Pikantiško skonio rauginti pomidorai su garstyčiomis

Šiuo būdu rauginti pomidorai iš klasikinių receptų išsiskiria aštresniu ir pikantiškesniu skoniu, kurį suteikia garstyčios. Be to, rauginti prinokusius pomidorus nėra sudėtinga ir tai pavyks kiekvienam. Vienintelė sąlyga, jei norite mėgautis nepriekaištingu produktu, tai surasti tinkamą vietą jų saugojimui. Raugintų daržovių laikymui reikalinga žema temperatūra, tad paruoškite vietą šaldytuve arba rūsyje.
Konservuoti pomidorai
Konservuoti pomidorai / 123RF.com nuotr.

1 l stiklainiui reikės:

  • 400 g pomidorų,
  • 1,5 valg. š. druskos,
  • 1 valg. š. garstyčių žirnelių,
  • 1 čili pipiriuko,
  • 2-3 skiltelių česnako,
  • vandens.

Gaminimas:

Ant švaraus paruošto stiklainio dugno dėti čili pipiriuką, nuluptas česnako skilteles, garstyčių grūdelius.

Po vieną dėkite atrinktus sveikus, prinokusius pomidorus su nepažeista odele. Kai stiklainis prisipildys, suberkite druską ir užpilkite iki viršaus verdančiu vandeniu.

Stiklainį pridenkite dangteliu ir palikite kambario temperatūroje 3-4 dienoms. Paskui uždenkite ir išneškite į vėsią patalpą arba šaldytuvą, o po 10-12 dienų jau galėsite ragauti.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų