Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pikantiški daržovių blyneliai

Kokie blynai jūsų mėgstamiausi? Žinoma, už bulvinius pakiltų didžiausias miškas rankų. Tačiau ar bandėte blynams naudoti kitas daržoves? Morkas, cukinijas, salierus? Šiandien siūlome sočių ir pikantiškų blynelių receptą.
Blynai su cukinija
Blynai su cukinija / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 1 vidutinio dydžio cukinijos,
  • 2 morkų,
  • 1 pundelio svogūnų laiškų,
  • 2 skiltelių česnako,
  • saujos šviežių petražolių,
  • žiupsnelio šviežių krapų,
  • 2,5 st. miltų,
  • žiupsnelio druskos,
  • 1 arb. š. kepimo miltelių,
  • 2 kiaušinių,
  • 2 st. pasukų,
  • 150 g sviesto,
  • aliejaus kepimui.

Gaminimas:

Morkas ir cukiniją sutarkuokite burokine trintuve. Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus, petražoles, krapus ir česnaką.

Pasiruoškite blynų tešlą. Ištirpinkite sviestą ir palikite ataušti. Kiaušinius išplakite su druska, supilkite pasukas, maišydami po kelis šaukštus berkite miltus. Galiausiai supilkite atvėsusį sviestą bei susmulkintas daržoves ir gerai išmaišykite tešlą.

Blynus kepkite gerai įkaitintame aliejuje. Patiekite su grietine ir susmulkintais svogūnų laiškais.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento