Jums reikės:
8 viščiukų šlaunelių arba 4 ketvirčių,
60 g sviesto,
4 šaukštų švelnaus garstyčių padažo,
šaukštelio garstyčių sėklų,
4 šaukštų skysto medaus,
2 šaukštų šviežiai spaustų citrinų sulčių,
arbatinio šaukštelio saldžiosios paprikos,
druskos, pipirų pagal skonį.
Kaip gaminti:
1. Viščiukų šlauneles įtrinkite druska ir maltais pipirais.
2. Paruoškite medaus ir garstyčių padažą: inde sumaišykite lydytą sviestą, medų, citrinų sultis, saldžiąją papriką, nesmulkintus garstyčių grūdelius ir garstyčių padažą.
3. Skardą išklokite kepimo popieriumi, patepkite sviestu. Sudėkite viščiukų šlauneles, aptepkite padažu (pusę padažo palikite) ir pašaukite į 200 °C temperatūros orkaitę. Kepkite maždaug 15 min. Gabalėlius apverskite, aptepkite likusiu padažu ir kepkite dar 15 minučių.
4. Pikantiško skonio viščiukų šlauneles patiekite su ryžiais ir šviežių daržovių salotomis.