Ingredientai (4–6 asm.):
- 4 morkos, supjaustytos skersai plonomis riekelėmis;
- 2 stiklinės iš vakaro užmerktų ir kitą dieną išvirtų baltųjų pupelių (tinka ir konservuotos);
- nemaža sauja kapotų šviežių krapų;
- 50 g migdolų, pasmulkintų išilgai ir pakepintų;
- šiek tiek alyvuogių aliejaus ar ghi sviesto kepimui.
užpilui:
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 valg. šaukšt. skysto medaus;
- 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- didelis žiupsnis druskos;
- 1 nedidelis šalotinis ar raudonasis svogūnas, supjaustytas kubeliais;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Nedideliame indelyje sumaišykite visus užpilui skirtus ingredientus (išskyrus pipirus), paplakite šluotele, kad skysčiai susimaišytų.
2. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ar ghi sviesto ir suberkite morkas. Retkarčiais pavartydami kepkite jas po 4–5 min. iš kiekvienos pusės, kol suminkštės, šiek tiek paskrus.
3. Į didelį dubenį suberkite pupeles, kiek pravėsusias morkas, pilkite užpilą ir leiskite 10 min. pastovėti. Tuomet darsyk išmaišykite, suberkite krapus, riešutus, šviežiai maltus pipirus, vėl išmaišykite ir patiekite.
4. Ši soti mišrainė bus skani ir kitą dieną (nors migdolai ir kiek praras traškumą), ji tinkama ir dėti į pietų dėžutę.