„Pavarsdienorastis“ receptas: skrudinti avinžirniai

Dažnam paėmus į rankas bokalą su alumi kyla noras kažko ragauti prie jo – taip esame įpratę. Turbūt vienas iš pirmųjų dalykų, kurie šauna į galvą, jog tas kažkas – kepta duona, trinta česnaku. Žinoma, ne visiems patinka tas aromatas, kuris seka iš paskos dar kelias valandas po suvalgyto gabalėlio, o kartais gal net ir ilgiau. Norisi keisti tradicijas ir paieškoti kitų užkandžių variantų.
Justinas Kapkovičius ir jo ruošti skrudinti avinžirniai
Justinas Kapkovičius ir jo ruošti skrudinti avinžirniai / Autoriaus, Lina Jushke nuotr.

Šiandien nusprendžiau pasidalinti su jumis labai paprastu, tačiau tikrai vertu dėmesio receptu. Jį išbandę, savo sausų produktų lentynoje visada stengsitės turėti pagrindinį ingredientą – avinžirnius. Juos galite naudoti tiek konservuotus, tiek džiovintus. Tik jei renkatės gaminti iš džiovintų, nepamirškite jų gerai išmirkyti ir išvirti, su visu kitau jau galite improvizuoti, kaip norisi patiems.

Skrudinti avinžirniai pagal „Pavarsdienorastis“

Ingredientai:

  • 2 skardinės konservuotų avinžirnių;
  • 2 žaliosios citrinos (laimai);
  • 100 ml kepimui tinkamo aliejaus;
  • druskos;
  • 2 arbat. šaukšt. rūkytos saldžiosios paprikos miltelių;
  • 1 arbat. šaukšt. Kajeno pipirų.
Autoriaus nuotr. /Skrudintų avinžirnių ingredientai
Autoriaus nuotr. /Skrudintų avinžirnių ingredientai

Gaminimas:

1. Perkošiu avinžirnius per sietą. Gerai nusausinu popieriniu rankšluosčiu.

2. Didelėje keptuvėje įkaitintinu aliejų ir dedu avinžirnius. Sumažinu ugnį ir kepu apie 10-15 minučių, kol avinžirniai paskrunda. Avinžirnius dedu ant popierinio rankšluoščio ir gerai nusausinu.

Autoriaus nuotr. /Skrudinami avinžirniai
Autoriaus nuotr. /Skrudinami avinžirniai

3. Paskaninu druska, Kajeno pipirais ir rūkyta paprika. Apibarstau smulkiai tarkuota žaliosios citrinos žievele ir pašlakstau pusės šio vaisiaus sultimis.

Autoriaus nuotr. /Passkrudintus avinžirnius sumaišome su prieskoniais
Autoriaus nuotr. /Passkrudintus avinžirnius sumaišome su prieskoniais

Tips & tricks

  • Galima naudoti ir džiovintus avinžirnius, tačiau pradžioje reiktų juos išvirti.
  • Idealiausiai kepimui tinka vynuogių kauliukų aliejus, nes jis neturi pašalinio skonio ir kvapo. Jei mėgstate švelnesnį skonį, Kajeno pipirą pakeiskite saldžiosios paprikos milteliais.
Autoriaus nuotr. /Skrudinti avinžirniai
Autoriaus nuotr. /Skrudinti avinžirniai

Šis receptas – iš maisto tinklaraščio Pavarsdienorastis, kurio autorius – virtuvės šefas Justinas Kapkovičius. Per 12 savo karjeros profesionalioje virtuvėje metų Justinas dirbo įvairiuose restoranuose Lietuvoje, Škotijoje, Skandinavijoje, yra laimėjęs ne vieną medalį tarptautiniuose kulinarijos konkursuose, kūręs skirtingų restoranų meniu. Šalia rimtos ir profesionalios karjeros, namuose Justinas gamina žymiai paprasčiau nei restorane, tačiau skaniai ir išradingai. Namų virtuvei tinkamus jo receptus ir patarimus nuo šiol ras ir 15min skaitytojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų