Jums reikės:
- 500 g tigrinių krevečių,
- 200 ml kokosų pieno,
- 2 šaukštų raudonosios kario pastos,
- 2 nedidelių aitriųjų paprikų,
- 4 skiltelių česnako,
- šaukšto tamarindų pastos,
- 3 šaukštų žuvų padažo,
- apelsino sulčių,
- 150 g ananaso,
- kalendrų lapelių.
Kaip gaminti:
- Supilkite dalį kokosų pieno į prikaistuvį. Kai užvirs, sukrėskite kario pastą, gerai išmaišykite ir virkite 2–3 minutes.
- Išspauskite ir supilkite apelsino sultis, likusį pieną, 150 ml vandens, žuvų padažą, sukrėskite tamarindų pastą, gerai išmaišykite ir užvirinkite. Supjaustykite aitriąsias paprikas, sėklas pašalinkite. Susmulkinkite česnakus.
- Paprikas ir česnakus sudėkite į verdantį skystį ir virkite dar apie 10 minučių ant silpnos ugnies.
- Pabaigoje sudėkite krevetes ir supjaustytus ananasus.
- Virkite dar 5 minutes. Tada sumeskite kalendrų lapelius (kelis atidėkite patiekalui papuošti).
- Apibarstykite krevetes kalendromis ir patiekite.
Skanaus!