Persimonų salotos su mocarela: gaivus ruduo jūsų lėkštėje

Persimonas – išties malonaus skonio vaisius. Tačiau dažniausiai jis tampa tiesiog skaniu užkandžiu. Visgi persimonų panaudojimo galimybės žymiai platesnės, teigia prekybos tinklo „Iki“ kulinarai. Jie pranešime žiniasklaidai dalijasi įstabiu receptu, kaip persimonus galima puikiai priderinti prie rudeniškų salotų su sūriu ir kumpiu.
Persimonų salotos
Persimonų salotos / Shutterstock nuotr.

Ingredientai

  • 2 švieži persimonai,
  • 2 mocarelos arba buratos sūriai,
  • švieži bazilikai,
  • ypač tyras alyvuogių aliejus,
  • druska, pipirai,
  • vytintas kumpis (pasirinktinai),
  • tarkuotas parmezanas (pasirinktinai).

Kaip gaminti

  1. Jei norite, persimonus nulupkite ir supjaustykite riekelėmis. Skaniausia, jeigu riekelės bus itin plonos, galite naudoti ir pjaustyklę. Sūrį taip pat supjaustykite riekėmis.
  2. Lėkštėje pakaitomis išdėliokite persimono ir sūrio riekeles. Apibarstykite šviežiais bazilikais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, paskaninkite druska ir pipirais. Galite pagardinti ir balzamiko actu, jei norite – pridėkite ir kumpio bei pabarstykite tarkuotu parmezanu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis