„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Persimonų salotos su mocarela: gaivus ruduo jūsų lėkštėje

Persimonas – išties malonaus skonio vaisius. Tačiau dažniausiai jis tampa tiesiog skaniu užkandžiu. Visgi persimonų panaudojimo galimybės žymiai platesnės, teigia prekybos tinklo „Iki“ kulinarai. Jie pranešime žiniasklaidai dalijasi įstabiu receptu, kaip persimonus galima puikiai priderinti prie rudeniškų salotų su sūriu ir kumpiu.
Persimonų salotos
Persimonų salotos / Shutterstock nuotr.

Ingredientai

  • 2 švieži persimonai,
  • 2 mocarelos arba buratos sūriai,
  • švieži bazilikai,
  • ypač tyras alyvuogių aliejus,
  • druska, pipirai,
  • vytintas kumpis (pasirinktinai),
  • tarkuotas parmezanas (pasirinktinai).

Kaip gaminti

  1. Jei norite, persimonus nulupkite ir supjaustykite riekelėmis. Skaniausia, jeigu riekelės bus itin plonos, galite naudoti ir pjaustyklę. Sūrį taip pat supjaustykite riekėmis.
  2. Lėkštėje pakaitomis išdėliokite persimono ir sūrio riekeles. Apibarstykite šviežiais bazilikais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, paskaninkite druska ir pipirais. Galite pagardinti ir balzamiko actu, jei norite – pridėkite ir kumpio bei pabarstykite tarkuotu parmezanu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“