Ir spalvos, ir vitaminai
Recepto autorė – tinklaraščio „KitchenJulie“ kūrėja Julija Steponavičiūtė. Daugelis ją pažįsta kaip vieną perspektyviausių šalies modelių. Tiesa, pati Julija į standartinius modelio rėmus savęs nestato. Viena jos aistrų – tinkamai subalansuotas maistas ir įdomių kulinarinių sprendimų ieškojimas.
Ryškiaspalvė sriuba – vienas iš Julijos mėgstamų patiekalų. „Man visos sriubos yra puikiausias būdas valgyti daugiau daržovių. Be to, vienu metu gauni galybę naudingųjų medžiagų. Šioje sriuboje ypač gausu skaidulų“, – akcentuoja ji.
Beje, ši sriuba ne ką mažiau skani ir šiltuoju metų laiku. Tuomet puikiai tiks ką tik iš lysvės ištrauktos šviežios morkos, suteiksiančios sriubai dar ryškesnio skonio. Šįkart gaminant Julija rinkosi visuomet šviežumu ir kokybe pasižymintį prekybos tinklo IKI daržovių asortimentą. Čia pat ji rado ir naujuoju privačiu prekybos tinklo prekių ženklu CLEVER pažymėtų konservuotų lęšių.
„Žinoma, šias kruopas galima virti ir pasiruošti patiems, tačiau tam reikia laiko. Konservuoti lęšiai – greitesnis ir patogesnis variantas, o skonis – puikus“, – šypteli Julija.
Pavyks iš pirmo karto
Pasak maisto tinklaraštininkės, tokia sriuba tinka ne tik vegetarams ir veganams, bet ir prisižiūrintiems savo mitybą. Joje gausu maistingų ingredientų ir kokybiškų riebalų, kurie kartu su augaliniais baltymais, esančiais lęšiuose, suteiks ilgesnį sotumo jausmą.
„Labai nemėgstu išsireiškimo, neva vienas ar kitas patiekalas nekenkia formoms. Viskas priklauso nuo to, kaip jį paruošime, o bevalgant svarbu neprarasti saiko ir būti aktyviems. Formoms tikrai kenkia ne konkretus produktas, bet per dieną suvartojamos energijos kiekis“, – pabrėžia Julija.
Galiausiai, mergina išduoda, jog ši sriuba daugelį pavergia ir tuo, jog yra išties greitai ir pigiai pagaminama, o daugiausiai jūsų pastangų pareikalaus...svogūno ir morkų pjaustymas.
Pasiraitokite rankoves ir pirmyn į virtuvę!
Trinta morkų sriuba su lęšiais
Reikės:
- 300 g morkų;
- 1 skard. pilno riebumo kokosų pieno;
- 2 valg. š. CLEVER pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus kepimui;
- 1 svogūno;
- šviežios kalendros;
- ¼ arb. šaukšt. jūros druskos;
- ½ skard. CLEVER konservuotų lęšių;
- 2 stiklinių vandens arba sultinio;
- šlakelio žaliosios arba geltonosios citrinos sulčių.
Gaminimas:
Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais ir berkite jį į vidutinio dydžio puodą su įkaitinu aliejumi. Kai svogūnas taps permatomai gelsvas, į puodą suberkite smulkiai pjaustytas morkas. Ten pat supilkite kokosų pieną, vandenį (arba daržovių sultinį), berkite druską ir saują smulkiai kapotos šviežios kalendros bei viską gerai išmaišykite.
Kai viskas užvirs, puodą palikite kaisti ant silpnos ugnies apie 25 min. su vos pravertu dangčiu. Baigus virti, sriubą sutriname trintuvu iki kreminės konsistencijos. Įspaudžiame citrinos sulčių (paprastai užtenka pusės vidutinio dydžio citrinos). Jei trūksta sūrumo, įberiame dar šiek tiek druskos. Galiausiai į sriubą supilame nuplautus lęšius ir viską gerai išmaišome.
Patiekiant pagardinkite sriubą alyvuogių aliejumi, šviežiai grūstais juodaisiais pipirais bei šviežia kalendra.
Skanaus!
Apie CLEVER
CLEVER – tai naujas privatus prekių ženklas IKI parduotuvių lentynose, vertinantiems kokybę ir norintiems sutaupyti. Lietuvoje šis vardas sutinkamas tik nuo šių metų pradžios, tačiau tarptautinėje rinkoje yra žinomas nuo 1999-ųjų ir ypač mėgstamas Vokietijos, Austrijos, Čekijos ir kitų užsienio šalių pirkėjų.
Šiuo metu IKI parduotuvėse visoje Lietuvoje galima rasti apie 100 skirtingų CLEVER prekių – nuo šviežio maisto ir bakalėjos, šaldytų produktų, nealkoholinių gėrimų iki gyvūnų ir ne maisto prekių iš Lietuvos ir užsienio tiekėjų. O jų asortimentas per artimiausią pusmetį toliau plėsis.