Taip paruošti jie ne tik įdomiai (bei fotogeniškai) atrodo, bet ir, kaip tikinama, yra įdomios tekstūros ir labai gardūs. Gal metas išbandyti? Ypač kad paruošti juos nesudėtinga!
Kur glūdi tokio paruošimo paslaptis? Paprastai aiškinant, jokio stebuklo čia nėra – taip ruošiant kiaušinius baltymas atskiriamas nuo trynio, išplakamas, tada kiek pakepamas orkaitėje, ant jo mušamas trynys ir baigiama kepti paliekant trynį skystą ar apyskystį, o ne visiškai sukepusį.
Taip kepamus kiaušinius siūloma gardinti visais tais priedais, kuriais ir šiaip gardiname kiaušinius – sūriu, žalumynais, svogūnų laiškais, kumpiu. Jei ryžotės išbandyti šį kiaušinių ruošimo būdą, žemiau rasite ir detalų receptą. Tad drąsos ir skanaus!
Purūs it debesys kiaušiniai
Ingredientai:
- 4 dideli kiaušiniai;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- galimi priedai:
- šviežiai tarkuotas parmezano sūris;
- kelios juostelės šoninės;
- smulkiai pjaustyti svogūnų laiškai.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C. Plokščią kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių – baltymus pilkite į vieną dubenį, o kiekvieną trynį į mažus atskirus dubenėlius ar puodelius.
3. Įberkite į baltymus po žiupsnį druskos ir pipirų ir išplakite iki minkštų putų (plakti iki standumo nereikia). Jei norite, atsargiai įberkite sūrio bei kumpio.
4. Dėdami šaukštu ant skardos suformuokite 4 baltymų kauburėlius, o centre padarykite mažyčius „lizdus“. Dėkite skardą į orkaitę ir pakepkite 3 min.
5. Atsargiai į kiekvieną baltymų kauburėlio „lizdą“ įleiskite po trynį ir dar užberkite po žiupsniuką pipirų bei druskos. Kepkite, kol trynį kiek sutrauks, tačiau neperkepkite – užteks 3–4 min. Patiekdami užbarstykite svogūnų laiškais, valgykite nedelsdami.
O dabar pasidairykite, kaip kitiems sekėsi kepti kiaušinius-debesėlius!