Šiandien parodysiu, kad traškučiai gali būti ne tik iš bulvių ar tradiciniai grietinėlės ir svogūnų skonio. Pasirinkau šiuo metu visų taip mėgiamą lapinį kopūstą (kale). Nusprendžiau iš jo pasigaminti kai ką, ko tikrai ne kiekvienas esate ragavę. Šiuos traškučius gana paprasta pasigaminti, jei, žinoma, skirsite šiek tiek daugiau laiko. O pasigaminę didesnį jų kiekį, galėsite gardžiuotis ne vieną vakarą.
Lapinio kopūsto (kale) traškučiai pagal Pavarsdienorastis
Ingredientai:
- 200 g lapinio kopūsto (kale);
- 150 g anakardžių riešutų;
- 1 citrina;
- 50 g razinų;
- 1 česnako skiltelė;
- 5 g rūkytos paprikos miltelių.
Gaminimas:
1. Lapinį kopūstą (kale) nuplikau sūdytu vandeniu.
2. Visus likusius ingridientus dedu į indą, pilu apie 80 ml vandens. Viską sutrinu iki vientinos masės.
3. Pasigaminta masę ištrinu nuplikytus lapinio kopūsto (kale) lapus.
4. Paruoštus kopūstus dedu į elektrinį vaisių ir daržovių džiovintuvą kelioms valandoms. Jei neturite džiovyklės galite traškučius džiovinti orkaitėje. Ant skardos patieskite sviestinio popieriaus ir išdėliokite kopūsto lapelius. Įkaitinkite orkaitę iki 50°C laipsnių temperatūros ir palikite 3-4 valandoms, kol lapai taps traškūs.
Tips & tricks
- Anakardžių riešutus galite pakeisti į kitus jums patinkančius, pvz., migdolus.
- Jei neturite razinų, galite naudoti datules ar slyvas.
Šis receptas – iš maisto tinklaraščio Pavarsdienorastis, kurio autorius – virtuvės šefas Justinas Kapkovičius. Per 12 savo karjeros profesionalioje virtuvėje metų Justinas dirbo įvairiuose restoranuose Lietuvoje, Škotijoje, Skandinavijoje, yra laimėjęs ne vieną medalį tarptautiniuose kulinarijos konkursuose, kūręs skirtingų restoranų meniu. Šalia rimtos ir profesionalios karjeros, namuose Justinas gamina žymiai paprasčiau nei restorane, tačiau skaniai ir išradingai. Namų virtuvei tinkamus jo receptus ir patarimus nuo šiol ras ir 15min skaitytojai.