Ingredientai:
- 400–500 g vidutinio dydžio makaronų (kriauklelių, ragelių ar spiralių);
- 1 didelis brokolis;
- 2 skiltelės česnako;
- 8 sūdytų aliejuje konservuotų ančiuvių filė;
- 3 valg. šaukšt. sviesto;
- druskos;
- juodųjų pipirų;
- 30 g tarkuoto Parmezano sūrio.
Gaminimas:
1. Nupjaukite kietąjį brokolio kotą, tada padalykite jį į nedidelius žiedynus, o kotelius supjaustykite riekelėmis.
2. Viename dideliame puode pagal instrukcijas virkite makaronus.
3. Kitame, mažesniame puode, kol verda makaronai, paruoškite padažą. Tam ant nedidelės ugnies ištirpinkite šaukštą sviesto ir dėkite kapotą česnaką bei ančiuvius – kepinkite, kol pakvips česnakas, o ančiuviai beveik ištirps. Tada sudėkite brokolių kotelių riekeles ir užpilkite šiek tiek karšto vandens – kad viską apsemtų. Uždenkite puodą ir palikite troškintis ant mažos ugnies 6–7 min.
4. Brokolių žiedynus sudėkite į baigiančius virti makaronus – kad jie suminkštėtų, užteks virti 4–5 min.
5. Nukoškite makaronus su brokolių žiedynais, dėkite į didelį dubenį, užpilkite pagamintu ančiuvių-sviesto-brokolių kotelių padažu, krėskite dar porą šaukštų sviesto, užberkite druskos ir pipirų, išmaišykite ir gausiai pabarstykite Parmezano sūriu. Valgykite iškart!