troškintuve įkaitinkite aliejų, sumeskite smulkintus svogūnus, morkas ir vis pamaišydama kepkite kelias minutes, pabaigoje suberkite česnaką ir dar minutę pakepinkite.

4. Mėsą uždėkite ant daržovių ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180°C temperatūros. Kepkite apie valandą vis pašlakstydama alumi ir sultiniu. Paskui temperatūrą padidinkite iki 200°C ir kepkite dar pusvalandį. Išimtą uždenkite folija ir palaikykite 10 minučių. Kepant išsiskyrusiais sultis supilkite į puodelį ir ant viryklės trumpai pavirkite.

5. Krakmolą ištirpinkite nedideliame kiekyje vandens, įmaišykite į padažą ir šiek tiek pavirkite. Padažą perkoškite per sietelį, paskaninkite druska ir pipirais. Mėsą supjaustykite gabaliukais ir tiekite su daržovėmis bei padažu.

Suskleisti
Sotus troškinys
Receptas: Sotus troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 86
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 500.00 g (maltos)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Pomidorai: 400.00 g (trintų ir 2 pomidorai)
Pupelės: 800.00 g (konservuotų raudonųjų pupelių)
Paprikos: 1.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Susmulkinkite svogūną, stambiais kubeliais supjaustykite papriką ir pomidorus. Nusunkite ir nuvarvinkite pupeles.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, trumpai apkepkite svogūnus, išspauskite česnaką, sudėkite mėsos faršą, maišydama kepinkite, kol mėsa pakeis spalvą.

3. Aitriosios paprikos ankštį subadykite ir įmeskite į faršą. Jei nemėgstate aštriai, vietoje aitriosios paprikos į troškinį dėkite saldžiosios paprikos miltelių.

4. Kai faršas iškeps, supilkite pomidorų tyrę, įmaišykite paprikas ir pomidorus, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir raudonėliais. Dar šiek tiek pakepinkite, sudėkite pupeles. Uždenkite ir patroškinkite ant silpnos ugnies maždaug 10 min. Tiekite su baltos duonos rieke.

Suskleisti
Kiaulienos suktinukai su agurkais ir kvapnia šonine
Receptas: Kiaulienos suktinukai su agurkais ir kvapnia šonine
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.1 / 31
Receptas
Ingredientai
Faršas: 700.00 g (700 - 800 kiaulienos)
Džiūvėsiai: 3.00 valg. š.
Kumpis: 8.00 riekės (šalto rūkymo arba šoninė)
Agurkai: 4.00 vnt. (4 - 5 maži, marinuoti)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Aliejus: 100.00 ml
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Kiaulienos faršą sumaišykite su kiaušiniu, džiūvėsėliais, garstyčiomis, pagardinkite prieskoniais, pasūdykite.

2. Faršą padalykite į 4 lygias dalis ir išklokite ant folijos. Ant viršaus uždėkite po du kumpio ar šoninės griežinėlius, agurkėlį ir susukite.

3. Suktinukus dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi (sudūrimu į apačią ir arti vienas kito, kad neišsivyniotų) ir apkepkite iš visų pusių. Paskui suktinukus sudėkite į aliejumi pašlakstytą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 15–20 minučių.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Čenakai su kukuliais ir marinuotais agurkais
Receptas: Čanachai su kukuliais ir marinuotais agurkais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
2.8 / 11
Receptas
Ingredientai
Faršas: 400.00 g (400 - 500 g kiaulienos)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Džiūvėsiai: 1.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Morkos: 1.00 vnt. (didelė)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Bulvės: 6.00 vnt. (6 - 8)
Pomidorų padažas: 4.00 valg. š. (aštrus)
Agurkai: 4.00 vnt. (marinuoti)
Grietinė: 4.00 valg. š.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Sultinys: 2.00 st.
Kaip gaminti

1. Faršą sumaišykite su kiaušiniu, džiūvėsėliais, pagardinkite pipirais ir druska. Formuokite nedidelius kukulius ir kepkite su smulkintu svogūnu ir tarkuota morka.

2. Į čenakų indelius sudėkite pjaustytas bulves, ant viršaus dėkite apkeptus kukulius, pjaustytus agurkus, smulkintą česnaką. Užpilkite sultiniu, kad viską apsemtų, įdėkite po šaukštą pomidorų padažo ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių. Baigdami kepti įdėkite po šaukštą grietinės. Orkaitę išjunkite ir dar apie 10 minučių palaikykite karštai.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti

Taip pat skaitykite: Vakarienei – karštieji patiekalai su morkomis 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais