Paukštienos gerbėjams – 3 nauji receptai, idealūs savaitgalio pietums

Artėjant savaitgaliui daugelis ieškome idėjų, ką naujo ir gardaus gaminsime. Šįsyk pasiūlymas labai konkretus – bent vieną dieną pasiruoškite ką nors iš paukštienos. Kodėl. Nes kaip tik sekmadienį, kovo 19-ąją, bus minima Tarptautinė paukštienos diena. Šios dienos minėjimas prasidėjo JAV, o vėliau išpopuliarėjo ir kitose šalyse.
Kalakutienos kukuliai
Kalakutienos kukuliai / Vida Press nuotr.

Kaip rašoma prekybos tinklo „IKI“ pranešime žiniasklaidai, vištieną pagal populiarumą lenkia tik kiauliena. Šis faktas maisto technologų nė nestebina, nes tai itin universali mėsa – nusipirkus vieną paukštį iš jo galima pagaminti daugybę patiekalų. Nuo sriubos, kepsnelių iki sumuštinių ar troškinio.

Artėjančios Tarptautinės paukštienos dienos proga – 3 receptai su skirtingų rūšių paukštiena. Rinkitės, gaminkite ir skanaukite!

Vištienos ir perlinių kruopų maltinukai

Ingredientai:

  • 400 g smulkintos vištienos;
  • 150 g virtų perlinių kruopų;
  • 1 sutarkuota morka;
  • 1 smulkiai supjaustytas svogūnas;
  • 1 kiaušinis;
  • druskos;
  • pipirų;
  • smulkintų krapų;
  • aliejaus (kepimui);
  • grietinėlės (nebūtina).

Gaminimas:

1. Dubenyje sumaišykite visus ingredientus ir iš jų formuokite norimo dydžio kukulius. Juos dėkite į vidutiniškai įkaitintą keptuvę, šiek tiek suplokite ir kepkite iš abiejų pusių maždaug po 5 minutes.

2. Jei norite, maltinukus galite aplieti riebia grietinėle ir dar kelias minutes patroškinti uždengtoje keptuvėje.

3. Tiekite su bulvių koše ir šviežiomis daržovėmis.

Vida Press nuotr./Kukuliukai
Vida Press nuotr./Kukuliukai

Kalakutienos troškinys

Ingredientai:

  • 450 g virtos ir susmulkintos kalakutienos filė;
  • 1 smulkiai supjaustytas svogūnas;
  • 2 griežinėliais supjaustytos morkos;
  • 2 česnako skiltelės, susmulkintos;
  • 2 šaukštai miltų;
  • 2 puodeliai sultinio;
  • 2 šaukšteliai džiovintų čiobrelių;
  • 1 šaukštelis džiovintų rozmarinų;
  • 1 lauro lapas;
  • kelios saujos šaldytų žirnelių;
  • druskos;
  • pipirų;
  • aliejaus (kepimui).

Gaminimas:

1. Dideliame ketaus puode įkaitinkite aliejų ir į jį suberkite svogūną bei morką. Kepkite apie 5 minutes, kol daržovės suminkštės, o tada suberkite smulkintą česnaką, jį pakepinkite dar minutę.

2. Į puodą suberkite ir, juos išmaišykite ir viską kartu kepkite 1–2 minutes. Po to lėtai supilkite sultinį, išmaišykite. Sudėkite virtą kalakutieną, prieskonius, leiskite troškiniui užvirti, o tada sumažinkite kaitrą.

3. Troškinkite apie 30 minučių, tada suberkite šaldytus žirnelius, viską pavirkite dar 5 minutes ir tiekite.

123RF.com nuotr./Kalakutienos troškinys
123RF.com nuotr./Kalakutienos troškinys

Antienos salotos su šilauogėmis

Ingredientai:

  • 2 antienos krūtinėlės su oda;
  • 400 g salotų mišinio;
  • 1 puodelis šviežių šilauogių;
  • 1/2 puodelio smulkintų migdolų;
  • gabaliukas ožkos sūrio, sutrupinto;
  • keli šaukštai balzamiko acto.

Gaminimas:

1. Anties krūtinėlę įtrinkite druska ir pipirais.

2. Įkaitinkite keptuvę ir joje kepkite antieną oda žemyn apie 4–5 minutes, kol oda taps auksinė ir traški. Tuomet mėsą apverskite ir kepkite dar 3–4 minutes. Tada antieną išimkite iš keptuvės ir kelioms minutėms atidėkite į šalį.

3. Dideliame dubenyje sumaišykite salotų mišinį, šilauoges, pjaustytus migdolus ir trupintą ožkos sūrį. Apšlakstykite salotas balzamiko užpilu ir sumaišykite. Tuomet plonai supjaustykite antieną ir jos gabaliukus sudėkite į salotas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis