Ingredientai:
tešlai:
- 150 g miltų;
- 100 g cukraus;
- 100 g sviesto;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 1 kiaušinio trynys.
Gaminimas:
Visus ingredientus dedame į dubenį ir išminkome tešlą. Ją dedame į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi (naudojau apvalią, 22 cm skersmens) ir pirštais paskleidžiame ant skardos dugno bei suformuojame kraštelius.
įdarui:
- 500 g slyvų;
- 300 g varškės;
- 150 g cukraus;
- 50 g pieno;
- 50 g krakmolo;
- 2 kiaušiniai;
- 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus.
Gaminimas:
1. Visus ingredientus (išskyrus slyvas) dedame į dubenį ir blenderiu suplakame vientisos masės kremą.
2. Ant paruoštos tešlos dedame pjaustytas slyvas, užpilame varškės kremą ir ant jo barstome paruoštus trupinius. Kepame iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val.
trupiniams:
- 150 g miltų;
- 70 g cukraus;
- 70 g šalto sviesto.
Gaminimas:
Iš visų ingredientų greitai sutrindami pirštų galiukais paruošiame trupinius, juos barstome ant pyrago kremo.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ feisbuko ir instagramo paskyrose.