Ingredientai (2 asm.):
- ryšelis ridikėlių (15–20 galvučių);
- 2 agurkai;
- ryšelis svogūnų laiškų;
- ryšelis plokščialapių petražolių;
- ryšelis šviežių mėtų;
- 200 g fetos sūrio;
- 1 arbat. šaukšt. džiovintų čiobrelių;
- 1 skiltelė česnako;
- šlakelis citrinos sulčių;
- 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- žiupsnis druskos.
Gaminimas:
1. Nuplautus ir nusausintus ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais, agurkus – kubeliais, o svogūnų laiškus susmulkinkite.
2. Daržoves sudėkite į dvi gilias lėkštes, įdėkite petražolių ir mėtų lapelių (jų nebūtina pjaustyti), išmaišykite.
3. Fetos sūrį dėkite į nedidelę kepimo formą, pabarstykite čiobreliais, įspauskite česnako skiltelę, pašlakstykite aliejumi, citrinos sultimis, pabarstykite pipirais.
4. Iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje fetos sūrį kepkite 10–15 minučių, kol jo viršus gražiai pagels.
5. Salotas pašlakstykite trupučiu citrinos sulčių, aliejaus, pagardinkite pipirais ir žiupsneliu druskos.
6. Fetą perpjaukite perpus, po gabalėlį uždėkite ant salotų ir iškart patiekite.