Pirmos rudens savaitės finišui – obuolių pyragas: 15 nuostabiausių pasiūlymų

Ruduo – obuolių pyragų kepimo metas! Reikia pripažinti, jog tokių kepinių variantų egzistuoja tūkstančiai, tačiau pradžiai siūlome rinktis iš 15-os. Vieni jų tiks net virtuvės pradinukams, kiti pareikalaus kiek didesnio meistriškumo, tačiau visi apdovanos nuostabiu skanėstu!
Obuolių pyragas
Obuolių pyragas / Vida Press nuotr.
Varškinis obuolių pyragas
Receptas: Varškinis obuolių pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.4 / 139
Receptas
Ingredientai
Varškė: 500.00 g
Pienas: 150.00 ml
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Cukrus: 100.00 g
Vanilė: 1.00 vnt. (pakelis)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuota žievelė)
Manai: 100.00 g
Obuoliai: 3.00 vnt.
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Sviestas: 1.00 arbat. š. (skardai ištepti)
Kaip gaminti

1. Manų kruopas užpilame pienu ir paliekame išbrinkti.

2. Dubenyje iki baltumo išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Į masę įmaišome varškę, kepimo miltelius, citrinos žievelę ir išbrinkusias manų kruopas. Labai gerai išmaišome.

3. Visą šią masę supilame į sviestu išteptą kepimo indą (naudojau atsegamais kraštais) ir dedame į iki 175 C įkaitintą orkaitę. Kepame 20 min.

4. Tuo metu paruošiame obuolius: nulupame, perpjauname pusiau, išimame sėklalizdžius ir supjaustome riekelėmis, pjaudami ne iki pat galo.

5. Tokias obuolių puseles su įpjovomis dedame ant tešlos, truputį įspaudžiame ir kepame dar apie 40 min.

6. Iškepusį pyragą atvėsiname ant grotelių ir apibarstome cukraus pudra.

Suskleisti
Obuolių pyragas
Receptas: Purus obuolių pyragas su migdolais ir cinamonu
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.2 / 48
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 6.00 vnt.
Sviestas: 250.00 g
Cukrus: 250.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 150.00 g
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Kepimo milteliai: 0.50 arbat. š.
Migdolų miltai: 50.00 g (arba maltų migdolų)
Citrinos žievelė: 1.00 arbat. š. (tarkuotos)
Kaip gaminti

1. Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklas ir supjaustykite smulkiais gabalėliais.

2. Puode ištirpinkite 50 g sviesto, sudėkite pjaustytus obuolius ir įberkite 50 g cukraus. Maišydami kaitinkite puodą tol, kol obuoliai jame ims karamelizuotis. Tuomet užberkite tarkuotos citrinos žievelės ir šiek tiek vėliau viską sudėkite į kepimo skardą. Leiskite gautai masei atvėsti.

5. Į dubenį sudėkite likusį sviestą, cukrų ir sukite tol, kol masė taps puri. Sukdami palengva sudėkite išplaktus kiaušinius. Tuomet įmaišykite miltus sumaišytus su kepimo milteliais, cinamoną bei migdolus.

6. Tešlą sudėkite ant obuolių ir išlyginkite. Pyragą kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes. Iškepusiam pyragui leiskite pusvalandį atvėsti ir tuomet ragaukite.

Suskleisti
Švediškas obuolių pyragas
Receptas: Švediškas obuolių pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.7 / 117
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 4.00 vnt.
Riešutų sviestas: 1.00 valg. š. (migdolų, tačiau galite keisti cinamonu, kardamonu)
Sviestas: 100.00 g
Grietinėlė: 100.00 ml (plakamosios)
Vanduo: 50.00 ml
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Cukrus: 150.00 ml
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (M dydžio)
Migdolai: 100.00 ml (maltų)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Perlinis cukrus: 1.00 valg. š. (nebūtinai)
Miltai: 350.00 ml
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C. Kepimo formos (22 cm skersmens) dugną išklokite kepimo popieriumi, o kraštus patepkite sviestu.

2. Obuolius supjaustykite skiltelėmis ir 2/3 jų sumaišykite su migdolų sviestu.

3. Puode ant mažos kaitros išlydykite sviestą, supilkite pieną ir vanilės esensiją.

4. Kiaušinius ir cukrų išplakite iki purios balsvos masės. Po truputį pilkite sviesto ir pieno masę ir gerai išmaišykite. Suberkite kepimo miltelius, maltus migdolus ir kvietinius miltus. Gerai išmaišykite.

5. Į formą dėkite obuolius su riešutų sviestu, supilkite tešlą ir ant viršaus išdėliokite likusius obuolius. Kepkite orkaitės apatinėje dalyje apie 45 minutes, kol pyragas gražiai pakils ir parus.

6. Apibarstykite perliniu cukrumi ir tiekite su vaniliniais ledais ar kremu. Ar tiesiog užsipilkite plakamosios grietinėlės.

Suskleisti
Obuolių pyragas su traškučiu
Receptas: Obuolių pyragas su traškučiu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.7 / 20
Receptas
Ingredientai
Miltai: 150.00 g
Cukrus: 225.00 g (75 g pyragui, 150 g traškučiui)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Aliejus: 4.00 valg. š. (rapsų, saulėgrąžų ar kito)
Vanilės ekstraktas: 2.00 arbat. š. (1 pyragui ir 1 traškučiui)
Obuoliai: 3.00 vnt. (vidutiniai (iš viso apie 600 g))
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (2 pyragui ir 2 traškučiui)
Sviestas: 120.00 g (traškučiui)
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite 180 °C.

2. Pyrago kepimo formą išklokite kepimo popieriumi arba patepkite sviestu ir pabarstykite miltais.

3. Miltus sumaišykite su cukrumi ir kepimo milteliais. Mediniu šaukštu įmaišykite aliejų, pieną ir 2 kiaušinius. Sukrėskite tešlą į paruoštą formą.

4. Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklas ir supjaustykite ne itin plonomis skiltelėmis bei išdėliokite jas tolygiai ant paruoštos tešlos.

5. Taip paruoštą pyragą kepkite įkaitusioje orkaitėje 30 minučių.

6. Tuo metu traškučiui skirtą sviestą ištirpinkite ant lengvos ugnies, nukelkite puodą ir suberkite traškučiui skirtą cukrų, supilkite vanilės esenciją. Gerai išmaišykite ir leiskite atvėsti. Atvėsus įmaišykite 2 kiaušinius ir plakite elektriniu maišytuvu apie minutę. Supilkite gautą masę ant kepamo pyrago ir kepkite dar 25–30 minučių, kol paviršius bus tolygiai rusvas.

7. Prieš išimant iš formos, leiskite pyragui atvėsti.

Suskleisti
Obuolių pyragai
Receptas: Trisluoksnis močiutės obuolių pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.7 / 42
Receptas
Ingredientai
Miltai: 2.50 st. (pilno grūdo kvietinių tešlai ir dar 2 šaukštai obuolių įdarui)
Cukrus: 1.00 st. (1/4 st. tešlai ir 3/4 st. obuolių įdarui)
Druska: 0.50 arbat. š. (tešlai)
Vanduo: 6.00 valg. š. (šalto; tešlai)
Avižiniai dribsniai: 0.50 st. (tešlai)
Obuoliai: 6.00 vnt. (vidutiniai saldžiarūgščiai; obuolių įdarui)
Citrinos sultys: 1.00 valg. š. (obuolių įdarui)
Cinamonas: 0.75 arbat. š. (obuolių įdarui)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (obuolių įdarui)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite tešlą, nes ją reikės palaikyti šaldytuve. Elektriniame maišytuve sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Sudėkite sviestą ir išsukite. Vis pamaišydami, po truputį pilkite šaltą vandenį. Kai masė taps vientisesnė, sulipdykite ją į rutulį ir padalinkite į dvi dalis – viena bus skirta pagrindui, kita – trupiniams. Suvyniokite tešlos rutulius į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve bent kelioms valandoms.

2. Per tą laiką paruoškite obuolių įdarą. Nulupkite, išvalykite ir plonais griežinėliais supjaustykite obuolius. Skilteles sudėkite į didelį dubenį, į kurį supilkite likusius įdaro ingredientus – cukrų, miltus, cinamoną, muskatą ir citrinos sultis. Gerai išmaišykite.

3. Kai įdaras bus paruoštas, įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių ir ištraukite tešlą iš šaldytuvo. Vieną tešlos rutulį atsargiai išminkykite į tešlos lakštą – juo padenkite kepimo indą. Kitą tešlos dalį sutarkuokite ir sumaišykite su avižiniais dribsniais.

4. Ant pirmojo tešlos sluoksnio užpilkite obuolių įdarą ir ant viršaus užberkite trupinius. Trisluoksnį pyragą pašaukite į orkaitę ir kepkite apie valandą, kol trupiniai apskrus, o pagrindas bus visiškai iškepęs.

5. Patiekite su ledais arba grietinėle.

Suskleisti
Obuolių pyragas
Receptas: Cinamonu kvepiantis obuolių pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.2 / 62
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 2.00 vnt.
Citrinos sultys: 1.00 valg. š.
Sviestas: 125.00 g (kambario temperatūros)
Cukrus: 140.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 225.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Druska: 0.50 arbat. š.
Pienas: 5.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 170°C. 23 cm skersmens (arba panašaus dydžio) kepimo skardą ištepkite sviestu tik tiek, kad skarda pasidengtu riebaliniu sluoksniu.

2. Obuolių skilteles ištepkite citrinų sultimis.

3. Sviestą ir cukrų išmaišykite atskirame dubenyje, įmuškite ir išplakite kiaušinius. Suberkite miltus, kepimo miltelius, druską ir viską gerai išmaišykite. Neskubėdami supilkite pieną ir viską vėl išmaišykite.

4. Gautą tešlą supilkite į skardą, sudėkite obuolius ir viską pagardinkite cukrumi bei cinamonu. Pyragą kepkite apie 45 minutes.

Suskleisti
Obuolių pyragas su alyvuogių aliejumi
Receptas: Obuolių pyragas su alyvuogių aliejumi
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 23
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 5.00 vnt. (dideli)
Alyvuogių aliejus: 0.50 st. (tyro)
Cukrus: 1.00 st. (nerafinuoto cukranendrių; ir dar 2 šaukštai obuoliams)
Apelsinai: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (dideli)
Miltai: 2.00 st. (šviesių speltų)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Cinamonas: 2.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š.
Druska: 0.50 arbat. š.
Kaip gaminti

Įdomiausia, kad šiam pyragui vietoj tradicinio mums sviesto, naudojamas tyras alyvuogių aliejus. Toskanoje tai savaime suprantama, nes alyvmedžių giraitės ten ošia beveik prie kiekvienos sodybos. Nuo alyvuogių aliejaus pyragas tampa drėgnas, maistingas ir labai gardus. 

Obuolius tokiam pyragui reikia nulupti ir supjaustyti plonomis riekelėmis, apibarstyti ruduoju cukrumi, cinamonu, o tada berti, kaip įdarą, tarp dviejų skystos tešlos sluoksnių. Atrodo viskas labai paprasta ir lengva, bet vis tiek kiek kitaip, nei pas mus.

1. Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite plonomis skiltelėmis. Į paruoštus obuolius suberkite 2 šaukštus cukraus ir cinamoną, gerai išmaišykite.

2. Paruoškite pyragui tešlą. Į plakimo indą įmuškite kiaušinius, suberkite stiklinę rudojo cukraus, vanilinį cukrų, supilkite alyvuogių aliejų ir gerai išplakite.

 

3. Nuo apelsino smulkiai nutarkuokite oranžinę žievelę ir išspauskite sultis, viską supilkite į tešlos plakinį ir dar kartą gerai išsukite.

4. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska ir suberkite į skystąją tešlos dalį. Užmaišykite vidutinio tirštumo tešlą.

5. Kepimo formos dugne patieskite kepimo popierių, jos sieneles ištepkite alyvuogių aliejumi ir supilkite pusę tešlos, ant jos suberkite pjaustytus obuolius, o ant viršaus užpilkite likusią tešlą.

6. Pyragą pašaukite kepti į 180 laipsnių karščio orkaitę 45 minutėms.

7. Iškepusį pyragą palikite praaušti ir apibarstykite cinamonu.

Suskleisti
Karamelinis obuolių pyragas
Receptas: Karamelinis obuolių pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
2.9 / 16
Receptas
Ingredientai
Migdolai: 100.00 g (pagrindui)
Miltai: 400.00 g (pagrindui)
Cukraus pudra: 120.00 g (pagrindui)
Sviestas: 200.00 g (šalto kubeliais pjaustyto; pagrindui)
Obuoliai: 1.00 kg (obuolių karamelės įdarui)
Cukrus: 200.00 g (obuolių karamelės įdarui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (obuolių karamelės įdarui)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (obuolių karamelės įdarui)
Kaip gaminti

1. Į elektrinį smulkintuvą suberti birius produktus: miltus, cukraus pudrą, druską ir riešutus. Sumalti iki smulkių trupinių. Tada po truputį dėti sviesto kubelius ir toliau malti. Įmušti kiaušinį ir permalti iki vientisos masės.

2. Gautą masę nestoru sluoksniu išlyginti ant maistinės plėvelės, suvynioti ir padėti pusvalandžiui į šaldytuvą.

3. Į įkaitintą keptuvę įberti 50 g cukraus ir išlydyti. Taip po truputį suberti visą likusį cukrų ir jį išlydyti. Gautą karamelę išpilti ant kepimo popieriumi išklotos skardelės ir padėti į šaldytuvą, kad sustingtų.

4. Obuolius supjaustyti plonomis riekelėmis ir norimu būdu išdėlioti į kepimo formą, kurios dugnas išklotas kepimo popieriumi. Pavyzdžiui, galima pabandyti išdėlioti rožės žiedlapių principu. Nuo formos krašto palikti laisvus 3-4 cm.

 

5. Ant obuolių viršaus išdėlioti sulaužytos karamelės gabaliukus. Tada ant viršaus per burokinę tarką sutarkuoti sustingusią tešlą ir gražiai užpildyti bei išlyginti kraštus ir paviršių.

6. Kepti 20-30 minučių iki 200°C įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį išimti iš kepimo formos apverčiant apatine obuolių dalimi į viršų.

Suskleisti
Obuolių pyragas
Receptas: Šokoladinis obuolių pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 51
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 5.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Sviestas: 150.00 g
Kakava: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Cukrus: 6.00 valg. š.
Miltai: 2.00 st.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Ant viryklės dėkite puodą, pripildytą nedideliu kiekiu vandens, o ant jo – dubenį su tirpdomu sviestu ir šokoladu. Į juos įmaišykite cukrų, kakavą ir vanilinį cukrų. Nuimkite dubenį nuo puodo ir viską gerai išmaišykite.

2. Į gautą masę įmuškite kiaušinius ir vėl viską sumaišykite. Tuomet miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įmaišykite į gautą tešlą. Tešla turi išeiti gan tiršta.

3. Tuomet į ją įmaišykite smulkiai pjaustytus obuolius ir viską sukrėskite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.

4. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ir po maždaug 50 minučių pyragą išimkite. Leiskite jam atvėsti ir ragaukite!

Suskleisti
Obuolių pyragas
Receptas: Greitai paruošiamos obuolių pyragas su jogurto kremu
8 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.3 / 32
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 4.00 vnt.
Sviestas: 100.00 g
Grietinė: 350.00 ml (200 ml tešlai ir 150 ml kremui)
Cukrus: 100.00 g
Miltai: 2.00 st.
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Rudasis cukrus: 4.00 valg. š. (po 2 šaukštus tešlai ir kremui)
Jogurtas: 250.00 ml (mėgstamo skonio; kremui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (kremui)
Kaip gaminti

1. Sviestą išlydykite ir sumaišykite su grietine, cukrumi, miltais bei kepimo milteliais. Ant tešlos berkite smulkiai pjaustytus obuolius ir viską apibarstykite cukrumi.

2. Kremo gamybai skirtą grietinę ir jogurtą sumaišykite, suplakite ir tolygiai paskirstykite ant obuolių.

3. Pyragą kepkite iki 170 – 180°C įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį. Iškepusiam pyragui leiskite atvėsti.

Suskleisti
Apverstas sūdytos karamelės obuolių pyragas
Receptas: Apverstas sūdytos karamelės obuolių pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.3 / 20
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio - rūgštokų - pyrago apačiai)
Sviestas: 220.00 g (110 - pyrago apačiai ir 110 - pyrago pagrindui)
Rudasis cukrus: 300.00 ml (100 - pyrago apačiai ir 200 - pyrago pagrindui)
Cukrus: 100.00 ml (pyrago apačiai)
Cinamonas: 2.00 arbat. š. (1 - pyrago apačiai ir 0,5 - pyrago pagrindui)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (0,5 malto - pyrago apačiai)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (pyrago apačiai)
Druska: 2.00 žiupsnelis (1 - pyrago apačiai ir 1 - pyrago pagrindui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (pyrago pagrindui)
Jogurtas: 2.00 valg. š. (2,5 graikiško - pyrago pagrindui)
Miltai: 180.00 g (pyrago pagrindui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (pyrago pagrindui)
Kaip gaminti

Svarbiausi įrankiai:

  • apvali kepimo forma,
  • kepimo popierius,
  • daržovių skustukas.

1. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Tai padės susidariusiai karamelei nebėgti per formos kraštus, jei ji yra atsegamais kraštais. Jei jūsų forma visiškai uždara, galite tiesiog ją ištepti sviestu.

2. Obuolius nulupkite ir daržovių skustuku supjaustykite labai plonomis (beveik, kaip popierius) riekelėmis. Jas sudėkite ant kepimo formos apačios.

3. Padažui nedideliame puode išlydykite sviestą, suberkite visus produktus ir pavirkite apie 3–4 min., kol cukrus ištirps ir masė šiek tiek sutirštės. Gautą karamelę iškart paskleiskite kepimo formose ant obuolių sluoksnio. Ji išties greitai sustings, bet taip ir turi būti. 

4. Pyrago pagrindui išplakite kambario temperatūros sviestą su cukrumi iki purumo. Įplakite kiaušinius ir jogurtą. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Sausų produktų mišinį iš lėto įplakite į skystą plakinį, kol masė taps vientisa. Paruoštą tešlą paskleiskite ant obuolių ir karamelės.

5. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min., arba kol pyrago viršus gražiai apskrus, o patikrinus mediniu smeigtuku jis bus sausas. Palikite atvėsti 10 min kepimo formose ir tuomet pyragą išverskite į lėkštę. Patiekite iš karto su ledais. Prieš tai viršų galite dar šiek tiek apibarstyti druska, papildomam sūrumo cinkeliui

Skaniausias šiltas, bet puikus ir kitą dieną.

Receptas iš tinklaraščio SKANIOS DIENOS

 

Suskleisti
Obuolių pyragas su „Rududu“
Receptas: Obuolių pyragas su „Rududu“
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.4 / 86
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 120.00 g
Margarinas: 130.00 g (kepinių)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (didelių)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Miltai: 150.00 g
Obuoliai: 2.00 vnt. (2 - 3)
„Rududu“ karamelė:(skardinė) 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Margariną iki purumo plakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
  2. Įmuškite kiaušinius. Po truputį įmaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą.
  3. Obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais, sumaišykite su „Rududu“.
  4. Jei „Rududu“ masė per kieta, skardinę įstatykite į karštą vandenį ir palaukite, kol suminkštės.
  5. Karamelės įdarą paskirstykite ant paruoštos pyrago tešlos.
  6. Pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite apie pusvalandį.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Obuolių pyragas
Receptas: Amerikietiškas obuolių pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.7 / 150
Receptas
Ingredientai
Miltai: 500.00 g (mažesnio glitimo)
Sviestas: 250.00 g (200 g tešlai ir 2 valg. š. įdarui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (2 tryniai tešlai ir 1 baltymas įdarui)
Cukrus: 100.00 g
Obuoliai: 6.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. sulčių)
Rudasis cukrus: 120.00 g
Cinamonas: 5.00 g
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Paruoškite tešlą. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi, sukdama po vieną sudėkite trynius, suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir užminkykite tešlą.
  2. Išklokite tešla apvalią kepimo formą. Pasilikite šiek tiek tešlos pyrago papuošimui.
  3. Obuolius nuplaukite, nulupkite žievelę ir supjaustykite smulkiomis skiltelėmis. Apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.
  4. Sumaišykite cukrų, cinamoną, muskatą, sviestą su obuoliais ir dailiai juos išdėliokite pyrago centre. Papuoškite pyragą tešlos juostelėmis. Jas patepkite išplaktu kiaušinio baltymu.
  5. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
Suskleisti
Obuolių pyragas su razinomis
Receptas: Obuolių pyragas su razinomis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.2 / 17
Receptas
Ingredientai
Mielės: 20.00 g
Cukrus: 50.00 g
Pienas: 230.00 ml
Miltai: 400.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (kiaušinis ir trynys)
Sviestas: 100.00 g
Obuoliai: 1.00 kg (1-1,5 kg)
Klevų sirupas: 100.00 ml (arba skystas medus)
Obuolių degtinė: (kalvadoso) 40.00 ml
Razinos: 3.00 valg. š.
Migdolai: 2.00 valg. š. (malti)
Krakmolas: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Mieles ištrinkite su šaukštu cukraus ir šiltu pienu (truputį jo palikite), supilkite ant 100 g miltų, gerai išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 20 minučių kilti. Į tešlą suberkite likusį cukrų, miltus, įberkite druskos, įmuškite kiaušinį, supilkite ištirpintą sviestą. Užminkykite ir vėl palikite pakilti.

2. Obuolius nulupkite, išdalykite ketvirčiais, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite plonomis skiltelėmis. Sirupą supilkite į puodą ir užkaitinkite. Sudėkite obuolių skilteles ir apie minutę troškinkite. Įpilkite degtinės, suberkite razinas, migdolus, supilkite šaltame vandenyje ištirpintą krakmolą, užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies.

3. Tešlą padalykite į dvi dalis, iš kiekvienos iškočiokite du skritulius. Kepimo formą patepkite riebalais, įklokite vieną dalį tešlos, ištemkite kraštus ir šiek tiek pakelkite į viršų. Ant tešlos paskirstykite obuolius.

4. Ant obuolių masės uždėkite antrą skritulį, kraštus apspauskite, viduryje išpjaukite ertmę garams išeiti. Likusį pieną išplakitevsu tryniu, aptepkite pyragą. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje 40 minučių.

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų