Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Persikų ir nektarinų gundymai: 10 saldėsių receptų su šiais vaisiais

Egzotiškų, šilumą mėgstančių vaisių sode neprisiraškysi, tad belieka jų pirkti tada, kai kažkur kitur pats jų sezonas. Tada ir iki mūsų jie atkeliauja bent jau neblogo skonio ir už įkandamą kainą. Pūkuotieji persikai ir glotnieji nektarinai dabar kaip tik ir vilioja prekyvietėse, tad metas ragauti jų ne tik šviežių, bet ir pasigaminti šį tą įdomaus.
Pyragas su persikais
Pyragas su persikais / Vida Press nuotr.
Nektarinų desertas
Receptas: Paprastas, bet gardus nektarinų desertas su kokosų pienu
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.0 / 3
Receptas
Ingredientai
Nektarinai: 6.00 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Rudasis cukrus: 3.00 arbat. š.
Kokosų pienas: 2.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Perpjaukite nektarinus per pusę. Šaukšteliu išskobkite kauliuką ir kaulavietes. Suplakite kiaušinį su cukrumi ir kokosų pienu. Plakite kol cukrus ištirps.

2. Į išskobtas kaulavietes šaukštu sklidinai įpilkite plakinio. Sudėkite nektarinų puseles į garintuvą ir kaitinkite virš garų 5–10 minučių.

3. Nuėmę nektarinus nuo karščio palaukite, kol atvės.

Suskleisti
Kepti nektarinai
Receptas: Kepti nektarinai
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
2.9 / 25
Receptas
Ingredientai
Nektarinai: 4.00 vnt. (dideli arba persikai)
Rikotos sūris: 120.00 g
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Džiūvėsiai: 1.00 valg. š. (malti)
Migdolai: 2.00 valg. š. (skrudintų kapotų)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (nubrauktas šaukštelis)
Kaip gaminti

1. Nektarinus aštriu peiliu perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus.

2. Dubenyje gerai išmaišykite rikotą, cukrų, džiūvėsius, migdolus ir cinamoną. Masės su kaupu pridėkite į vaisių puseles.

3. Nektarinų puseles sudėkite į riebalais pateptą kepimo indą. Kepkite 190 laipsnių orkaitėje 6–8 minutes.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Jogurtiniai persikų putėsiai
Receptas: Jogurtiniai persikų putėsiai
8 asmenims
Pagaminsite per 1 min.
3.7 / 23
Receptas
Ingredientai
Persikai: 5.00 vnt. (4-5 prinokę - putėsiams ir 1 - papuošimui)
Jogurtas: 250.00 g (graikiškas natūralus)
Miltelinis cukrus: 100.00 g
Vanilė: 1.00 arbat. š. (vanilės ektraktas)
Želatina: 1.00 arbat. š.
Grietinėlė: 250.00 g (riebi plakamoji)
Želė: 1.00 vnt. (1 pakelis citrinų arba persikų skonio želės - papuošimui)
Kaip gaminti
  1. Želatiną užpilkite 20 ml vandens ir atidėkite į šalį, kol išbrinks.
  2. Persikus maisto smulkintuvu susmulkinkite iki vientisos masės. Sumaišykite su graikišku jogurtu, milteliniu cukrumi ir vanilės ektraktu. Suplakite iki vientisos masės.
  3. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu iki standžių putų suplakite riebią grietinėlę. Atidėkite į šalį.
  4. Želatiną ištirpinkite ir plona srovele supilkite į persikų masę, nuolat ją maišydami. Sudėkite suplaktą grietinėlę ir lengvai maišykite.
  5. Paruoštus putėsius supilkite į stiklines ar kitus pasirinktus indelius. Uždenkite juos maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą. Palaikykite bent kelias valandas ar per naktį.
  6. Puošimui skirtą persiką supjaustykite mažais kubeliais. Želė miltelius užpilkite perpus mažesniu vandens kiekiu nei nurodyta instrukcijose ant pakuotės. Persikų kubelius užberkite ant deserto viršaus, užpilkite šiek tiek atvėsusia želė. Vėl dėkite desertą į šaldytuvą ir palaikykite, kol želė sustings. 

Receptas Astos Černės

Plačiau skaitykite: Vasara be orkaitės: nekepti desertai

Suskleisti
Nektarinų ir graikinių riešutų košė
Receptas: Nektarinų ir graikinių riešutų košė
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Receptas
Ingredientai
Nektarinai: 1.00 kg
Citrinos: 1.00 vnt.
Graikiniai riešutai: 70.00 g (70 - 100 - išgliaudytų)
Cukrus: 380.00 g
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt. (1 - 2)
Kaip gaminti
  1. Nektarinus nuplaukite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais, sudėkite į puodą, užpilkite cukrumi ir palaikykite porą valandų. Citriną taip pat nuplaukite, nutarkuokite žievelę, o sultis išspauskite ant nektarinų.
  2. Į puodą su nektarinais suberkite citrinos žieveles, sumeskite cinamonų lazdeles ir virkite ant mažos ugnies apie 30 minučių.
  3. Cinamonus išimkite, suberkite stambiai sukapotus graikinius riešutus ir dar pavirkite penkias–dešimt minučių. Karštą košę išpilstykite į švarius stiklainiukus ir sandariai uždarykite.

Šią košę labai tinka skanauti tiek prie sūrių, tiek ir prie mėsos patiekalų.

Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Keksiukai su persikais
Receptas: Keksiukai su persikais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 13
Receptas
Ingredientai
Persikai: 300.00 g (konservuoti)
Sviestas: 175.00 g
Rudasis cukrus: 150.00 g
Vanilinis cukrus: 16.00 g (1 pakelis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (dideli)
Likeris: 4.00 arbat. š. (apelsinų)
Miltai: 175.00 g
Pudingas: 1.00 vnt. (vanilinis)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Migdolai: 50.00 g (plokštelės)
Miltelinis cukrus: 3.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Persikų puseles išgriebkite iš indelio, sudėkite į sietelį ir įstatykite į puodą nuvarvėti. Puseles supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis.

2. Sviestą, rudąjį cukrų, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos sukite elektriniu plaktuvu, kol cukrus ištirps ir masė sutirštės.

3. Sukdami po vieną įmuškite kiaušinius. Sukite, kol sviesto ir kiaušinių masė taps vienalytė.

4. Į masę įpilkite apelsinų likerio. Jį galite pakeisti šviežiai spaustomis ar koncentruotomis apelsinų sultimis iš pakelio.

5. Atskirame inde išmaišykite miltus, vanilinį pudingą ir kepimo miltelius. Sukdami plaktuvu, šaukštu suberkite į kiaušinių masę.

6. Į popierines formeles pridėkite tešlos. Įspauskite persikus, pabarstykite migdolais. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje 25 minutes. Pabarstykite milteliniu cukrumi.

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

Suskleisti
Aviečių ir persikų krepšeliai su vanile
Receptas: Aviečių ir persikų krepšeliai su vanile
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Receptas
Ingredientai
Miltai: 200.00 g
Sviestas: 120.00 g (minkštas)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (2 tryniai - tešlai, 2 kiaušiniai - įdarui)
Sultys: 3.00 valg. š. (apelsinų)
Cukrus: 6.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Abrikosai: 6.00 vnt. (6 - 8 vnt. arba 3 - 4 vnt. persikai)
Avietės: 1.00 st.
Migdolai: 50.00 g (malti)
Grietinėlė: 100.00 ml (35 proc. riebumo - įdarui)
Romas: 2.00 valg. š. (įdarui)
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Miltelinis cukrus: 60.00 g (įdarui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (1 arbat. š. žievelių - įdarui)
Kaip gaminti

1. Į dubenį suberkite miltus, sudėkite sviestą ir išmaišykite. Supilkite kiaušinių trynius, apelsinų sultis, įberkite tris šaukštus cukraus, druskos. Užminkykite tešlą, susukite į foliją ir laikykite valandą šaldytuve.

2. Vaisius perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus, puseles supjaustykite skiltelėmis. Uogas nuplaukite. Vaisius ir uogas pabarstykite likusiu cukrumi. 

3. Tešlos rutulį dėkite ant miltais pabarstyto stalo ir iškočiokite 50 cm x 30 cm skersmens lakštą. Aštuonias riebalais pateptas kepimo formeles sudėkite šalia viena kitos ir aptieskite tešla.

4. Ant formelių užtiestą tešlos lakštą pakočiokite. Nupjautus tešlos skritulius nuleiskite į formeles, paspauskite pirštais ir šakute. Tešlą formelėse pabarstykite maltais migdolais.

5. Išmaišykite įdarui skirtus grietinėlę, romą, vanilinį cukrų, kiaušinius, miltelinį cukrų ir apelsinų žieveles. Masės lygiomis dalimis pridėkite į krepšelius, uždėkite vaisų ir uogų. Kepkite orkaitėje 20–25 minutes. Kai atvės, išimkite iš formelių.    

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Suskleisti
Trupininis obuolių pyragas su nektarinais
Receptas: Trupininis obuolių pyragas su nektarinais
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.5 / 16
Receptas
Ingredientai
Miltai: 8.00 valg. š.
Sviestas: 90.00 g
Grietinė: 3.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt.
Cukrus: 5.00 valg. š. (1 valg. š. cinamoninio cukraus ir 4 valg. š. uogienių cukraus)
Obuoliai: 5.00 vnt.
Nektarinai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Į miltus sutarkuokite šaltą sviestą, įberkite citrinos žievelių, suberkite 2 šaukštus uogienių cukraus, išmaišykite. Sudėkite kepimo miltelius, sumaišytus su grietine ir vėl išmaišykite šakute. Turėtų gautis trupininė masė.

2. Mažesnę jos pusę pasidėkite valandai į šaldytuvą - bus viršui apiberti. Į likusią trupininę masę supilkite šalto vandens šaukštą ir išminkykite. Taip pat palaikykite šaldytuve.

3. Torto formą ištepkite sviestu ir iš tešlos suformuokite pagrindą su kraštais. Supilkite obuolinę masę, paruoštą iš tarkuotų obuolių, sumaišytų su cinamonu bei 2 šaukštais uogienių cukraus.

4. Ant viršaus užberkite trupininę tešlą, sukaišiokite pjaustytus nektarinus.

5. Kepkite apie 45 min. 180 °C temperaūros orkaitėje. Papuoškite nektarinine gėle.

Autorės nuotr./Trupininis obuolių pyragas su nektarinais
Autorės nuotr./Trupininis obuolių pyragas su nektarinais

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė 

 

 

 

 

 

 

Suskleisti
Pyragas su nektarinais
Receptas: Pyragas su nektarinais
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.0 / 3
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 150.00 g (minkšto - tešlai)
Cukrus: 75.00 g (tešlai)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (trynys - tešlai ir 2 - įdarui)
Miltai: 225.00 g (tešlai)
Vanilė: 1.00 vnt. (ankštis - įdarui)
Grietinėlė: 500.00 g (įdarui)
Miltelinis cukrus: 75.00 g (įdarui)
Pudingas: 2.00 vnt. (2 pakeliai vanilinio - įdarui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (nutarkuotų žievelių - įdarui)
Nektarinai: 7.00 vnt. (vienodo dydžio - įdarui)
Kaip gaminti

1. Sviestą išsukite su cukrumi ir kiaušinio tryniu. Po truputį berkite miltus, užminkykite vientisą tešlą. Iš jos iškočiokite skritulį ir įtieskite į riebalais išteptą kepimo formą. Tešlą pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą.

2. Iš vanilės ankšties išimkite šerdį, sudėkite į grietinėlę. Įmaišykite miltelinį cukrų, pudingo miltelius, išplaktus kiaušinius, apelsino žieveles ir gerai išsukite.

3. Atšalusią tešlą kepkite 200 laipsnių orkaitėje 15 minučių. Išimkite ir šiek tiek atvėsinkite.

4. Nektarinus nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus.

5. Ant iškeptos tešlos supilkite pudingo masę, į ją įspausykite nektarinų puseles. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes. Kai kepinys paruduos, uždenkite folija.

6. Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės, atvėsinkite ir pabarstykite milteliniu cukrumi.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

 

Suskleisti
Pyragas su persikais
Receptas: Pyragas su persikais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 13
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Cukrus: 1.00 st. (3/4)
Miltai: 2.00 st. (1 ir 1/4)
Vanilinis cukrus: 16.00 g (1 pakelis)
Persikai: 200.00 g (džiovintų)
Džemas: 1.00 st. (persikų)
Kokosų drožlės: 1.00 st.
Kaip gaminti
  1. Tešlai trynius išplakite su cukrumi, o baltymus išplakite iki standžių putų.
  2. Baltymus atsargiai įmaišykite į plaktus trynius, suberkite vanilinį cukrų ir persijotus miltus.
  3. Persikus nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabaliukais ir sumaišykite su 1 šaukštu miltų ir įmaišykite į tešlą.
  4. Tešlą sudėkite į sviestu pateptą formą ir kepkite 180 C orkaitėje apie 30 min.
  5. Iškepusį ir pravėsusį pyragą aptepkite persikų džemu ir apibarstykite kokoso drožlėmis.

Receptą atsiuntė Janina Misiunienė

Suskleisti
Persikinis maskarponės tortas
Receptas: Persikinis maskarponės tortas
12 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.8 / 78
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (biskvitui)
Cukrus: 300.00 g (0,5 st. - biskvitui, 100 g - sirupui ir 40 g - glazūrai)
Miltai: 1.00 st. (0,5 - biskvitui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (0,5 - biskvitui)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 arbat. š. - tarkuotos žievelės - biskvitui ir pusės citrinos sulčių - sirupui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (0,5 arbat. š. - tarkuotos žievelės - biskvitui)
Maskarponės sūris: 250.00 g (maskarponės kremui)
Grietinėlė: 200.00 ml (35 - 36 proc. riebumo - maskarponės kremui)
Želatina: 2.00 valg. š. (1,5 valg. š. - maskarponės kremui ir 0,5 arbat. š. - glazūrai)
Kondensuotas pienas: (0,5 skardinės - maskarponės kremui) 1.00 vnt.
Vanduo: 200.00 ml (160 - sirupui ir 40 - glazūrai)
Persikai: 230.00 g (150 - trintų konservuotų - persikų sluoksniui ir 80 - glazūrai)
Kaip gaminti
  1. Biskvitui: Kiaušinius išplakite su cukrumi, į juos įmaišykite su kepimo milteliais sumaišytus miltus, suberkite apelsino ir citrinos žieveles.
  2. Viską gerai išmaišykite, tešlą supilkite į kepimo formą ir biskvitą kepkite ~10 min 200 laipsnių orkaitėje (kol patikrinus mediniu pagaliuku jis liks sausas).
  3. Puriam maskarponės kremui: Želatiną išbrinkinkite šaltame vandenyje ir po to ištirpdykite ant garų vonelės arba mikrobanginėje.
  4. Maskarponę sumaišykite su kondensuotu pienu.
  5. Grietinėlę išplakite, į ją įmaišykite ištirpintą želatiną.
  6. Grietinėlės masę įmaišykite į maskarponę.
  7. Sirupui (sulaistymui): Visus ingredientus sumaišykite ir kaitinkite ant mažos ugnies, kol cukrus ištirps.
  8. Persikų glazūrai: Želatiną išbrinkinkite vandenyje ir ištirpdykite.
  9. Cukrų sumaišykite su vandeniu ir sirupu ir kaitinkite ant mažos ugnies kol cukrus ištirps ir viskas pradės virti.
  10. Tuomet į gautą sirupą supilkite trintus persikus ir išjunkite ugnį.
  11. Į gautą masę supilkite želatiną ir viską gerai išmaišykite, glazūrą palikite vėsti iki kambario temperatūros.
  12. Torto surinkimas: Į konditerinį žiedą dėkite biskvitą ir gerai sulaistykite sirupu. 
  13. Ant biskvito išpilkite trintus persikus.
  14. Supilkite maskarponės kremą ir tortą dėkite į šaldytuvą šiek tiek sustingti (~30 min).
  15. Ant torto viršaus supilkite glazūrą ir ant jos pridėliokite norimų vaisių ar uogų.
  16. Tortą pagaminsite per 2 val., neskaičiuojant stingimo laiko.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs