Ingredientai:
- kiaušinių (tiek, kiek pusryčiaujančių žmonių);
- duonos, bet tinka ir batono, riekių (tiek, kiek pusryčiaujančių);
- druskos;
- pipirų;
- žalumynų, daržovių pagal skonį;
- avokado;
Gaminimas:
Duonos riekėse išpjaukite skylutes. Jos turi būti tokio dydžio, kad į jas vėliau galėtumėte įmušti kiaušinį ir jis „sukristų“ į skylutę.
Į įkaitintą keptuvę dedame duoną ar batoną. Kiek pakepame, o tada į skylutes įmušame kiaušinius. Kiaušinius padruskiname, papipiriname pagal skonį.
Kelias minutes kepame vieną pusę, o tada apverčiame ir kepame kitą. Kepimo laikas priklauso nuo to, mėgstate skystus ar kietai keptus kiaušinius. Taigi stebėkite procesą.
Dėkite „pirato akį“ į lėkštę. Gali šalia papjaustyti avokadų, ant viršaus užberti žalumynų, kurie pridės patiekalui maistingumo ir pavasarinės nuotaikos.
Skanaus!