Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Patiekalai su mocarela: nuo salotų iki picų ir bulvinių blynų

Mocarelos rutuliai, šiandien jūs būsite virtuvės ir mūsų skrandžio traukos centru. Manote, kad įmanomas tik klasikinis variantas – pica ar pomidorų ir bazilikų salotos su mocarela? Ne, iš tiesų galima nuveikti šį tą daugiau ir įvairiau.
Pica Margherita
Pica Margherita / Shutterstock nuotr.
 Pomidorų ir cukinijų kepinukai
Receptas: Pomidorų ir cukinijų kepinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.3 / 29
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 2.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt. (maža)
Mocarelos sūris: 120.00 g
Bazilikai: 6.00 vnt. (lapeliai)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (džiovinti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių.
  2. Vieną tešlos lapelį supjaustykite į 16 maždaug 0,5 cm pločio juostelių. Kitus du padalykite perpus – turėsite 4 kvadratinius pagrindus. Iš tešlos juostelių padarykite visų kvadratų  bortelius. Tešlos pagrindą subadykite šakute ir šaukite į orkaitę 5 minutėms.
  3. Vienodo storio riekelėmis supjaustykite pomidorus, cukiniją ir mocarelą. Sudėkite ant apkeptos tešlos. Pabarstykite druska, pipirais ir smulkintomis žolelėmis. Šaukite į orkaitę ir kepkite 12–15 minučių, kol tešla gražiai apskrus.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Itališka užkandėlė su Parmos kumpiu
Receptas: Itališka užkandėlė su Parmos kumpiu
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.8 / 4
Receptas
Ingredientai
Parmos kumpis: 100.00 g
Mocarelos sūris: 100.00 g
Pomidorai: 100.00 g (vyšniniai)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Bazilikai: 1.00 valg. š. (pagal skonį švieži lapeliai)
Itališkos traškios lazdelės su sezamais 2.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežiai malti)
Kaip gaminti

Kumpio griežinėliais apsukite duonos lazdeles ir dėkite į lėkštę šalia mocarelos gabalėlių bei pomidoriukų. 

Mocarelą apšlakstykite aliejumi, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir bazilikų lapeliais.

 

Suskleisti
Salotos su mocarela
Receptas: Salotos su mocarela
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.6 / 34
Receptas
Ingredientai
Salotos: 250.00 g (mėgstamų)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Agurkai: 1.00 vnt. (ilgavaisis)
Mocarelos sūris: 1.00 vnt. (pakuotė)
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Moliūgo sėklos: 1.00 valg. š.
Saulėgrąžos: 1.00 valg. š.
Medus: 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Apelsinai: 1.00 vnt. (sultys)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 2.00 valg. š. (graikinių riešutų)
Linų sėmenų aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Salotas, pomidorus ir agurką nuplaukite. Salotas suplėšykite mažais gabaliukais. Agurką nulupkite, susmulkinkite kartu su pomidorais. Mocarelą supjaustykite gabaliukais. Viską sumaišykite.

2. Keptuvėje pakepinkite sezamų ir moliūgų sėklas bei saulėgrąžas ir užberkite ant salotų.

3. Išspauskite iš citrinos ir apelsino sultis, į jas įpilkite abiejų rūšių aliejus ir medų bei įberkite žiupsnį druskos. Viską gerai išmaišykite ir pikite šį padažą ant salotų.

4. Patiekite su dar šilta paskrudinta duona.

Receptą atsiuntė skaitytoja Jūratė

Suskleisti
Mocarelos užkandis
Receptas: Mocarelos užkandis
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
2.9 / 14
Receptas
Ingredientai
Greipfrutai: 1.00 vnt. (raudonas)
Mocarelos sūris: 2.00 vnt. (gabalėliai)
Pistacijos: 1.00 st. (sauja)
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml (tyro pagal skonį ir 3 valg. š. - marinatui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (marinatui)
Prieskoniniai žalumynai: 4.00 arbat. š. (po žiupsnelį šviežių kapotų čiobrelių, raudonėlių, bazilikų - marinatui)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis - marinatui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (marinatui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (marinatui)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (marinatui)
Citrinos: 1.00 vnt. (šlakelis sulčių - marinatui)
Kaip gaminti

1. Mocarelą išimkite iš pakuotės, nuvarvinkite, nusausinkite ir šiek tiek paridenkite ant medinės lentos, kad rutuliukai suminkštėtų.

2. Paruoškite marinatą: česnakus ir aitriąją papriką nulupkite, sukapokite. Visus prieskonius sumaišykite su žalumynais, aliejumi, citrinų sultimis ir žiupsneliu cukraus. Marinatą pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

3. Paruoštu prieskonių mišiniu gausiai aptepkite mocarelos rutuliukus, dėkite juos į sandariai uždaromą indą ir 3 val. laikykite šaldytuve.

4. Greipfrutą nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Pistacijas paskrudinkite. Mocarelos gabalėlius supjaustykite griežinėliais.  Į dubenėlius sluoksniuokite po kelis greipfrutų ir mocarelos griežinėlius, ant viršaus pilkite alyvuogių aliejaus, berkite pistacijų. 

Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant sūrio marinavimo laiko).

 

Suskleisti
Paukštienos salotos su mocarela, pomidorais ir špinatais
Receptas: Paukštienos salotos su mocarela, pomidorais ir špinatais
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.8 / 32
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (paukštienos (vištienos ar kalakutienos) krūtinėlės)
Pomidorai: 300.00 g (labiau tinka maži)
Špinatai: 100.00 g
Mocarelos sūris: 400.00 g
Saulėgrąžos: 200.00 g (lukštentų)
Alyvuogių aliejus: 20.00 ml
Prieskoniai salotoms (dėkite tokius kokius mėgstate) 1.00 žiupsnelis
Prieskoniai paukštienai 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Džiovintus pomidorus užpilkite aliejumi ir palaikykite apie valandą, kad išmirktų.

2. Paukštienos krūtinėlę supjaustykite šiaudeliais, užberkite prieskonių, sudėkiti išmirkusius džiovintus pomidorus, šiek tiek druskos ir kepkite (geriausia kepti visiškai be aliejaus).

3. Kai mėsytė apskrunda, suberkite saulėgrąžų sėklas ir viską kartu pakepinkite. Tuomet belieka supjaustyti špinatus, mocarelos sūrį, sudėti pomidoriukus, paskaninti priekoniais salotoms ir visus ingredientus sumaišyti su alyvuogių aliejumi.

Sveika ir skanu! Ir dietoms tinka!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Suskleisti
Makaronų apkepas su trijų rūšių sūriu
Receptas: Makaronų apkepas su trijų rūšių sūriu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.7 / 25
Receptas
Ingredientai
Makaronų lakštai, skirti lazanijai ruošti 20.00 vnt.
Pomidorai: 200.00 g (šviežių vyšninių)
Savo sultyse konservuoti pomidorai 400.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kumpis: 6.00 riekės (karštai rūkyto (ploni griežinėliai))
Aliejus: 3.00 valg. š.
Rikotos sūris: 500.00 g
Mocarelos sūris: 250.00 g
Sūris: 100.00 g (tarkuoto parmezano)
Mėtos: 10.00 g (šviežių)
Bazilikai: 10.00 g (šviežių)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Sviestas: 50.00 g
Kaip gaminti

1. Kumpį suplėšykite gabalėliais ir paskrudinkite karštoje sausoje keptuvėje.

2. Į puodą suberkite vyšninius pomidoriukus, sukrėskite konservuotus pomidorus, statykite ant ugnies ir luktelėkite, kol užvirs. Kaitinkite apie 10 minučių.

3. Sudėkite trintus česnakus, supilkite aliejų, įberkite žiupsnelį druskos, išmaišykite ir dar pora minučių pakaitinkite.

4. Nepridegančią kepimo formą ištepkite sviestu, ant dugno išdėliokite sluoksnį makaronų lakštų.

5. Aptepkite juos plonu sluoksniu pikantiškos pomidorų masės. Ant viršaus pabarstykite skrudinto kumpio, gabalėliais pjaustytos mocarelos, užkrėskite rikotos.

6. Uždenkite lazanijos lakštais, vėl aptepkite pomidorų mase, apibarstykite skrudintu kumpiu, sūriu ir t. t. Taip susluoksniuokite likusius produktus (viršutinis sluoksnis turi būti pikantiško pomidorų padažo).

7. Apibarstykite tarkuotu parmezanu, apšlakstykite lydytu sviestu, indo viršų uždenkite folija ir 20 minučių pašaukite į 180ºC karštumo orkaitę. Ištraukusi foliją nuimkite ir indą su valgiu vėl pašaukite į orkaitę. Kepkite dar apie pusvalandį.

8. Puoškite šviežiais mėtų ir bazilikų lapeliais.

Suskleisti
Pica Margherita
Receptas: Klasikinė itališka pica „Margherita“
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
2.9 / 22
Receptas
Ingredientai
Miltai: 500.00 g (tešlai)
Vanduo: 300.00 ml (tešlai)
Alaus mielės (tešlai) 25.00 g
Jūros druska (tešlai) 1.00 arbat. š.
Mocarelos sūris: 200.00 g (padažui)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (aukščiausios kokybės, padažui)
Pomidorai: 6.00 vnt. (lupti švieži, padažui)
Bazilikai: 20.00 g (keli lapeliai padažui)
Kaip gaminti

1. Paruoškite tešlą: ištirpdykite alaus mieles vandenyje, gerai išmaišykite, paskui įberkite miltų, druskos, įpilkite vandens ir viską išminkykite. Gautą tešlą uždenkite drėgnu rankšluosčiu ir 2 val. palaikykite šiltoje sausoje vietoje. Iškilusią tešlą padalykite į 4–6 dalis ir palikite kilti dar 4 valandoms. Praėjus šiam laikui, tešla turi būti suvartota per artimiausias 6 val. (jokiu būdu nepalikite jos šaldymo kameroje kitam kartui!).

2. Iš padalytos tešlos suformuokite apvalius plonus papločius.

3. Paruoškite pomidorus: gerai prinokusius pomidorus nulupkite, sutrinkite, nuvarvinkite sulčių perteklių ir į masę įmaišykite šiek tiek druskos.

4. Gautą pomidorų masę užtepkite ant tešlos papločių ir apie 15–20 min. kepkite iki 250 °C įkaitintoje orkaitėje.

5. Po 15–20 min. ant picos išdėliokite mocarelos riekeles ir alyvuogių aliejumi apšlakstykite picą.

6. Kai sūris išsilydys, uždėkite kelis lapelius baziliko, palaukite apie 2 min. ir traukite picą iš orkaitės. Valgykite neataušusią.

Suskleisti
Lazanija su varške
Receptas: Lazanija su varške
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 9
Receptas
Ingredientai
Lazanijos lakštai: 1.00 vnt. (pakuotė)
Varškė: 500.00 g (trinta)
Špinatai: 300.00 g (švieži arba šaldyti)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pienas: 500.00 ml (padažui)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Mocarelos sūris: 300.00 g (tarkuota)
Sūris: 60.00 g (tarkuotas parmezanas)
Pomidorų padažas: 5.00 valg. š. (su bazilikais)
Sviestas: 2.00 valg. š. (ir 1 valg. š. padažui)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Miltai: 1.00 valg. š. (padažui)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis tarkuotų padažui)
Kaip gaminti

1. Lazanijos lakštus trumpai apvirkite su šlakeliu aliejaus, kad nesuliptų.

2. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir, kol dailiai apskrus, pakepinkite svieste.

3. Špinatus nuplaukite ir suplėšykite (arba atšildykite ir nuspauskite), tada sukrėskite į svogūnus ir kelias minutes pakepinkite, bet ne ilgiau. Įberkite druskos, pipirų.

4. Varškę išsukite, suberkite tarkuotą parmezaną, mocarelą, pasūdykite, pagardinkite bazilikais.

5. Paruoškite bešamelio padažą: nedideliame puodelyje ištirpinkite sviestą, pamažu supilkite paskrudintus miltus, pieną, tada įberkite muskatų, padažą pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kaitinkite, kol sutirštės.

6. Truputį padažo įpilkite į sviestu išteptą kepimo formą, dėkite makaronų lakštus, vėl pilkite padažo, krėskite sluoksnį špinatų, dėkite kitus lakštus, ant jų – sluoksnį varškės ir t. t.

7. Viršų aptepkite trintais pomidorais, pilkite likusį bešamelio padažą, apibarstykite sūriu.

Kepkite karštoje orkaitėje apie 30 min.

Suskleisti
Pica su mocarela
Receptas: Pica su mocarela ir paprikomis
2 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
3.7 / 19
Receptas
Ingredientai
Sūris: 50.00 g (parmezanas)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. (skirtingų spalvų)
Alyvuogės: 50.00 g (saujelė juodųjų alyvuogių be kauliukų)
Mocarelos sūris: 200.00 g
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštelis sulčių)
Pesto padažas: 1.00 arbat. š. (su bazilikais)
Aliejus: 1.00 arbat. š.
Bazilikai: 2.00 arbat. š. (lapeliai papuošimui)
Kaip gaminti

1. Tešlą atšildykite, išpjaukite du apskritimus ir abu lakštus klokite į kepimo popieriumi išklotą skardą.

2. Pesto padažą, aliejų, raudonėlius ir citrinų sultis sumaišykite, gautą mišinį tepkite ant lakštų.

3. Pomidorus nuplaukite, galus įpjaukite, odeles nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite, tada pomidorus supjaustykite griežinėliais.

4. Nuvarvintą mocarelą irgi supjaustykite griežinėliais.

5. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, apšlakstykite aliejumi ir iškepkite orkaitėje, tada nulupkite odeles. Tai padaryti bus lengviau, jei karštas paprikas trumpam panardinsite į šaltą vandenį.

6. Ant kiekvieno picos gabalėlio dėkite mocarelos, pomidorų griežinėlių, berkite alyvuogių, centre dėkite po pusę raudonos ir geltonos paprikos.

7. Picą apsibarstykite parmezanu bei smulkintais bazilikais ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.

Suskleisti
Salotos su kepta mocarela
Receptas: Salotos su kepta mocarela
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.1 / 15
Receptas
Ingredientai
Salotos: 1.00 vnt. (įvairios)
Pomidorai: 3.00 vnt.
Alyvuogės: 1.00 sauja
Mocarelos sūris: 4.00 sauja (3–4 ritinėliai)
Miltai: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Džiūvėsiai: 3.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (ir 3 valg. š. padažui)
Medus: 1.00 valg. š. (padažui skystas)
Sojų padažas: 1.00 valg. š. (padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (padažui 1 šaukštas citrinų sulčių)
padažui saldžiarūgštis padažas 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Mocarelos ritinėlius supjaustykite griežinėliais ir apvoliokite miltuose, kiaušinių plakinyje bei džiūvėsėliuose. Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų ir iš abiejų pusių apkepkite mocarelos griežinėlius, kol gražiai parus.

2. Padažui skirtus produktus sumaišykite.

3. Į lėkštes sudėkite nuplautas ir nusausintas salotas, pjaustytus pomidorus, žiedais raikytą svogūną, alyvuoges, keptą mocarelą ir užpilkite padažu.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Graikiška pica
Receptas: Graikiška pica
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 16
Receptas
Ingredientai
Mielės: 2.00 arbat. š. (sausos)
Vanduo: 80.00 ml (pusė puodelio šilto)
Miltai: 160.00 g (apie 3/4 puodelio)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Sūris: 250.00 g (riebus baltas)
Pomidorai: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežių lapelių)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežių lapelių)
Mocarelos sūris: 50.00 g (saujelė tarkuotos)
Grietinė: 1.00 st.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti, pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Indelyje sumaišykite pusę puodelio miltų, cukrų, druską, mieles, vandenį ir 10 min. palikite pastovėti. 

2. Tada supilkite aliejų, po truputį suberkite likusius miltus, išminkykite tešlą ir pastatykite šiltai, kad pakiltų. Po 45 min., kai tešla pakils dvigubai, ją dar kartą gerai išminkykite, iškočiokite ir klokite į kepimo skardą.

3. Česnakus nulupkite, sukapokite, sumaišykite su grietine, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

4. Pomidorus nuplaukite, viduriuką išpjaukite ir supjaustykite apystoriais griežinėliais.

5. Ant paruošto picos pagrindo tolygiai paskleiskite saujelę tarkuotos mocarelos, tada išdėliokite vidutinio storio riekelėmis pjaustytą sūrį, pomidorų griežinėlius, ant sūrio paskirstykite po šaukštą grietinės, užberkite smulkintų bazilikų lapelių ir raudonėlių.

Picą kepkite karštoje orkaitėje apie 20 min.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant tešlos kildymo laiko).

Suskleisti
Daržovių bokšteliai su mocarela
Receptas: Daržovių bokšteliai su mocarela
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 17
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt. (jauna)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Mocarelos sūris: 200.00 g
Majonezas: 50.00 g
Parmezano sūris: 1.00 sauja (tarkuoto)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (tinka ir kitos žolelės)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (česnakinių)
Aliejus: 30.00 ml (šlakelis - kepti)
Kaip gaminti
  1. Cukiniją ir baklažaną nuplaukite, supjaustykite riekelėmis ir iš abiejų pusių apkepkite keptuvėje.
  2. Į dubenėlį sukrėskite majonezą, pagardinkite jį žolelių prieskoniais, česnakiniais pipirais, jei reikia, pasūdykite ir gerai išmaišykite.
  3. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir formuokite bokštelius. Dėkite riekelę baklažano, pomidoro, cukinijos. Į tarpus tarp daržovių patepkite majonezu ir dėkite po riekelę mocarelos sūrio. Bokštelių viršų apibarstykite tarkuotu parmezanu.
  4. Bokštelius kepkite 200 laipsnių orkaitėje, kol išsilydys mocarela.
Suskleisti
Kuskuso salotos su mocarela, tunu ir apelsinais
Receptas: Kuskuso salotos su mocarela, tunu ir apelsinais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 30
Receptas
Ingredientai
Salotos: 2.00 sauja (mėgstamų salotų)
Kuskusas: 1.00 st. (išbrinkinto)
Apelsinai: 3.00 vnt. (3 - salotoms ir 0,5 apelsino žievelės - padažui)
Mocarelos sūris: 250.00 g
Tunas: 2.00 vnt. (2 skardinės konservuoto savo sultyse)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt. (0,5)
Balzaminis actas: 8.00 valg. š. (padažui)
Klevų sirupas: 4.00 valg. š. (padažui)
Alyvuogių aliejus: 8.00 valg. š. (tyro - padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Kaip gaminti
  1. Į pasirinktą indą suberkite kuskusą ir sumaišykite su salotų lapais.
  2. Apelsiną nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir kartu su pusžiedžiais pjaustytu svogūnu išdėliokite tarp salotų lapų.
  3. Ant viršaus gabalėliais sudėkite konservuotą tuną ir mocarelą.
  4. Padažui skirtus ingredientus suplakite šluotele, įtarkuokite apelsino žievelę, pasūdykite, įberkite pipirų. Padažu apšlakstykite paruoštas lėkštėje salotas.

Recepto autoriai: „Virtuvės mitų griovėjai“

Suskleisti
Trintų bulvių blynai su sūriu
Receptas: Trintų bulvių blynai su sūriu
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 143
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 3.00 puodelis (virtos, sutrintos)
Mocarelos sūris: 1.00 puodelis (tarkuotas)
Sūris: 1.00 puodelis (tarkuotas, fermentinis)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 35.00 g
Aliejus: 100.00 ml (kepti)
Grietinė: 200.00 g
Žalumynai: 50.00 g
Kaip gaminti
  1. Dideliame dubenyje sumaišykite virtas ir sutrintas bulves, tarkuotą mocarelos sūrį, tarkuotą fermentinį sūrį, kiaušinį ir miltus.
  2. Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus. Imkite po šaukštą paruoštos masės, tarp drėgnų delnų suformuokite nedidelius plokščius blynelius. Kepkite įkaitintame aliejuje apie porą minučių iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus.

  3. Iškepusius blynelius išimkite iš keptuvės ir perkelkite ant popieriniu rankšluosčiu ištiestos lėkštės, kad nusausintumėte riebalus.
  4. Tiekite šiltus su grietine ir žalumynais. Skanaus!

Suskleisti
Mėsos kukuliai su mocarelos įdaru
Receptas: Mėsos kukuliai su mocarelos įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.1 / 52
Receptas
Ingredientai
Mėtos: 1.00 vnt. (ryšulėlis - šviežių)
Mėsa: 500.00 g (maltos, maišytos)
Druska: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA akmens druskos, malūnėlyje)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA CHIPOTLE)
Mocarelos sūris: 1.00 vnt. (pakuotės - rutuliukų (po 15 g) arba pjaustyto kubeliais)
Pomidorai: 500.00 g (trintų - padažui)
Vištienos sultinys: 100.00 ml (padažui)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA – padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (smulkinto – padažui)
Kaip gaminti
  1. Švelniai susmulkinkite didžiąją dalį mėtų (kelis lapelius palikite patiekalui papuošti).
  2. Sumaišykite maltą mėsą, druską, aitriąsias paprikas ir smulkintas mėtas.
  3. Iš maltos mėsos suformuokite kukulius, o į jų vidų įdėkite mocarelos sūrio.
  4. Kepkite iki 225 °C įkaitintoje orkaitėje apie 5 minutes, kol mėsa švelniai paruduos.
  5. Sumažinkite temperatūrą iki 150 °C .
  6. Puode pašildykite padažo produktus ir užpilkite ant mėsos kukulių.
  7. Kepkite orkaitėje dar apie 10–15 minučių.
  8. Papuoškite mėtų lapais ir iškart patiekite.
Suskleisti
Sūrio pyragėliai
Receptas: Sūrio pyragėliai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.0 / 14
Receptas
Ingredientai
Mocarelos sūris: 100.00 g
Parmezano sūris: 100.00 g
Bazilikai: 20.00 g
Kaip gaminti

1. Tešlą atitirpinkite, iškočiokite ir supjaustykie mažais stačiakampiais. 

2. Parmezano sūrį sutarkuokite, mocarelą supjaustykite kubeliais ir dėkite ant tešlos.

3. Viršų užbarstykite bazilikais, užpilkite pomidorų padažo ir pašaukite į orkaitę 20 min.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas