Ingredientai:
- Apie 20 didelių kriauklės formos makaronų;
- 200 g ricotta sūrio;
- 250 g vidutinio riebumo varškės;
- 1 valg. šaukšt. grietinės;
- 50 g smulkiai tarkuoto parmezano sūrio;
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- po šluotelę krapų, petražolių, bazilikų, kalendrų,
- 2 arbat. šaukšt. džiovinto mairūno;
- didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 1/2 arbat. šaukšt. druskos įdarui ir žiupsnio makaronų virimui;
- skardinės savo sultyse konservuotų pomidorų;
- 1 arbat. šaukšt. cukraus;
- 2 skiltelės česnako.
Gaminimas:
1. Puode užvirkite vandenį, pasūdykite ir suberkite kriaukleles. Virkite pagal instrukciją, nurodytą ant pakuotės, tačiau nepervirkite – kriauklės turi išlikti standžios. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C.
2. Paruoškite naminį pomidorų padažą: nedideliame prikaistuvyje įkaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, įspauskite česnako skilteles, supilkite pomidorus su jų sultimis, berkite po žiupsnį pipirų, druskos, supilkite cukrų. Kaitinkite ant vidutinės ugnies 7–10 min. – turite gauti saldžiarūgštį padažą su švelniu česnakų aromatu.
3. Į didelį dubenį sukrėskite varškę ir ricotta sūrį. Gerai ištrinkite, kad neliktų gumuliukų. Jei masė labai tiršta, įmaišykite šaukštą grietinės. Suberkite tarkuotą parmezaną, pasūdykite, suberkite pipirus, džiovintas ir nuplautas bei smulkiai sukapotas šviežias prieskonines žoleles. Išmaišykite ir atidėkite.
3. Išvirusias kriaukleles nukoškite ir gerai nuvarvinkite. Šiek tiek ataušinkite ir kiekvieną kriaukę prikrėskite įdaro iki pat viršaus.
4. Į kepimo formą supilkite ir tolygiai paskirstykite pomidorų padažą, ant jo šiek tiek įspaudžiant dėkite įdarytas kriaukles. Patepkite jas likusiu alyvuogių aliejumi. Galite prieš kepant arba kepimo pabaigoje pabarstyti tarkuotu parmezanu.
5. Kepkite 10–15 min., kol švelniai paskrus. Patiekite dar karštas su padažu, kuriame kepė.