Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pikantiškosios gražgarstės: 15 idėjų, ką jomis gardinti

Itin karčių dalykų nemėgsta daugelis, tačiau švelnus ingredientų karstelėjimas gali būti patrauklus – juk daugelis mielai triauškiame šviežius ridikėlius. Lygiai taip pat pamėgome ir gražgarstes, kurias deriname patiekaluose, kur kiti ingredientai sudaro atsvarą pikantiškam šių žolių kartumui. Tuo įsitikinsite ir išbandę šįsyk siūlomus receptus!
Pica su gražgarstėmis
Pica su gražgarstėmis / Fotolia nuotr.
Salotos su gražgarstėmis ir džiovintais pomidorais
Receptas: Salotos su gražgarstėmis ir džiovintais pomidorais
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.8 / 37
Receptas
Ingredientai
Gražgarstės: 2.00 sauja
Džiovinti pomidorai: 20.00 g (aliejuje)
Avokadai: 50.00 g
Saulėgrąžos: 1.00 valg. š.
Migdolai: 1.00 valg. š. (drožlės)
Alyvuogių aliejus: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Džiovintus pomidorus, avokadą ir sūrį supjaustykite gabalėliais.

2. Gražgarstes nuplaukite ir, jei didelės, šiek tiek suplėšykite.

3. Visus produktus dėkite į lėkštę, apibarstykite saulėgrąžomis bei migdolų drožlėmis ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Tiekite su duoniukais arba trapučiais.

Skanaus!

Suskleisti
Gražgarsčių su avokadais ir mocarela salotos
Receptas: Gražgarsčių su avokadais ir mocarela salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
3.9 / 69
Receptas
Ingredientai
Gražgarstės: 100.00 g (6 saujos)
Avokadai: 2.00 vnt.
Pomidorai: 2.00 vnt.
Mocarelos sūris: 250.00 g
Granatas: 3.00 vnt.
Sultys: 80.00 ml (obuolių - užpilui)
Agavų sirupas: arba skystas medus - užpilui 2.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š. (vynuogių sėklų - užpilui)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Gražgarstes nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nuplautus avokadus perpjaukite per pusę, išimkite kaulus, išilgai supjaustykite plonomis riekelėmis.

2. Nuplautus pomidorus ir mocarelą supjaustykite riekelėmis. Vieną granatą išlukštenkite. Į serviravimo dubenį suberkite gražgarstes, ant viršaus išdėliokite pomidorų, mocarelos ir avokadų riekeles. Viršų apibarstykite granatų sėklomis.

3. Paruoškite užpilą: dviejų granatų sėklas suberkite į dubenėlį, sugrūskite mediniu grūstuvu. Sukrėskite į švarią marlę ir išspauskite sultis.

4. Sumaišykite su obuolių sultimis, aliejumi, agavų sirupu. Pagal skonį pasūdykite, įberkite maltų juodųjų pipirų ir dar sykį išmaišykite. Apliekite salotas.  

Suskleisti
Gražgarsčių ir sūrio salotos
Receptas: Gražgarsčių ir sūrio salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 15
Receptas
Ingredientai
Gražgarstės: 100.00 g
Sūris: 100.00 g (kelių rūšių)
Persikai: 1.00 vnt. (arba nektarinas)
Vynuogės: 6.00 vnt.
Graikiniai riešutai: 3.00 valg. š. (smulkinti)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (maišytas su šlakeliu citrinų sulčių)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (baltieji)
Kaip gaminti

1. Nuplautas ir gerai nuvarvintas gražgarstes ir sudėti į salotinę.

2. Minkštesnį sūrį sutrupinti, kietesnį supjaustyti kubeliais.

3. Riešutus sukapoti, vynuoges kruopščiai nuplauti, didesnes perpjauti pusiau.

4. Persiką arba nektariną supjaustyti skiltelėmis, sudėti ant gražgarsčių.

5. Aliejų sumaišyti su cukrumi, pipirais, pasūdyti. Padažą užpilti ant salotų ir apibarstyti sūriu bei riešutais.

Suskleisti
Gražgarsčių salotos su gervuogėmis
Receptas: Gražgarsčių salotos su gervuogėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
1.0 / 2
Receptas
Ingredientai
Gražgarstės: 2.00 sauja
Sultys: 1.00 valg. š. (apelsinų, citrinų, svarainių)
Gervuogės: 50.00 g
Avietės: 50.00 g
Kumpis: 4.00 riekės (rūkyto, plonai pjaustytų juostelių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - padažui)
Medus: 1.00 valg. š. (skysto - padažui)
Aliejus: 2.00 valg. š. (padažui)
Parmezano sūris: 1.00 sauja (tarkuoto - nebūtina)
Kaip gaminti
  1. Jaunas gražgarstes nuplaukite, gerai nuvarvinkite ir luktelėkite, kol nudžius.
  2. Paskleiskite lėkštėje ir apšlakstykite bet kokiomis rūgščiomis sultimis (apelsinų, citrinų, svarainių ar kt.).
  3. Apibarstykite gervuogėmis ir avietėmis, tada apšlakstykite padažu, paruoštu iš skysto medaus, aliejaus, maltų juodųjų pipirų ir žiupsnio druskos.
  4. Tiekdami į stalą, galite užbarstykite tarkuoto parmezano. 
Suskleisti
Portugališkos sardinių ir bulvių salotos su gražgarstėmis
Receptas: Portugališkos sardinių ir bulvių salotos su gražgarstėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.5 / 6
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 700.00 g ((perpjautų išilgai))
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. ((košerinė))
Sultys: 3.00 valg. š. ((citrinų))
Aliejus: 1.00 arbat. š. ((purškiamas, kepimui))
Saldžiosios paprikos milteliai: 0.25 arbat. š. ((rūkyta))
Česnakai: 2.00 valg. š. ((smulkintas, askaloninis ir 1 skiltelė įprasto))
Sardinės: 8.00 vnt.
Gražgarstės: 4.00 sauja
Citrinos: 1.00 vnt. ((8 skiltelės))
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis ((šviežiai malti))
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
  2. Gerai išmaišykite bulves su 1 valg. š. aliejaus ir žiupsneliu druskos bei dėkite į skardą, išpurkštą kepimo aliejumi. Kepkite 15 minučių. Pamaišykite bulves ir kepkite dar 10 minučių, arba kol apskrus ir bus minkštos.
  3. Dideliame inde sumaišykite 2 valg. š. aliejaus, citrinų sultis, askaloninį česnaką, rūkytą papriką, česnaką ir ¼ arbat. š. druskos. Tada į dubenį sudėkite karštas bulves ir gerai išmaišykite su padažu.
  4. Įkaitinkite didelę keptuvę iki šiek tiek didesnio nei vidutiniško karščio. Popieriniais rankšluosčiais nusausinkite sardines. Pabarstykite jas likusia druska. Į keptuvę supilkite likusį aliejų, paskirstykite jį po visą keptuvę. Dėkite sardines ir kiekvieną pusę kepkite po 3 minutes, arba kol žuvis bus traški ir iškepusi.
  5. Ant 4 lėkščių sudėkite po 1,5 stiklinės gražgarsčių. Kiaurasamčiu išimkite bulves iš padažo ir sudėkite į lėkštes Likusiu padažu pašlakstykite žalumynus; ant žalumynų uždėkite po 2 sardines. Patiekite su citrinos skiltelėmis, pabarstykite pipirais.
Suskleisti
Gražgarsčių padažas
Receptas: Gražgarsčių padažas
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.3 / 19
Receptas
Ingredientai
Gražgarstės: 70.00 g (šviežių, jaunų lapelių)
Anakardžių riešutai: 20.00 g (skrudintų)
Pekorinas: (tarkuoto) 4.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 1.00 st. (ketvirtadalis aukščiausios kokybės)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 1.00 arbat. š. (0.5 rūpios)
Kaip gaminti
  1. Į kelias dalis padalytą česnako skiltelę keraminėje grūstuvėje grūskite su druska iki vientisos košelės.
  2. Po truputį berkite riešutus ir grūskite.
  3. Galiausiai sumeskite gražgarstes, į žalią masę įmaišykite sūrį, palengva supilkite alyvuogių aliejų.
Suskleisti
Paukštienos salotos su gražgarste
Receptas: Paukštienos salotos su gražgarstėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.9 / 8
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (paukštienos (vištienos ar kalakutienos) krūtinėlės)
Salotos: 300.00 g (Pekino arba bet kokių kietesnių salotų)
Gražgarstės: 100.00 g
Vynuogės: 300.00 g
Moliūgo sėklos: 200.00 g (lukštentų)
Prieskoniai paukštienai 1.00 žiupsnelis
Prieskoniai salotoms (dėkite tokius kokius mėgstate) 1.00 žiupsnelis
Majonezas: 100.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Paukštienos krūtinėlę supjaustykite šiaudeliais, užberkite prieskonių, šiek tiek druskos ir kepkite (geriausia kepti visiškai be aliejaus).

2. Kai mėsytė apskrunda, suberkite moliūgų sėklas ir viską kartu pakepinkite.

3. Tuomet belieka supjaustyti pekino kopūstą ar salotas, gražgarstės salotas, perpjauti vynuoges (jei jos su kauliukais ir pastaruosius tiesiog pašalinti), paskaninti priekoniais salotoms ir visus ingredientus sumaišyti su majonezu.

Skaniausia mišrainė būna, kai šiek pastovi šaldytuve. Lengva ir subtilaus skonio mišrainė. Gražgarstė patiekalui suteikia išskirtinumo ir subtilaus skonio. Sveika ir skanu!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Suskleisti
Jautienos „skudurėliai“ su gražgarstėmis ir granapadano drožlėmis
Receptas: Jautienos „skudurėliai“ su gražgarstėmis ir sūrio drožlėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.3 / 4
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 320.00 g (brandintos išpjovos)
Granapadano sūris: 180.00 g (drožlių)
Gražgarstės: 50.00 g
Citrinos: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 0.50 st.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Pailgais gabaliukais supjaustykite jautieną. Gabaliukai turi būti labai ploni, tarsi gamintumėte „carpaccio“, bet netaisyklingų formų, panašūs į ranka suplėšytus skudurėlius (skudurėliai itališkai – „straccetti“).

2. Šiek tiek keptuvėje pakaitinkite tyrą alyvuogių aliejų, įmeskite česnako skiltelę, kai pagels – pašalinkite.

3. Suberkite mėsos „skudurėlius“ ir 2-3 minutes pakaitinkite. Kai kurie „skudurėliai“ gali likti rožinės spalvos.

4. Suberkite į keptuvę ir trumpai pakaitinkite pusę gražgarsčių lapelių.

5. Patiekdami karštus „skudurėlius“ lėkštėje, pasūdykite.

6. Pašlakstykite citrinos sultimis ir sulaistykite mėsos sultimis iš keptuvės, išdėliokite pakaitintas gražgarstes.

7. Pagardinkite granapadano sūrio drožlėmis ir likusiais šviežiais gražgarsčių lapeliais.

8. Pabarstykite pipirais iš malūnėlio.

Suskleisti
Šalta pasta su gražgarsčių pestu ir vynuoginiais pomidoriukais
Receptas: Šalta pasta su gražgarsčių pestu ir vynuoginiais pomidoriukais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 7
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 320.00 g (labiausiai tinka „mezze maniche“ formos)
Gražgarstės: 120.00 g
Česnakai: 1.00 skiltelės
Graikiniai riešutai: 12.00 vnt.
Pomidorai: 12.00 vnt. (vynuoginių)
Alyvuogių aliejus: 0.50 st.
Kaip gaminti

1. Įpilkite į puodą 1, 5 litro vandens, užvirinkite, pasūdykite kokybiška stambia druska. Išvirkite pastą „mezze maniche“ keliomis minutėmis trumpiau, nei parašyta ant pakuotės, atvėsinkite.

2. Elektriniu plaktuvu susmulkinkite ir išsukite iki kremo konsistencijos gražgarstes, riešutus, tarkuotą „pecorino romano“ sūrį, alyvuogių aliejų.

3. Vynuoginius pomidoriukus perpjaukite pusiau.

4. Pašlakstykite pastą tyru alyvuogių aliejumi, išmaišykite. Sumaišykite pastą su gražgarsčių pestu.

5. Patiekdami lėkštėje papuoškite vynuoginiais pomidoriukais ir gražgarsčių lapeliais.

Suskleisti
Įdarytos bulvės
Receptas: Įdarytos bulvės su gražgarstėmis ir graikiniais riešutais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.7 / 7
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 6.00 vnt. (didelės)
Gražgarstės: 80.00 g
Varškės sūris: 150.00 g
Sviestas: 100.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (šviežių)
Kaip gaminti

1. Kruopščiai nuplaukite bulves ir kartu su lupenomis išvirkite pasūdytame vandenyje. Išvirusias nusunkite bei palikite šiek tiek atvėsti.

2. Kai atvės, imkite bulves po vieną ir per vidurį įpjaukite, bet neperpjaukite iki galo, praskleiskite ir išdėliokite riebalais išteptoje skardoje.

3. Sviestą kartu su bazilikais ir trintais česnakais išsukite iki vientisos masės. Žalumynų sviestą pasūdykite pagal skonį.

4. Tuomet bulvių vidurius ištepkite šiuo sviestu ir į kiekvieną bulvę dėkite po kelis griežinėlius įvairių rūšių sūrio. Bulves dėkite į karštą orkaitę ir kepkite apie 15 minučių, iki kol sūriai pradės lydytis.

5. Bulves patiekite su gražgarstės lapais ir ant kiekvienos iš jų užbarstykite prieš tai keptuvėje paskrudintų graikinių riešutų.

Suskleisti
Sūriu įdarytos bulvės
Receptas: Įdarytos bulvės su gražgarstėmis ir sūriais
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.4 / 17
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (didelių)
Baltųjų pelėsių sūris 150.00 g
Varškės sūris: 200.00 g (riebaus)
Sūris: 100.00 g (brandinto)
Graikiniai riešutai: 50.00 g (saujelė)
Sviestas: 100.00 g
Česnakai: 3.00 skiltelės
Bazilikai: 2.00 valg. š. (kapotų šviežių)
Gražgarstės: 30.00 g (kelios saujelės)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Gerai šepetėliu po tekančiu vandeniu nušveistas bulves išvirkite su lupenomis, tada per vidurį įpjaukite (bet neperpjaukite iki galo), praskleiskite ir išdėliokite karščiui atsparioje, riebalais išteptoje skardoje.

2. Kambario temperatūroje palaikytą sviestą iki vientisos masės išsukite su kapotais bazilikais ir trintais česnakais. Žalumynų sviestą pagal skonį pasūdykite.

3. Bulvių viduriukus ištepkite paruoštu žalumynų sviestu. 

4. Į kiekvieną bulvę dėkite po kelis griežinėlius įvairių rūšių sūrių, ant viršaus berkite po truputį tarkuoto brandinto sūrio.

5. Bulves pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite apie 15 min., iki sūriai pradės lydytis.

6. Tiekite su gražgarstės lapeliais, ant kiekvienos užbarsčiusi sausoje keptuvėje skrudintų graikinių riešutų.

Suskleisti
Rytietiška vištiena su gražgarstėmis
Receptas: Rytietiška vištiena su gražgarstėmis
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.9 / 8
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (viščiukų krūtinėlių filė)
Gražgarstės: 50.00 g (lapų)
Pomidorai: 6.00 vnt. (vyšniniai)
Sojų padažas: 3.00 valg. š. (tamsaus)
Ryžių actas 3.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Saldžiųjų paprikų padažas 1.00 valg. š.
Sultys: 1.00 valg. š. (citrinų)
Kaip gaminti

1. Viščiukų krūtinėles nuplaukite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir šiek tiek patroškinkite garuose.

2. Rudąjį cukrų pakepinkite svieste, supilkite sojų, saldžiųjų paprikų padažą, citrinų sultis, ryžių actą ir pakaitinkite.

3. Sumeskite vištienos gabaliukus, juos trumpai pavoliokite padaže ir išgriebusi suverkite ant vandenyje išmirkytų medinių iešmelių. Vėrinukus kepkite ant grotelių.

4. Tiekite su gražgarsčių lapais ir vyšniniais pomidorais.

Suskleisti
Pica su gražgarstėmis
Receptas: Pica su gražgarstėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 30
Receptas
Ingredientai
Miltai: 250.00 g
Mielės: 20.00 g (apie pusė pakelio)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Česnakai: 4.00 skiltelės
Alyvuogės: 50.00 g (saujelė juodųjų alyvuogių be kauliukų)
Kumpis: 2.00 riekės (vytintas)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š.
Gražgarstės: 20.00 g (kelios saujelės šviežių)
Kaip gaminti

1. Miltus suberkite į dubenį, viduryje padarykite duobutę, į ją sudėkite trupintas mieles, suberkite cukrų ir druską, įpilkite 4 šaukštus šilto vandens. Mielių masę lengvai ištrinkite, tada ant viršaus berkite miltų, dubenį uždenkite drobiniu rankšluostėliu ir palikite šiltoje vietoje apie 45 min. – tešla turi pakilti.

2. Į pakilusią tešlą supilkite apie pusę stiklinės vandens, šaukštą aliejaus, virtuvės kombainu užmaišykite vientisą tešlą, aptepkite ją aliejumi ir dar dviem valandoms palikite pakilti.

3. Iš paruoštos tešlos iškočiokite norimo dydžio nestorus papločius. Kiekvieną jų aptepkite aliejumi, ant viršaus dėkite plonyčių svogūnų griežinėlių, vytinto kumpio gabalėlių, smulkintų česnakų ir alyvuogių puselių. Berkite pagal skonį druskos, pipirų, raudonėlių.

4. Picą kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min. Tiekite ant kiekvienos uždėjusi po saujelę gerai nusausintų gražgarsčių.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant tešlos kildinimo laiko).

Suskleisti
Pica su kumpiu ir gražgarstėmis
Receptas: Pica su kumpiu ir gražgarstėmis
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 17
Receptas
Ingredientai
Miltai: 500.00 g (tešlai)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (tešlai)
Mielės: 20.00 g (tešlai)
Vanduo: 300.00 ml (šilto - tešlai)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (0,5 - tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5 rupios jūros - tešlai)
Sūris: 200.00 g (kietojo brandinto - įdarui)
Parmos kumpis: 150.00 g (įdarui)
Pomidorai: 1.00 vnt. (skardinė konservuotų be odelių - įdarui)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų pagal skonį - įdarui)
Gražgarstės: 1.00 sauja (šviežių - įdarui)
Kaip gaminti

1. Ant didelės medinės lentos kelis kartus persijokite su druska sumaišytus miltus. Iš miltų suformuokite kauburėlį, viduryje padarykite duobutę, į ją supilkite alyvuogių aliejų, sutrupinkite mieles, suberkite cukrų, užpilkite šiek tiek šilto vandens, visą duobutės turinį išmaišykite ir kelias minutes palikite, kad mielės pakiltų.

2. Tada po truputį į duobutę pilkite likusį šiltą vandenį, užberkite jį miltais ir  užmaišykite tešlą. Išminkytą tešlą sudėkite į indą, užklokite drobiniu rankšluostėliu ir palikite valandą kilti.

3. Iškilusią tešlą padalykite į dvi dalis, iškočiokite, suformuokite kelis papločius ir dėkite juos į karščiui atsparią kepimo formą. Pomidoriukus iš skardinės sutrinkite šakute, aptepkite jais picos papločius, berkite džiovintų raudonėlių ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

4. Ant iškepto dėkite sūrio gabalėlių, kumpio griežinėlių ir nuplautų bei nusausintų gražgarsčių.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant tešlos kildymo laiko).

Suskleisti
Pyragas su gražgarstėmis ir džiovintais pomidorais
Receptas: Pyragas su gražgarstėmis ir džiovintais pomidorais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.0 / 7
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 200.00 g (kvietinių)
Sorų kruopos: 200.00 g (miltų)
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml
Jogurtas: 150.00 ml (natūralaus)
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Gražgarstės: 3.00 sauja (šviežių)
Džiovinti pomidorai: 10.00 vnt. (sauja)
Alyvuogės: 2.00 sauja (sauja žaliųjų ir sauja juodųjų, be kauliukų)
Romas: 1.00 valg. š. (baltasis)
Soda: 1.00 arbat. š.
Grietinė: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pesto padažas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Džiovintus pomidorus apšlakstykite romu, palikite brinkti. Gerai nuspauskite, susmulkinkite.
  2. Iš marinato išgriebtas alyvuoges perpjaukite pusiau. Gražgarstes nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, sudėkite į plakimo indą.
  3. Sukrėskite jogurtą ir gerai išplakite. Sukėskite į gilų dubenį. Supilkite aliejų, gerai išsukite.
  4. Maišydami po vieną įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, gerai išsukite. Po šaukštą berkite abiejų rūšių miltus, maišykite, kol gausite vidutinio tirštumo masę.
  5. Pagal skonį pasūdykite. Įmaišykite su šaukštu grietinės išsuktus kepimo miltelius, smulkintus džiovintus pomidorus, alyvuoges.
  6. Pailgą kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, sukrėskite paruoštą masę, paviršių išlyginkite peilio ar šaukšto nugarėle. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje  apie 50 minučių.
  7. Atvėsusį pyragą supjaustykite riekėmis, ant kiekvienos užkrėskite pesto padažo.  
Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų