1. Baklažaną supjaustykite griežinėliais, apibarstykite druska, sudėkite į dubenį ir palikite bent 20 minučių pastovėti.
2. Pomidorus kelioms minutėms panardinkite į verdantį vandenį, nulupkite ir susmulkinkite. Baklažanus nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir apkepkite alyvuogių aliejuje. Į juos suberkite smulkiai kapotus česnakus, pomidorus ir kepkite 10–15 minučių, kol masė šiek tiek sutirštės. Sudėkite smulkintus bazilikus ir pagardinkite pipirais bei druska.
3. Brinzos sūrį sutrupinkite. Makaronus išvirkite ir nusunkite. Į lėkštes sudėkite makaronus, užpilkite daržovių padažo ir apibarstykite sūriu.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
- Pakaitinkite aliejų troškintuve ant vidutinio stiprumo ugnies; įdėkite avinžirnius ir kepinkite 2 minutes, arba kol pradės ruduoti. Pridėkite česnako bei smulkintų raudonųjų pipirų ir kepinkite 30 sekundžių.
- Įdėkite į troškintuvą brokolius rabe ir supilkite vištienos sultinį. Užvirinkite ir virkite 3 minutes arba kol brokoliai taps traškūs.
- Įmaišykite karštus makaronus ir druską; virkite 2 minutes arba kol visi ingredientai sušils.
- Padalinkite į 4 lygias dalis, sudėkite į dubenėlius ir pabarstykite parmezano sūriu.
- Išvirkite makaronus, kaip rekomenduojama ant pakuotės.
- Pakaitinkite aliejų, įdėkite česnakų, aitriųjų paprikų dribsnių ir keletą minučių pakepkite, bet neprideginkite česnakų!
- Sudėkite pomidorų puseles ir pakaitinkite dar 1–2 minutes.
- Sudėkite virtus bei nusunktus makaronus ir kaitinkite 1–2 minutes.
- Patiekite su parmezanu ir šviežiomis petražolėmis.
- Patarimas! Makaronai idealiai tinka prie vištienos suktinukų su aitriųjų paprikų CHIPOTLE ir pesto padažo įdaru!
1. Makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės. Nukoškite, padėkite šiltai. Citriną kruopščiai nušveiskite šepetėliu po karštu vandeniu, perliekite verdančiu vandeniu. Nutarkuokite pusės vaisiaus žievelę, išspauskite sultis.
2. Į prikaistuvį storu dugnu suberkite tarkuotą citrinų žievelę, mėtas ir maišydama kaitinkite, kol pakvips. Supilkite paukštienos sultinį, sausą baltąjį vyną, šliūkštelėkite šviežių citrinų sulčių, sukrėskite medų, pamaišykite. Kai užvirs, kaitinkite apie 5 minutes.
3. Maišydami supilkite grietinėlę ir kaitinkite, kol padažas sutirštės. Pagal skonį pagardinkite maltais pipirais, pasūdykite, dar porą minučių pakaitinkite, nukelkite nuo ugnies. Karštus makaronus dėkite į lėkštes, apliekite karštu padažu, viršų apibarstykite tarkuotu parmezanu.
1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje pagal nurodymus ant pakuotės. Nukoškite ir nuvarvinkite.
2. Česnakų skiltelę išspauskite, sumaišykite su moliūgų sėklomis ir pakepinkite keptuvėje be riebalų.
3. Kepintas sėklas (kelias palikite papuoškite) sudėkite į elektrinio plaktuvo indą, supilkite alyvuogių aliejų, suberkite petražoles, tarkuotą sūrį ir sukite, kol pasidarys vientisa masė. Įmaišykite druskos, pipirų.
4. Išvirtus makaronus apibarstykite atidėtomis moliūgų sėklomis ir patiekite su padažu.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje (virkite 5 minutėmis trumpiau, nei nurodyta ant pakelio). Išgriebus, sudėkite į sietelį ir gerai nuvarvinkite.
2. Varškę ištrinkite su kiaušiniu, smulkintais česnakais bei grietine. Pagal skonį įberkite druskos, pagardinkite pipirais ir masę dar kiek patrinkite šakute. Įdarykite ja kriaukles ir išdėliokite nepridegančioje kepimo skardoje. Pridengusi folija, kepkite 180 ºC karštumo orkaitėje apie 8 minutes.
3. Paruoškite padažą: pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite ir susmulkinkite. Keptuvėje įkaitintuose riebaluose pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus. Suberkite cukrų, išmaišykite ir kepinkite dar minutę. Sudėkite pomidorus, supilkite vandenį ir apie pusvalandį troškinkite. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
4. Po šaukštą kitą gauto padažo įkrėskite į kiekvieną lėkštę, ant viršaus dėkite po kelis makaronus. Viršų apibarstykite smulkintais šviežiais špinatais.
1. Vadovaudamasi nurodymais ant pakuotės išvirkite makaronus, nukoškite.
2. Gerai nuplaukite, nuvarvinkite ir suplėšykite špinatus.
3. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sviestą, išspauskite česnaką, sudėkite pomidorus, pakepkite 2–3 min., sudėkite špinatus, vis pamaišydama kepkite maždaug 5 min. Kai špinatai sukris, pabarstykite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
4. Sausoje keptuvėje trumpai paskrudinkite kedrines pinijas.
5. Dėkite į lėkštę makaronų, ant jų – troškintų špinatų su pomidorais, ant viršaus užbarstykite skrudintų pinijų. Papuoškite šviežio baziliko šakele.