Patiekalai su lašeliu egzotikos: purūs blynai su įdaru ir ant grilio kepta lašiša su kuskuso salotomis

Vasara, o ypač šilti jos savaitgaliai – puiki proga eksperimentuoti, pasigaminti ką nors visai naujo. TV laidoje „Skaniai ir paprastai“ jos vedėjas Gediminas Endriukaitis ruošė du išskirtinius patiekalus su egzotiškais akcentais. Tai Malaizijos įkvėpti blynai su dviejų rūšių sūriu bei lašišos filė, marinuota natūralioje mango vaisių tyrėje, derinama su gaiviomis libanietiškomis salotomis.
Vasariški patiekalai su egzotikos lašeliu
Vasariški patiekalai su egzotikos lašeliu / TV3 nuotr.

Malaizijos įkvėpti blynai

Ingredientai:

  • 120 g kvietinių miltų;
  • 60 g lazdyno riešutų;
  • 2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 3 kiaušiniai;
  • 1 stiklinė pieno;
  • 5 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 3 valg. šaukšt. sviesto (kepimui);
  • 200 g baltojo pelėsio minkšto sūrio bri;
  • 200 g abrikosų sūrio su migdolais;
  • šviežių uogų.

Gaminimas:

1. Į smulkintuvą suberti miltus, kepintus lazdyno riešutus, kepimo miltelius ir viską susmulkinti iki vientisos masės.

2. Įmušti 3 kiaušinius, įpilti stiklinę pieno ir vėl viską gerai išmaišyti.

3. Tešlą palikti 10 minučių brandintis (kol miltai išbrinks). Po 10 minučių supilti alyvuogių aliejų.

4. Blyną kepti ant vidutinės arba žemesnės kaitros. Į įkaitusią keptuvę įdėti šaukštą sviesto. Sviestui ištirpus, įdėti 2 samčius blynų masės ir tolygiai paskirstyti po visą keptuvės plotą. Blyną kepti tik iš vienos pusės. Prieš beveik iškepant blynui (kai į viršų pakyla burbuliukai ir tešla sutvirtėja, o apačia truputį paskrunda), įdėti dar sviesto ir išdėlioti plonai supjaustytus sūrius.

5. Blynui iškepus, jį perlenkti, įdėti į lėkštę, paskaninti lazdyno riešutais bei šviežiomis uogomis.

TV3 nuotr./Malaizijos įkvėpti blynai
TV3 nuotr./Malaizijos įkvėpti blynai

Grilyje kepta lašišos filė su rytietiškomis salotomis

Ingredientai:

  • 600 g lašišos filė;
  • 150 g mangų tyrės;
  • keletas šakelių šviežios mėtos;
  • keletas žiupsnelių druskos ir pipirų;
  • 500 g išvirto perlinio kuskuso;
  • 1 didelis raudonas pomidoras;
  • 1 didelis geltonas pomidoras;
  • 1 sauja šviežių petražolių;
  • 1 sauja šviežių kalendrų;
  • keli svogūnų laiškai;
  • 5 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 0,5 žaliosios citrinos.

Gaminimas:

1. Supjaustyti lašišos filė į 4 porcijas. Ant lašišos gabalėlių užpilti mangų tyrę, užberti smulkintą mėtą, druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišyti ir įtrinti lašišos filė. Palikti 15–20 minučių marinuotis.

2. Į salotoms skirtą indą sudėti kubeliais supjaustytus pomidorus, susmulkintas petražoles ir kalendrą, suberti virtą perlinį kuskusą, pašlakstyti alyvuogių aliejumi, išspausti pusę žaliosios citrinos, įberti kelis žiupsnelius druskos, pipirų ir viską gerai išmaišyti.

3. Grilį įkaitinti iki 120 laipsnių, lašišą sudėti ant karščiui atsparaus kilimėlio ir kepti 20–25 minutes.

4. Iškepus lašišai, ant serviravimo lentos dėti paruoštas salotas, ant viršaus – iškeptus lašišos gabalėlius ir viską pašlakstyti alyvuogių aliejumi.

TV3 nuotr./Grilyje kepta lašišos filė su rytietiškomis salotomis
TV3 nuotr./Grilyje kepta lašišos filė su rytietiškomis salotomis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų