Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Perlinės kruopos su keptomis voveraitėmis: sužavės net ir tuos, kas grybų nemėgsta

Įsibėgėjus auksaspalvių voveraičių sezonui pasigirsta gurmanų kalbos, kad jos – tikras virtuvėje gimstančių šedevrų objektas. Ši tendencija pastebima ne tik Lietuvoje, kur neretai šie grybai vadinami nacionaliniu sezono delikatesu, bet ir visame pasaulyje.
Kepamos voveraitės
Kepamos voveraitės / Vida Press nuotr.

Kaip rašoma „Maxima“ pranešime žiniasklaidai, anot šio prekybos tinklo subalansuotos mitybos partnerės, dietistės Vaidos Kurpienės, grybautojai ir ragautojai ne veltui taip vertina voveraites – iš kitų grybų jos išsiskiria kone ankstyviausiai prasidedančiu sezonu, unikalia spalva ir nepakartojamu skoniu.

Beje, dietistė pabrėžia, kad kaip ir daugelis kitų grybų, voveraitės – sveikatai palankus produktas, jose gausu vitaminų A, B, D ir E. Taip pat šie grybai turi nemažai geležies, kalcio, magnio ir kitų mineralų, yra puikus baltymų šaltinis.

Norintiems pasimėgauti pirmuoju šviežiu derliumi, dietistė siūlo išskirtinį receptą, kuris savo skoniu nenusileis tradiciniam bulvių košės ir voveraičių patiekalui.

Ingredientai:

  • 60 g perlinių kruopų;
  • 60 g agurko;
  • 40 g voveraičių;
  • 1 šaukštelio mielių dribsnių;
  • pusės šaukštelio lydyto sviesto;
  • krapų;
  • svogūnų laiškų;
  • druskos ir pipirų (pagal skonį).

Gaminimas

  1. Vakare perplaukite perlines kruopas šaltu vandeniu ir užmerkite, kad jos brinktų per naktį – dėl prasidedančio dygimo proceso jos taps tik vertingesnės.
  2. Ryte vandenį, kuriame mirko kruopos, išpilkite ir pakeiskite jį nauju (santykiu 1:2), o tuomet kartu su kruopomis bei druska užvirkite 2–3 minutėms ir palikite brinkti. Kiek laiko truks brinkimas – priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo, tačiau įprastai prireikia 20–30 minučių. Nepamirškite, kad išbrinkusios kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
  3. Kol kruopos brinks, voveraites apkepinkite keptuvėje su lydytu sviestu, krapais ir svogūnų laiškais, pagardinkite prieskoniais. Paruoštas kruopas patiekite su keptomis voveraitėmis ir pjaustytu agurku, pagardintu mielių dribsniais. Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius