Pavasariškos agurkų ir ridikėlių salotos, karališkomis jas pavers keptas sūris

Agurkai ir ridikėliai – bene pavasariškiausios daržovės, dažnai susitinkančios viename salotų dubenyje. Tai mums įprastas ir daugelio mėgstamas derinys. Tačiau jei norėtumėt šio to įmantresnio, papildykit šį derinį sauja įvairių žolelių ir geru gabaliuku kepto fetos sūrio. Štai ir turite patiekalą, kuris tiks net ir lengvai, gardžiai vakarienei.
Ridikėlių ir agurkų salotos su feta
Ridikėlių salotos su mėtomis ir keptu fetos sūriu / Tinklaraščio „Duonos ir žaidimų“, Vida Press nuotr.

Ingredientai (2 asm.):

  • ryšelis ridikėlių (15–20 galvučių);
  • 2 agurkai;
  • ryšelis svogūnų laiškų;
  • ryšelis plokščialapių petražolių;
  • ryšelis šviežių mėtų;
  • 200 g fetos sūrio;
  • 1 arbat. šaukšt. džiovintų čiobrelių;
  • 1 skiltelė česnako;
  • šlakelis citrinos sulčių;
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • žiupsnis druskos.

Gaminimas:

1. Nuplautus ir nusausintus ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais, agurkus – kubeliais, o svogūnų laiškus susmulkinkite.

2. Daržoves sudėkite į dvi gilias lėkštes, įdėkite petražolių ir mėtų lapelių (jų nebūtina pjaustyti), išmaišykite.

3. Fetos sūrį dėkite į nedidelę kepimo formą, pabarstykite čiobreliais, įspauskite česnako skiltelę, pašlakstykite aliejumi, citrinos sultimis, pabarstykite pipirais.

4. Iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje fetos sūrį kepkite 10–15 minučių, kol jo viršus gražiai pagels.

5. Salotas pašlakstykite trupučiu citrinos sulčių, aliejaus, pagardinkite pipirais ir žiupsneliu druskos.

6. Fetą perpjaukite perpus, po gabalėlį uždėkite ant salotų ir iškart patiekite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis