Pica su jautiena: atsivalgyti neįmanoma – pelnysite namų Micheliną iš karto!

Nors namuose iškepti picą gali prireikti šiek tiek laiko, rezultatas tikrai to vertas! Šis receptas neabejotinai pasiteisins, tad būkite pasiruošę, jog šeimos nariai vis dažniau norės „picos dienų“. Kai įvaldysite tešlos gamybą, beliks eksperimentuoti su įdaru ir kiekvieną kartą mėgautis vis nauju skoniu!
Pica su jautiena
Pica su jautiena / Shutterstock nuotr.
Temos: 3 Receptai Pica Maistas

Reikės:

Pagrindui:

  • 250 g miltų,
  • 150 ml šilto vandens,
  • 1 valg. š. aliejaus,
  • 3 g sausų mielių,
  • 0,5 arbat. š. cukraus.

Įdarui:

  • 250–300 g maltos jautienos,
  • 200 g sūrio,
  • 1 paprikos,
  • 1 raudono svogūno.
  • saujelės gražgarsčių,
  • pagal skonį druskos bei prieskonių,
  • 50 ml pomidorų ar kito mėgstamo padažo.

Gaminimas:

  1. Paruoškite mielinę picos tešlą: mieles ištirpinkite keliuose šaukštuose šilto vandens, įdėkite šiek tiek cukraus, miltų ir išmaišykite iki vientisos masės. Padėkite šiltai pakilti.
  2. Miltus persijokite, sumaišykite su mielėmis, druska, aliejumi. Pilkite vandenį ir maišykite, kol tešla nelips prie rankų.
  3. Pastatykite tešlą šiltai apie 2 val., kad pakiltų.
  4. Kol tešla kyla, keptuvėje pakepinkite maltą jautieną, pagardinkite druska bei prieskoniais.
  5. Kai tešla pakyla, ant stalviršio paberkite miltų ir iškočiokite picos pagrindą. Perkelkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  6. Picos pagrindą patepkite pomidorų padažu ir kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 min.
  7. Iškeptą faršą dėkite ant picos pado, sudėkite riekelėmis supjaustytą svogūną, juostelėmis – papriką, užberkite tarkuoto sūrio.
  8. Kepkite apie 10 minučių.
  9. Ant iškeptos picos uždėkite gražgarsčių.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai pataria: 5 priežastys aplankyti saulėtąją Ispaniją
Reklama
Tvarkingų namų gidas: pasitikite pavasarį lengvai
Reklama
Artėja LEA kvietimas įsigyti naujus šilumos siurblius su kompensacija