„Tikriausiai daugelis dar iš amerikietiškų filmų prisimena, jog Briuselio kopūstai yra kančia. Kančia, kurią turi valgyti visi amerikiečių vaikai.
Kadangi pati tokioje kančioje negyvenau, visad buvo smalsu paragauti brokolių, žirnelių, Briuselio kopūstų, taip man dauguma mitų subliuško.
Bet neslėpsiu, paragavusi Briuselio kopūstų pirmą kartą labai nusivyliau. Tada sekė antrasis, trečiasis kartas, kol paaiškėjo, kad genealumas slypi paprastume.
Kuo labiau stengiesi tuos Briuselio kopūstus užgožti, tuo nesėgmingesnis rezultatas", – neslėpė N.Kurganovė.
Patiekalui reikės:
- 500g Briuselio kopūstų;
- 4 v.š. alyvuogių aliejaus;
- 40g kietojo sūrio | (naudojau parmezaną);
- 40 g maltų džiūvėsėlių (jei turite kelių dienų senumo šviesios duonos riekę tam tiks);
- 1 v.š. česnakų granulių (džiovintų arba liofilizuotų);
- druskos ir pipirų (pagal skonį).
Kaip paruošti:
Kopūstus nuplauname, nupjaustome kotelius, nuimame lapelius ir perpjauname pusiau.
Dedame į dubenį (galima viską iškart daryti kepimo formoje), apšlakstome alyvuogių aliejumi bei beriame visus likusius ingredientus. Išmaišome.
Paskleidžiame kepimo formoje arba skardoje, kepame 200 laipsnių orkaitėje 40 min (pusiaukelėje būtinai pavartome).
Briuselio kopūstai apskrus ir bus minkšti, o jei norite "tąsaus sūrio" efekto, likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos užberkite kelias papildomas saujas sūrio ir išmaišykite.
Daugiau Natalijos patiekalų receptų galima rasti čia.
Skanaus!