Pirmosios atsargos žiemai – iš braškių, rabarbarų, arbūzų. 7 receptai startui

Dar tik artėja Joninės, pats vasaros įkarštis, tačiau, patinka mums ar nepatinka, kažkada ir vėl grįš žiema. Besimėgaudami šviežių gėrybių gausa nepamirškime pasiruošti ir šio to atsargoms – gal nebūtinai žiemai, tačiau bent jau tam metui, kai braškių, rabarbarų ir arbūzų sezonas bus pasibaigęs. Būtent nuo šio birželio mėnesio populiariųjų trejetuko konservavimą ir pradedame!
Arbūzų ir braškių uogienė
Arbūzų ir braškių uogienė / „DanSukker“ nuotr.
Aromatinga rabarbarų ir braškių uogienė
Receptas: Aromatinga rabarbarų ir braškių uogienė
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 47
Receptas
Ingredientai
Rabarbarai: 500.00 g
Braškės: 500.00 g
Cukrus: 500.00 g (jei mėgstate saldžiai, berkite 700 - 800 g)
Mėtos: 4.00 vnt. (keli lapeliai šviežių)
Kaip gaminti
  1. Rabarbarų lapkočius nuplaukite, nulupkite odelę ir supjaustykite apysmulkiais gabalėliais.
  2. Braškes nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite į kelias dalis.
  3. Supjaustytus rabarbarus ir braškes sudėkite į vieną indą, užpilkite cukrumi. Jei turite galimybę, cukrų rinkitės skirtą ruošti uogienėms.
  4. Palikite pastovėti kelias valandas (arba per naktį), kol išsiskirs sulčių.
  5. Rabarbarų ir braškių masę išmaišykite ir suberkite į puodą. Įmeskite keletą mėtų lapelių (nepadauginkite!). Virkite apie 15–20 min.
  6. Dar karštą uogienę sukrėskite į stiklainiukus. Laikykite šaldytuve.
Suskleisti
Braškių uogienė su citrinomis ir mėtomis
Receptas: Braškių uogienė su citrinomis ir mėtomis
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.1 / 16
Receptas
Ingredientai
Braškės: 500.00 g
Cukrus: 250.00 g („Dansukker“ cukraus uogienėms)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys ir žievelė)
Mėtos: 1.00 sauja (šviežių lapelių)
Kaip gaminti

1. Uogas nuplaukite, pašalinkite lapelius ir kotelius. Stambias uogas supjaustykite arba sutrinkite.

2. Į prikaistuvį suberkite uogas, cukrų uogienėms. Supilkite citrinos sultis, įdėkite citrinos žievelė ir mėtų lapelius. Užvirkite ir 2–5 minutes kaitinkite ant lėtos ugnies.

3. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir atsargiai nugriebkite putas. Išpilstykite į šiltus sterilius stiklainius. Laikykite vėsioje vietoje.

Receptas DANSUKKER

Suskleisti
Braškių uogienė
Receptas: Braškių uogienė
10 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
2.7 / 94
Receptas
Ingredientai
Braškės: 1500.00 g
Cukrus: 1500.00 g
Citrinų rūgštis: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti
  1. Uogas trumpam pamerkite į šaltą vandnį, švariai nuplaukite, suberkite į sietelį ir palikite apdžiūti.
  2. Nuo uogų nuskabykite žiedsosčius. Šį darbą labai palengvina specialus nerūdijančio plieno įrankis.
  3. Paruoštas uogas sudėkite į puodą, kuriame bus verdama uogienė, apibarstykite cukrumi, uždenkite ir palikite vėsioje vietoje visai nakčiai.
  4. Puodą su uogomis užkaiskite, maišydami užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite, nugraibydami putas. Kai putos nebesklis į kraštus ir kaupsis tik puodo viduryje, uogienė jau gatava.
  5. Prieš nukeliant nuo ugnies įberkite citrinų rūgšties, gerai išmaišykite ir supilstykite į paruoštus stiklainius.
Suskleisti
Arbūzų ir braškių uogienė
Receptas: Arbūzų ir braškių uogienė
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.1 / 7
Receptas
Ingredientai
Arbūzas: 250.00 g
Braškės: 250.00 g
Cukrus: 300.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (išspaustos sultys)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia, iš arbūzo išimkite sėklas ir pertrinkite jį per sietelį.

2. Paruoškite ir braškes, pašalindami jų kotelius.

3. Abu ingredientus sudėkite į puodą, supilkite citrinos sultis ir suberkite cukrų. Viską sutrynę trintuvu, virkite apie 6 minutes, kol uogienė sutirštės.

4. Nugriebę nuo viršaus susidariusias putas, supilkite uogienę į sandarius stiklainius ir, atvėsinę, mėgaukitės.

Suskleisti
Marinavimui paruošti arbūzai
Receptas: Marinuoti arbūzai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
1.0 / 2
Receptas
Ingredientai
Arbūzas: 1.50 kg (žievės nenupjaukite)
Krapai: 1.00 sauja (šviežių)
Česnakai: 5.00 skiltelės (nuluptos)
Laurų lapai: 3.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (galima dėti ir 2)
Vanduo: 1.50 l
Kvapnieji pipirai: 2.00 arbat. š.
Actas: 2.00 valg. š. (obuolių ar baltojo vyno)
Cukrus: 50.00 g
Druska: 50.00 g
Kaip gaminti

1. Labai kruopščiai nuplaukite arbūzą ir atpjaukite jums reikiamo dydžio gabalą. Supjaustykite jį 1,5-2 cm storio trikampėmis riekelėmis (žievę palikite).

2. Į indus ar indą, kur marinuosite arbūzą, sudėkite krapus, česnakus, lauro lapus, papriką. Ant viršaus suguldykite arbūzo riekeles.

3. Vidutinio dydžio puode sumaišykite vandenį, actą, druską, cukrų, suberkite pipirus. Užkaiskite ir kaitinkite, kol druska ir cukrus ištirps. Užpilkite gautą skystį ant arbūzų. Jei marinuojate viename dideliame inde, galite ant viršaus dėti dubenėlį su svoriu, kad kiek paslėgtų arbūzus.

4. Leiskite visiškai atvėsti ir dėkite į šaldytuvą. Arbūzai bus tinkami valgyti jau po paros, tačiau geriausia leisti jiems taip pastovėti 3-4 dienas.

Suskleisti
Rabarbarų džemas
Receptas: Rabarbarų džemas
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.1 / 68
Receptas
Ingredientai
Aitrioji paprika: 3.00 vnt. (raudonos)
Rabarbarai: 500.00 g
Česnakai: 4.00 skiltelės
Imbieras: 1.00 vnt. (4 cm šviežios šaknies)
Cukrus: 200.00 g
Druska: 1.00 arbat. š.
Actas: 50.00 ml (obuolių)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (baltųjų pipirų žirnelių)
Kaip gaminti

Nulupkite ir supjaustykite rabarbarus. Paprikas perpjaukite išilgai perpus, pašalinkite sėklas, susmulkinkite. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną, česnakus ir imbierą. Viską sudėkite į puodą. Ant vidutinės ugnies kaitinkite apie 30 min. Karštą išpilstykite į švarius stiklainius, sandariai uždarykite.

Suskleisti
Aštrokas rabarbarų čatnis su žaliaisiais pipirų žirneliais
Receptas: Aštrokas rabarbarų čatnis su žaliaisiais pipirų žirneliais
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 10
Receptas
Ingredientai
Rabarbarai: 300.00 g
Apelsinai: 1.00 vnt. (didesnis apie 200g)
Vanduo: 50.00 ml
Aitrioji paprika: 0.50 arbat. š. (SANTA MARIA CHIPOTLE aitriųjų paprikų (pagal skonį) arba 1/2 šviežios aitriosios paprikos)
Imbieras: 0.50 arbat. š. (SANTA MARIA imbierų miltelių arba 70 g šviežių imbierų)
Pipirai: 30.00 vnt. (SANTA MARIA žaliųjų pipirų grūdelių)
Cukrus: 50.00 g (jei norite saldžiau, įberkite papildomai dar 50 g cukraus)
Kaip gaminti
  1. Nulupkite rabarbarus ir supjaustykite juos mažais kubeliais.
  2. Įberkite imbiero miltelių arba įdėkite mažais gabalėliais supjaustytų šviežių imbierų.
  3. Iš apelsino išspauskite visas sultis ir kartu su cukrumi, žaliaisiais pipirais ir aitriosiomis paprikomis sudėkite į puodą, pavirkite.
  4. Sudėkite rabarbarus ir troškinkite ant mažos ugnies apie 30–40 min.

„Santa Maria“ receptas.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų