Šį kartą ekspertai siūlo iš sūdytų pistacijų pasigaminti išskirtinį pesto, kuris puikiai tiks makaronų patiekalams, salotoms, apkepams arba tarnaus kaip skanus užtepas.
Ingredientai
- ⅓ puodelio lukštentų sūdytų pistacijų
- 3 puodeliai šviežių bazilikų
- ½ puodelio tarkuoto parmezano
- 3 skiltelės česnako
- ½ šaukštelio pipirų
- ½ puodelio ypač tyro alyvuogių aliejaus.
Kaip gaminti?
- Maisto smulkintuve arba blenderyje sutrinkite bazilikus, parmezaną, pistacijas, česnaką, druską ir pipirus.
- Vis dar maišydami, lėtai supilkite aliejų.
- Sustabdykite, nuvalykite indo šonus ir vėl pulsuokite, kol mišinys taps vientisas.
- Laikykite šaldytuve sandariame inde iki 3 dienų arba užšaldykite iki 3 mėnesių.