Ingredientai:
- 2 nedidelės cukinijos;
- 2 stiklinės virtų perlinių kruopų (pamirkykite per naktį ir išvirkite);
- saujelė razinų;
- saujelė migdolų plokštelių ar lazdelių, pakepintų sausoje keptuvėje;
- 2 valg. šaukšt. medaus;
- 1 valg. šaukšt. baltojo vyno acto (jei neturit, keiskite citrinos sultimis)
- 4 skiltelės česnako;
- žiupsnis druskos;
- žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Razinas užpilkite karštu vandeniu ir palikite brinkti.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite plonytėmis juostelėmis pjaustytas cukinijas (tą geriausia padaryti bulvių skustuku) ir kelias minutes kepkite. Išimkite iš keptuvės ir laikykite šiltai.
3. Į keptuvę, kurioje kepė cukinijos, sudėkite smulkintas česnako skilteles, pakepkite, kol pakvips, tuomet supilkite actą, medų ir troškinkite, kol skystis išgaruos.
4. Suberkite į keptuvę razinas, virtas perlines kruopas ir pagardinkite druska bei pipirais. Galiausiai sudėkite cukinijas, išmaišykite ir dar patroškinkite kelias minutes. Paragaukite, ar netrūksta druskos.
5. Patiekdami troškinį apibarstykite migdolų drožlėmis.