„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Per naktį brinkinta avižų košė: kol miegosit, pusryčiai bus paruošti

Kas nenorėtų pabusti ryte, išsiristi iš lovos, spragtelėti pirštais ir kad pusryčiai jau būtų ant stalo! Beveik taip ir bus, jei šiek tiek pastangų įdėsite vakare. Nieko ypatingo nereikės, tik sumaišyti kelis ingredientus ir dėti viską bręsti šaldytuve.
Per naktį brinkinta avižinė košė
Per naktį brinkinta avižinė košė / Vida Press nuotr.

Ingredientai (2 indeliams):

  • 0,5 stiklinės „senovinių“ (ilgiau verdančių) avižinių dribsnių;
  • 1 stiklinė mėgstamo augalinio „pieno“ (pvz., migdolų); galite naudoti ir paprastą pieną;
  • pagal skonį mėgstamo saldiklio – tinka stevia, taip pat skystas medus, klevų sirupas;
  • 0,5 stiklinės neriebaus graikiško jogurto;
  • 1 valg. šaukšt. ispaninio šalavijo (chia) sėklų;
  • 2 valg. šaukšt. pakepintų kokosų drožlių (jei norite, dar šiek tiek ir viršui).

Pastaba: taip pat galite įberti šiek tiek mėgstamų uogų – braškių, šilauogių, aviečių.

Gaminimas:

1. Visus ingredientus padalinkite po lygiai į 2 indelius, kuriuos būtų galima uždengti. Labai gerai išmaišykite ir dėkite nakčiai į šaldytuvą.

2. Kitą rytą išimkite išbrinkusią košę iš šaldytuvo, jei norite paskaninkite kokosų drožlėmis, galbūt ir kitais mėgstamais priedais, ir ragaukite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“