1. Perpjaukite nektarinus per pusę. Šaukšteliu išskobkite kauliuką ir kaulavietes. Suplakite kiaušinį su cukrumi ir kokosų pienu. Plakite kol cukrus ištirps.
2. Į išskobtas kaulavietes šaukštu sklidinai įpilkite plakinio. Sudėkite nektarinų puseles į garintuvą ir kaitinkite virš garų 5–10 minučių.
3. Nuėmę nektarinus nuo karščio palaukite, kol atvės.
1. Nektarinus aštriu peiliu perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus.
2. Dubenyje gerai išmaišykite rikotą, cukrų, džiūvėsius, migdolus ir cinamoną. Masės su kaupu pridėkite į vaisių puseles.
3. Nektarinų puseles sudėkite į riebalais pateptą kepimo indą. Kepkite 190 laipsnių orkaitėje 6–8 minutes.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
- Želatiną užpilkite 20 ml vandens ir atidėkite į šalį, kol išbrinks.
- Persikus maisto smulkintuvu susmulkinkite iki vientisos masės. Sumaišykite su graikišku jogurtu, milteliniu cukrumi ir vanilės ektraktu. Suplakite iki vientisos masės.
- Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu iki standžių putų suplakite riebią grietinėlę. Atidėkite į šalį.
- Želatiną ištirpinkite ir plona srovele supilkite į persikų masę, nuolat ją maišydami. Sudėkite suplaktą grietinėlę ir lengvai maišykite.
- Paruoštus putėsius supilkite į stiklines ar kitus pasirinktus indelius. Uždenkite juos maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą. Palaikykite bent kelias valandas ar per naktį.
- Puošimui skirtą persiką supjaustykite mažais kubeliais. Želė miltelius užpilkite perpus mažesniu vandens kiekiu nei nurodyta instrukcijose ant pakuotės. Persikų kubelius užberkite ant deserto viršaus, užpilkite šiek tiek atvėsusia želė. Vėl dėkite desertą į šaldytuvą ir palaikykite, kol želė sustings.
Receptas Astos Černės
Plačiau skaitykite: Vasara be orkaitės: nekepti desertai
- Nektarinus nuplaukite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais, sudėkite į puodą, užpilkite cukrumi ir palaikykite porą valandų. Citriną taip pat nuplaukite, nutarkuokite žievelę, o sultis išspauskite ant nektarinų.
- Į puodą su nektarinais suberkite citrinos žieveles, sumeskite cinamonų lazdeles ir virkite ant mažos ugnies apie 30 minučių.
- Cinamonus išimkite, suberkite stambiai sukapotus graikinius riešutus ir dar pavirkite penkias–dešimt minučių. Karštą košę išpilstykite į švarius stiklainiukus ir sandariai uždarykite.
Šią košę labai tinka skanauti tiek prie sūrių, tiek ir prie mėsos patiekalų.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Persikų puseles išgriebkite iš indelio, sudėkite į sietelį ir įstatykite į puodą nuvarvėti. Puseles supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis.
2. Sviestą, rudąjį cukrų, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos sukite elektriniu plaktuvu, kol cukrus ištirps ir masė sutirštės.
3. Sukdami po vieną įmuškite kiaušinius. Sukite, kol sviesto ir kiaušinių masė taps vienalytė.
4. Į masę įpilkite apelsinų likerio. Jį galite pakeisti šviežiai spaustomis ar koncentruotomis apelsinų sultimis iš pakelio.
5. Atskirame inde išmaišykite miltus, vanilinį pudingą ir kepimo miltelius. Sukdami plaktuvu, šaukštu suberkite į kiaušinių masę.
6. Į popierines formeles pridėkite tešlos. Įspauskite persikus, pabarstykite migdolais. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje 25 minutes. Pabarstykite milteliniu cukrumi.
Knyga „Vaisiai“ |
Receptas iš knygos „Vaisiai“
1. Į dubenį suberkite miltus, sudėkite sviestą ir išmaišykite. Supilkite kiaušinių trynius, apelsinų sultis, įberkite tris šaukštus cukraus, druskos. Užminkykite tešlą, susukite į foliją ir laikykite valandą šaldytuve.
2. Vaisius perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus, puseles supjaustykite skiltelėmis. Uogas nuplaukite. Vaisius ir uogas pabarstykite likusiu cukrumi.
3. Tešlos rutulį dėkite ant miltais pabarstyto stalo ir iškočiokite 50 cm x 30 cm skersmens lakštą. Aštuonias riebalais pateptas kepimo formeles sudėkite šalia viena kitos ir aptieskite tešla.
4. Ant formelių užtiestą tešlos lakštą pakočiokite. Nupjautus tešlos skritulius nuleiskite į formeles, paspauskite pirštais ir šakute. Tešlą formelėse pabarstykite maltais migdolais.
5. Išmaišykite įdarui skirtus grietinėlę, romą, vanilinį cukrų, kiaušinius, miltelinį cukrų ir apelsinų žieveles. Masės lygiomis dalimis pridėkite į krepšelius, uždėkite vaisų ir uogų. Kepkite orkaitėje 20–25 minutes. Kai atvės, išimkite iš formelių.
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“
1. Į miltus sutarkuokite šaltą sviestą, įberkite citrinos žievelių, suberkite 2 šaukštus uogienių cukraus, išmaišykite. Sudėkite kepimo miltelius, sumaišytus su grietine ir vėl išmaišykite šakute. Turėtų gautis trupininė masė.
2. Mažesnę jos pusę pasidėkite valandai į šaldytuvą - bus viršui apiberti. Į likusią trupininę masę supilkite šalto vandens šaukštą ir išminkykite. Taip pat palaikykite šaldytuve.
3. Torto formą ištepkite sviestu ir iš tešlos suformuokite pagrindą su kraštais. Supilkite obuolinę masę, paruoštą iš tarkuotų obuolių, sumaišytų su cinamonu bei 2 šaukštais uogienių cukraus.
4. Ant viršaus užberkite trupininę tešlą, sukaišiokite pjaustytus nektarinus.
5. Kepkite apie 45 min. 180 °C temperaūros orkaitėje. Papuoškite nektarinine gėle.
Autorės nuotr./Trupininis obuolių pyragas su nektarinais |
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
1. Sviestą išsukite su cukrumi ir kiaušinio tryniu. Po truputį berkite miltus, užminkykite vientisą tešlą. Iš jos iškočiokite skritulį ir įtieskite į riebalais išteptą kepimo formą. Tešlą pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą.
2. Iš vanilės ankšties išimkite šerdį, sudėkite į grietinėlę. Įmaišykite miltelinį cukrų, pudingo miltelius, išplaktus kiaušinius, apelsino žieveles ir gerai išsukite.
3. Atšalusią tešlą kepkite 200 laipsnių orkaitėje 15 minučių. Išimkite ir šiek tiek atvėsinkite.
4. Nektarinus nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus.
5. Ant iškeptos tešlos supilkite pudingo masę, į ją įspausykite nektarinų puseles. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes. Kai kepinys paruduos, uždenkite folija.
6. Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės, atvėsinkite ir pabarstykite milteliniu cukrumi.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
- Tešlai trynius išplakite su cukrumi, o baltymus išplakite iki standžių putų.
- Baltymus atsargiai įmaišykite į plaktus trynius, suberkite vanilinį cukrų ir persijotus miltus.
- Persikus nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabaliukais ir sumaišykite su 1 šaukštu miltų ir įmaišykite į tešlą.
- Tešlą sudėkite į sviestu pateptą formą ir kepkite 180 C orkaitėje apie 30 min.
- Iškepusį ir pravėsusį pyragą aptepkite persikų džemu ir apibarstykite kokoso drožlėmis.
Receptą atsiuntė Janina Misiunienė
- Biskvitui: Kiaušinius išplakite su cukrumi, į juos įmaišykite su kepimo milteliais sumaišytus miltus, suberkite apelsino ir citrinos žieveles.
- Viską gerai išmaišykite, tešlą supilkite į kepimo formą ir biskvitą kepkite ~10 min 200 laipsnių orkaitėje (kol patikrinus mediniu pagaliuku jis liks sausas).
- Puriam maskarponės kremui: Želatiną išbrinkinkite šaltame vandenyje ir po to ištirpdykite ant garų vonelės arba mikrobanginėje.
- Maskarponę sumaišykite su kondensuotu pienu.
- Grietinėlę išplakite, į ją įmaišykite ištirpintą želatiną.
- Grietinėlės masę įmaišykite į maskarponę.
- Sirupui (sulaistymui): Visus ingredientus sumaišykite ir kaitinkite ant mažos ugnies, kol cukrus ištirps.
- Persikų glazūrai: Želatiną išbrinkinkite vandenyje ir ištirpdykite.
- Cukrų sumaišykite su vandeniu ir sirupu ir kaitinkite ant mažos ugnies kol cukrus ištirps ir viskas pradės virti.
- Tuomet į gautą sirupą supilkite trintus persikus ir išjunkite ugnį.
- Į gautą masę supilkite želatiną ir viską gerai išmaišykite, glazūrą palikite vėsti iki kambario temperatūros.
- Torto surinkimas: Į konditerinį žiedą dėkite biskvitą ir gerai sulaistykite sirupu.
- Ant biskvito išpilkite trintus persikus.
- Supilkite maskarponės kremą ir tortą dėkite į šaldytuvą šiek tiek sustingti (~30 min).
- Ant torto viršaus supilkite glazūrą ir ant jos pridėliokite norimų vaisių ar uogų.
- Tortą pagaminsite per 2 val., neskaičiuojant stingimo laiko.
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI