„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Piknikautojams ir keliautojams – bandelės su dešrelėm. Gryname ore valgysit su apetitu

Prasidėjo piknikų, šeimos ar draugų kelionių, dviračių žygių metas. O tokiomis progomis visai neprošal turėti ir užkandžių. Tam puikiai tiks nesaldžios mielinės bandelės, kurias su malonumu valgys ir suaugusieji, ir vaikai. Tiesa, pirkdami pieniškas dešreles atidžiai studijuokite sudėtį ir rinkitės kuo grynesnės sudėties.
Nedidelės mielinės bandelės su dešrelėmis
Nedidelės mielinės bandelės su dešrelėmis / Astos Černės nuotr.

Ingredientai:

  • 200 ml pieno;
  • 1 valg. šaukšt. cukraus;
  • 1 pakelis sausų mielių (7 g);
  • 200 g kambario temperatūros sviesto;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 500 g miltų;
  • 15–16 pieniškų dešrelių (galite naudoti ir perpus mažiau – dešreles perpjauti išilgai pusiau);
  • 1 kiaušinis, paplaktas (aptepimui).

Gaminimas:

1. Pieną pašildykite iki kambario temperatūros. Suberkite cukrų, mieles ir paplakite, kol cukrus ir mielės ištirps. Dubenėlį uždenkite ir dėkite šiltai 10–15 min., kol paviršiuje susidarys „kepurėlė“.

2. Į didelį dubenį persijokite miltus, sumaišykite su druska.

3. Į miltų mišinį sudėkite kubeliais supjaustytą kambario temperatūros sviestą. Tarp pirštų trinkite miltus su sviestu tol, kol susidarys trupinėliai.

4. Supilkite į miltų ir sviesto trupinius pieną su mielėmis. Išmaišykite ir pradėkite minkyti tešlą. Tešla turi būti minkšta, tačiau jei ji pernelyg lipni, skysta, įberkite dar truputį miltų. Reikiamos konsistencijos tešlą minkykite 3 min. Išminkytą tešlą dėkite į švarų dubenį, uždenkite rankšluostėliu ir dėkite į šaldytuvą. Laikykite šaldytuve 30 minučių.

5. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Plačią skardą išklokite kepimo popieriumi.

6. Išėmę tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite didelį lakštą. Supjaustykite tešlą ilgomis juostelėmis.

7. Kiekvieną dešrelę ar jos puselę apsukite tešlos juostele.

8. Suformuotus pyragėlius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą plačią kepimo skardą. Aptepkite plaktu kiaušiniu, jei norite, galite pabarstyti ir sezamų sėklomis.

9. Dėkite skardą su pyragėliais į įkaitusią orkaitę ir kepkite 15–20 min., kol bandelės taps auksinės spalvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“