Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pirštus apsilaižysit: kaip kaskart iškepti ypač traškius bulvinius blynus

Bulviniai blynai yra neįtikėtinai paprastas, bet kartu labai skanus patiekalas. Svajojate, kad jie būtų auksiniai ir ypač traškūs? Pranešime žiniasklaidai „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė paaiškino, į ką iš tiesų turėtumėte atkreipti dėmesį juos kepant.
Bulviniai blynai
Bulviniai blynai / Pranešimo aut. nuotr.

Kadangi bulviniams blynams reikės vos kelių ingredientų, tinkama technika ir kelios gudrybės leis užtikrinti, kad jie būtų purūs, lengvi viduje, o išorėje traškūs.

50-50 taisyklė tarkuojant

Traškumo paslaptys glūdi net tarkavimo procese. Mažai žinoma gudrybė – pusę bulvių tarkuoti mažiausiomis tarkos skylutėmis, o kitą pusę – vidutinėmis. Taip pasirūpinsite tobula konsistencija. Blynų kraštai ir visas paviršius dėl stambesnių tarkių tampa maloniai traškūs, o ant mažiausių skylučių sutarkuotos bulvės padaro blynų vidurį pakankamai minkštą.

Tarkius nuspauskite

Net ir pačiose krakmolingiausiose bulvėse yra sulčių, kurias geriau nuspausti. O gaminant blynus iš šviežių bulvių, tai ypač naudinga. Sutarkuotas bulves perkelkite į sietelį, esantį virš dubens. Stipriai išspauskite ir palaukite kelias minutes. Dubens dugne susikaupusį krakmolą pridėkite į bulvių masę, o skystį nupilkite.

Svogūną sutarkuokite ypač smulkiai

Šios daržovės būtinai turi būti skaniuose blynuose, tačiau svogūnas gali padaryti meškos paslaugą traškumui, nes keptas jis dažniausiai lieka minkštas. Todėl G. Urbonavičiūtė siūlo svogūną sutarkuoti per mažiausias tarkos skylutes. Tuomet jis būna putėsių konsistencijos, o svogūno gabalėlių blynuose visai nesijaučia.

Įpilkite acto – taip blynai prisigers mažiau riebalų

„Tiesiog įpilkite šiek tiek jo į blynų mišinį, ir kepant jie sugers daug mažiau aliejaus nei įprastai, blynai bus traškesni. Šis patarimas naudingas ir tuomet, jeigu iš sutarkuotų bulvių blynų nekepate tučtuojau. Jeigu tokį tešlos mišinį įdėsite į šaldytuvą, actas neleis jam patamsėti“, – pataria kulinarijos technologė.

Įdėkite papildomą kiaušinį

Norint daugiau traškumo, verta pridėti šiek tiek daugiau kiaušinių nei įprastai. Taip blynai taps traškesni.

Atsargiai su miltais

Rekomenduojame į mišinį dėti kuo mažiau miltų arba visai jų atsisakyti, jei bulvės labai miltingos. Geriau galite įdėti šiek tiek bulvių krakmolo, nes dėl didesnio kvietinių miltų kiekio blynai tampa kietesni.

Sumažinkite porcijas

Storus bulvinius blynus daug sunkiau tolygiai iškepti ir išgauti traškumą.

Įkaitinkite riebalus keptuvėje

Blynus geriausia kepti gana dideliame kiekyje labai gerai įkaitintų riebalų. Jei naudosite jo mažai, blynus bus sunkiau tolygiai iškepti, jie links sudegti arba prilipti prie keptuvės. Žinoma, nereikėtų aliejaus ir padauginti. O svarbiausia – bulvių mišinį dėti tik jau į įkaitintą aliejų. Jei jis bus per šaltas, blynai „gers“ aliejų ir bus riebesni. Blynus kepkite ant vidutinės ugnies – per aukštoje jų kraštai sudegs, o vidurys liks žalias.

Padėkite ant popierinių rankšluosčių

Išėmus bulvinius blynus iš keptuvės, verta juos padėti ant kelis kartus sulenkto popierinio rankšluosčio. Jis sugers riebalų perteklių, ir blynai taps skanesni.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas