„Pirato akis“: nostalgiškas vaikystės prisiminimas – puikus pasirinkimas pusryčiams

Retas žmogus pasakytų, kad vaikystėje nėra ragavęs paprasto, bet neprasto patiekalo, kuris dažnai pavadinamas „pirato akimi“. Šiam pusryčių sprendimui ingredientų reikės nedaug, tačiau šeimos šypsenų ir pagyrimų tikrai sulauksite.
Kiaušinis su duona
„Pirato akis“ / Shutterstock nuotr.

Ingredientai:

  • kiaušinių (tiek, kiek pusryčiaujančių žmonių);
  • duonos, bet tinka ir batono, riekių (tiek, kiek pusryčiaujančių);
  • druskos;
  • pipirų;
  • žalumynų, daržovių pagal skonį;
  • avokado;

Gaminimas:

123RF.com nuotr./Kiaušinių tryniai
123RF.com nuotr./Kiaušinių tryniai

Duonos riekėse išpjaukite skylutes. Jos turi būti tokio dydžio, kad į jas vėliau galėtumėte įmušti kiaušinį ir jis „sukristų“ į skylutę.

Į įkaitintą keptuvę dedame duoną ar batoną. Kiek pakepame, o tada į skylutes įmušame kiaušinius. Kiaušinius padruskiname, papipiriname pagal skonį.

Kelias minutes kepame vieną pusę, o tada apverčiame ir kepame kitą. Kepimo laikas priklauso nuo to, mėgstate skystus ar kietai keptus kiaušinius. Taigi stebėkite procesą.

Dėkite „pirato akį“ į lėkštę. Gali šalia papjaustyti avokadų, ant viršaus užberti žalumynų, kurie pridės patiekalui maistingumo ir pavasarinės nuotaikos.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis