Ingredientai (6 asm.):
- 700 g troškinti tinkamos jautienos, supjaustytos 2 cm dydžio kubeliais;
- 0,5 stiklinės miltų;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 didelis svogūnas, smulkiai supjaustytas;
- 3–4 morkos, supjaustytos kubeliais;
- 4 skiltelės česnakų, smulkiai sukapotos;
- 10–12 pievagrybių (galima ir nedėti), perpjautų perpus;
- 3–4 vidutinės saldžiosios bulvės, supjaustytos tokiais pat kubeliais, kaip ir mėsa;
- 3 valg. šaukšt. pomidorų pastos arba tyrės be priedų;
- 100–150 ml šviesaus alaus;
- 0,5 l jautienos sultinio arba vandens;
- 1 lauro lapas;
- 1 arbat. šaukšt. nuskabytų šviežių čiobrelių lapelių;
- 1 valg. šaukšt. sojos arba Vusterio (Vorčesterio) padažo;
- 1 arbat. šaukšt. cukraus;
- patiekimui: ryžių arba kuskuso.
Gaminimas:
1. Kiek pavyks, apšluostykite mėsos kubelius, kad nebūtų akivaizdžiai šlapi. Į tvirtą maišelį berkite miltus, šiek tiek druskos bei pipirų, o tada sudėkite mėsos kubelius, maišelį užriškite ar kitaip užsandarinkite ir gerai pakratykite – mėsa turi tolygiai pasidengti miltais.
2. Plačiadugniame troškintuve įkaitinkite pusę aliejaus, o tada vienu sluoksniu apkepinkite mėsos kubelius (jei netelpa, kepinkite per 2 kartus). Kai apskrus iš visų pusių, perdėkite į lėkštę.
3. Į tą patį puodą pilkite likusį aliejų, įkaitinkite ir suberkite morkas bei svogūnus. Maišydami kepinkite, kol svogūnai suminkštės. Suberkite česnakus bei grybus, pakepinkite, kol pakvips, sudėkite pomidorų pastą (tyrę), pakepinkite minutę, o tada supilkite alų ir leiskite atkibti nuo puodo dugno ir sienelių prikibusiems ingredientams.
4. Dėkite į puodą ir mėsą, saldžiąsias bulves, supilkite sultinį (vandenį), Vusterio (Vorčesterio) padažo, dėkite prieskonius, berkite cukrų, pasūdykite. Sumažinkite ugnį ir leiskite troškintis 45 min., kol daržovės suminkštės, o mėsa išvirs. Paragaukite, ar nieko netrūksta. Nukaiskite puodą ir uždengę leiskite pastovėti 15–20 min.
5. Patiekite su ryžiais ar kuskusu, mėgstamomis salotomis.