Skirtumas tik tas, kad laiko sugaišite perpus mažiau nei įprasta, o skonis, pažadame, sugrąžins į jaukius vaikystės namus ir jų prisiminimus.
Taigi laiką ir jėgas taupantis, o skonių receptorius džiuginantis, kiek transformuotas, balandėlių receptas.
Išmėginę pajusite, kad geri laikai jus vėl apkabina.
Balandėliams reikės:
- Šviežio kopūsto galvos;
- Maltos kiaulienos (apie 0,5 kg);
- 2 vidutinio dydžio morkų;
- 1 svogūno;
- 0,5 raudono saldaus pipiro;
- 2 saujos ryžių;
- Džiovinto čiobrelio, raudonėlio, lauro lapelių;
- Druskos ir pipirų;
- Pomidorų pastos.
Kaip paruošti:
- Kopūstą supjaustome delno dydžio riekėmis, apšlakstome alyvuogių aliejumi, pagardiname pipirais ir druska, išsiunčiame į kepimo skardelę ant kepimo popieriaus.
- Ant kopūsto riekelių tepame po šaukštelį pomidorų padažo.
- Pasiruošiame mėsos įdarą, supilame ryžius, sumaišome su mėsa, pipirais ir druska. Išmaišę suformuojame kotletukus ir klojame juos ant kopūsto riekelių. Tokiu pavyzdžiu užpildome visą skardelę.
- Ant žalios mėsos kotletų klojame šaukšą kepto pagardo: keptos morkos su svogūnais ir paprika tam mielai pasitarnaus.
- Į likusius tarpelius nepašykštime lauro lapelių, pabarstome visą skardelę čiobreliais, raudonėliai ir valandą kepame orkaitėje. Rekomendacija būtų skardelę pridengti, po pirmo kepimo pusvalandžio, kai jau balandėliai bus apkepę, kad toliau troškintųsi.
- Jei linkite savo namams meilės, šis receptas jums!