Ingredientai:
- 1 kg bulvių, verdant greitai nesukrentančių;
- 2 svogūnai, supjaustyti plonais pusžiedžiais;
- 200 g karštai rūkytos kiaulienos šoninės, supjaustytos juostelėmis;
- 0,5 stiklinės baltojo vyno (galima keisti vandeniu);
- 160 ml riebios grietinėlės;
- didelis žiupsnis druskos;
- 100 g gerai besilydančio sūrio, tarkime, gruyere'o, sutarkuoto;
- 250 g camamberto sūrio, supjaustyto stambiais gabaliukais.
Gaminimas:
1. Sudėkite nuskustas bulves į šaltą pasūdytą vandenį, užkaiskite, užvirkite ir virkite 10–15 min., kol bulvės suminkštės, bet išliks dar tvirtos. Nusunkite, o kai kiek atvės, supjaustykite maždaug 1,5 cm storio griežinėliais, o tada kiekvieną jų skersai pusiau. Atidėkite.
2. Įkaitinkite keptuvę, suberkite pasmulkintą šoninę ir pakepinkite, kol vos vos ims skrusti, sudėkite pjaustytus svogūnus ir kepkite ant nedidelės kaitros, kol svogūnai taps minkšti ir permatomi – apie 10 min. Pasūdykite šį mišinį, atsižvelgdami į šoninės sūrumą, o tada suverskite į keturkampį kepimo indą aukštesniais šonais.
3. Ant svogūnų ir šoninės mišinio išdėliokite bulves, tada supilkite vyną (arba vandenį) ir grietinėlę, pabarstykite tarkuotu sūriu, o galiausiai apdėliokite camamberto gabaliukais.
4. Kepkite apie pusvalandį 180 laipsnių temperatūroje, kol viršus bus burbuliuojantis ir apskrudęs. Prieš patiekiant leiskite kelias minutes atvėsti, o tada ragaukite!