„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Patys gardžiausi Alfo virtuvėje sukurti eglutės žaisliukai: svarbu nesuvalgyti puošmenų per anksti

Kuo šiemet puošite eglutę? Tais pačiais žaisliukais? Garsus virtuvės šefas Alfas Ivanauskas siūlo pakeisti tradiciją ir eglutei puošmenas pasigaminti patiems. Ir tai gali būti... valgomos puošmenos! Pavyzdžiui, gardūs sausainiai, kurie ne tik papuoš namus, bet ir taps šventiniu skanėstu. Beje, būkite atidūs, nes tokie papuošimai gali paslaptingai dingti.
Patys gardžiausi Alfo virtuvėje sukurti eglutės žaisliukai: svarbu nesuvalgyti puošmenų per anksti
Patys gardžiausi Alfo virtuvėje sukurti eglutės žaisliukai: svarbu nesuvalgyti puošmenų per anksti / Asmeninio archyvo nuotr.

„Kiekvienais metais kepu sausainius, kurių formą pasirenku pagal nuotaiką ir vaizduotę. Tai citrininiai aguoniniai sausainiai, kuriems naudoju tik natūralius produktus: pamėgtą DVARO grietinę ir sviestą, šviežius rozmarinus, citriną ir kitus recepte paminėtus produktus. Nepamirškite eksperimentuoti“, – sako Alfas ir siūlo neapsikrauti sintetiniais papuošimais, kurie vėliau tampa niekam nebereikalingu kiču.

Asmeninio archyvo nuotr./Patys gardžiausi Alfo virtuvėje sukurti eglutės žaisliukai: svarbu nesuvalgyti puošmenų per anksti
Asmeninio archyvo nuotr./Patys gardžiausi Alfo virtuvėje sukurti eglutės žaisliukai: svarbu nesuvalgyti puošmenų per anksti

Aguoniniai citrininiai sausainiai

Reikės:

  • 2 kiaušinių trynių,
  • 70 g cukraus pudros,
  • 2 valg. š. DVARO grietinės 40 % rieb.,
  • šakelės šviežio rozmarino,
  • 30 g grūstų aguonų,
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus,
  • 125 g tirpinto DVARO sviesto 82 % rieb.,
  • žiupsnelio druskos,
  • 300 g kvietinių miltų,
  • ½ citrinos žievelės.
Asmeninio archyvo nuotr./Patys gardžiausi Alfo virtuvėje sukurti eglutės žaisliukai: svarbu nesuvalgyti puošmenų per anksti
Asmeninio archyvo nuotr./Patys gardžiausi Alfo virtuvėje sukurti eglutės žaisliukai: svarbu nesuvalgyti puošmenų per anksti
  1. Į dubenį įmuškite kiaušinio trynius, suberkite cukraus miltelius ir išplakite. Įdėkite 2 šaukštus DVARO grietinės 40 % rieb. Viską gerai išmaišykite.
  2. Nuskinkite lapelius nuo rozmarino šakelės ir smulkiai juos sukapokite. Į dubenį su išplaktais kiaušinio tryniais dėkite smulkiai sukapotą rozmariną, vanilinį cukrų, grūstas aguonas, tirpintą DVARO sviestą 82 % rieb., druską, įtarkuokite citrinos žievelės. Po truputį berkite miltus ir maišykite.
  3. Subėrus daugiau nei pusę miltų, palengva pradėkite tešlą minkyti rankomis, kol gausite tešlos ritinį ir dėkite jį į šaldytuvą 30 minučių. Likusius miltus panaudokite sausainių formavimui.
  4. Tešlą iškočiokite iki 2–3 ml storio ir su formelėmis formuokite sausainius. Smeigtuku padarykite skylutę, kad iškepusius sausainius galėtumėte suverti ant juostelės. Kepkite orkaitėje 180 oC temperatūroje apie 10 minučių, kol gražai apskrus.
  5. Kai sausainiai pravės, suverkite juos ant juostelių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą