„Pavarsdienorastis“ receptas: citrininis musas su čiobrelių ir mėtų sirupu

Vasara skaičiuoja savo paskutinį mėnesį, tai reiškia, ne tik sezono pabaigą, bet ir derliaus gausą. Jau dabar galime mėgautis daržo, balkono ar tiesiog vazonėlyje ant saulėtos palangės išaugintomis gėrybėmis ir, žinoma, jų sodriu skoniu. Šiandien apie tai galvodamas į receptą įjungiau keletą ingredientų, kuriuos dažnas galės rasti savo auginamų sąraše. Sujungiau klasikinį itališką desertą ir keletą komponentų, užaugintų darže. Rezultatas man labai patiko, tikiuosi desertas nudžiugins ir jus, juk vasara dar tęsiasi.
Justinas Kapkovičius ir jo gamintas desertas
Justinas Kapkovičius ir jo gamintas desertas / Autoriaus, Lina Jushke nuotr.

Gaminant citrininį musą nereikia kokių nors „super“ šefo įgūdžių. Kaip visada, ieškau tokio būdo, kuris būti nesunkiai įgyvendinamas namuose.

Reikės sujungti keletą komponentų ir jau po kelių valandų galėsite mėgautis vasarišku desertu. O čiobrelių ir mėtų sirupas bus tikras skonių užtaisas, kuris patiks net ir visko ragavusiems. Raitomės rankoves, skinam derlių nuo palangių ir lepiname namiškius žiupsneliu vasaros.

Citrininis musas pagal Pavarsdienorastis

Ingredientai (4 porcijoms):

musui:

  • 200 ml grietinėlės;
  • 40 ml natūralaus jogurto;
  • 50 g cukraus;
  • 75 ml citrinos sulčių;
  • citrinos žievelė;
  • 1 arbat. šaukšt. likerio „Grand Marnier“;
  • 1,5 lakšto (3,5 g) želatinos.

sirupui:

  • 300 ml vandens;
  • 150 g cukraus;
  • 4 šakelės čiobrelių;
  • mėtos;
  • 1 citrinos sultys;
  • 1 arbat. šaukšt. likerio „Grand Marnier“.
Autoriaus nuotr. /Citrininio muso su čiobrelių ir mėtų sirupu ingredientai
Autoriaus nuotr. /Citrininio muso su čiobrelių ir mėtų sirupu ingredientai

Gaminimas:

1. Pradžioje pasigaminsiu citrininį musą. Želatiną išbrinkinu vėsiame vandenyje. Citrinos sultis sumaišau su cukrumi ir pakaitinu puode, kol cukrus visiškai ištirpsta. Į sultis įmaišau nugręžtą želatiną ir jogurtą.

2. Grietinėlę išplaku iki standumo ir per kelis kartus sudedu į prieš tai paruoštą masę.

Autoriaus nuotr. /Citrininio muso gaminimas
Autoriaus nuotr. /Citrininio muso gaminimas

3. Gautą masę išpilstau į indelius ir dedu į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų

4. Kol musas stingsta, pasigaminsiu sirupą. Vandenį pilu į puodą su cukrumi ir paverdu, kol cukrus visiškai ištirpsta. Dedu čiobrelį, mėtas, pakaitinu kelias minutes ir palieku atvėsti. Į atvėsusį sirupą pilu citrinos sultis ir likerį.

Autoriaus nuotr. /Čiobrelių ir mėtų sirupo gaminimas
Autoriaus nuotr. /Čiobrelių ir mėtų sirupo gaminimas

5. Į lėkštę dedu musą, o ant jo viršaus pašlakstau čiobrelių ir mėtų sirupo.

Tips & Tricks

  • „Grand Marnier“ galite pakeisti kitu likeriu, pvz., „Campari“.
  • Prie muso puikia dera greipfruto ir apelsino gabaliukai.
Autoriaus nuotr. /Citrininis musas su čiobrelių ir mėtų sirupu
Autoriaus nuotr. /Citrininis musas su čiobrelių ir mėtų sirupu

Šis receptas – iš maisto tinklaraščio Pavarsdienorastis, kurio autorius – virtuvės šefas Justinas Kapkovičius. Per 12 savo karjeros profesionalioje virtuvėje metų Justinas dirbo įvairiuose restoranuose Lietuvoje, Škotijoje, Skandinavijoje, yra laimėjęs ne vieną medalį tarptautiniuose kulinarijos konkursuose, kūręs skirtingų restoranų meniu. Šalia rimtos ir profesionalios karjeros, namuose Justinas gamina žymiai paprasčiau nei restorane, tačiau skaniai ir išradingai. Namų virtuvei tinkamus jo receptus ir patarimus nuo šiol ras ir 15min skaitytojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis