Ingredientai:
- 1 stiklinė rudųjų arba raudonųjų ryžių, perplautų po tekančiu vandeniu;
- 1 stiklinė bolivinės balandos (kynvos) kruopų;
- ryšelis svogūnų laiškų, susmulkintų;
- 150 g džiovintų abrikosų, supjaustytų kubeliais;
- 1 apelsino išspaustos sultys ir nutarkuota žievelė;
- 100–150 g sūdytų pakepintų pistacijų, stambiai sukapotų;
- 3–4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 0,5 citrinos išspaustos sultys;
- 2 skiltelės česnako, sutraiškytos;
- 0,75 arbat. šaukšt. druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- po 1 valg. šaukšt. kapotų šviežių petražolių, krapų ir mėtų (jei kurių nemėgstate, neberkite);
- papildomai: fetos sūrio, avokado kubelių, pakepintų pomidoriukų, orkaitėje keptų cukinijos griežinėlių, gražgarsčių.
Gaminimas:
1. Pagal instrukcijas ant pakuotės atskiruose puoduose išvirkite ryžius ir bolivinės balandos sėklas. Išpurenkite, dėkite į plačias lėkštes ir leiskite visiškai atvėsti. Abu ingredientus galite išvirti iš vakaro ir sandariai uždengus (kai jau atvėsta) laikyti šaldytuve.
2. Į didelį dubenį berkite ryžius, bolivinės balandos sėklas, svogūnų laiškus, žalumynus, pistacijas, abrikosus, prieskonius, apelsino žievelės tarkius, česnaką. Išmaišykite. Supilkite ir citrinos bei apelsino sultis, aliejų bei darsyk išmaišykite. Paragaukite, ar netrūksta druskos.
3. Dėkite mišrainės į dubenėlius, o jei norite (nors tai nebūtina), ant viršaus dėkite kitų mėgstamų priedų.
Ši mišrainė sandariame inde šaldytuve išbus porą dienų. Ji puikiai tinka pasiimti į darbą biure pietų dėžutėje.