Ingredientai:
- 500–600 g šviežios lašišos, be kaulų ir odos, supjaustytos kubeliais;
- 3 valg. šaukšt. sviesto;
- 1 nedidelis šalotinis svogūnas arba poro baltoji dalis, susmulkinta;
- 3 skiltelės česnako, sutrintos;
- 1,5 l žuvies ar vištienos sultinio (tinka ir paruoštas iš kubelių);
- 2 morkos, supjaustytos griežinėliais;
- 3 bulvės, supjaustytos kubeliais (geriau rinkitės verdant nesubyrančias);
- 1 stiklinė riebios grietinėlės;
- po didelę saują šviežių krapų ir petražolių, smulkiai sukapotų;
- 1 arbat. šaukšt. druskos (arba pagal skonį);
- žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Pirmiausiai pasiruoškite visus ingredientus, nes sriuba virs gana trumpai.
2. Nemažame storadugniame puode ant vidutinės kaitros ištirpinkite sviestą, tuomet suberkite smulkintą svogūną (ar porą) ir česnaką. Maišydami porą–trejetą minučių pakepinkite, kol pakvips, tačiau neleiskite skrusti. Suberkite ir morkų bei bulvių gabaliukus, pasūdykite, įberkite pipirų, supilkite sultinį. Kai viskas užvirs, uždenkite puodą ir virkite apie 15 min., kol daržovės bus beveik išvirusios.
3. Atidenkite puodą, sumažinkite kaitrą iki žemos, sudėkite lašišos kubelius, supilkite grietinėlę ir atidengtame puode pavirkite sriubą dar apie 5 min. – tik tiek, kad lašiša išvirtų.
4. Nukaiskite puodą, o tada suberkite žalumynus ir leiskite sriuba „pailsėti“ kelias minutes.
5. Pilstykite sriubą į dubenėlius, dar galite įberti pipirų ir skanaukite!