„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Pistacijų pesto – rafinuotas padažas, pagardinantis bet kokį patiekalą

Kai kalbama apie gurmanišką maistą, dažnai įsivaizduojame brangias ir išskirtines sudedamąsias dalis. Tačiau kartais net ir paprasti, kasdieniai produktai gali nustebinti netikėtomis kulinarinėmis galimybėmis. Vienas iš tokių lobių yra pistacijos, rašoma prekybos tinklo „Iki“ pranešime žiniasklaidai.
Pistacijų  pesto padažas
Pistacijų pesto padažas / 123RF.com nuotr.

Šį kartą ekspertai siūlo iš sūdytų pistacijų pasigaminti išskirtinį pesto, kuris puikiai tiks makaronų patiekalams, salotoms, apkepams arba tarnaus kaip skanus užtepas.

Ingredientai

  • ⅓ puodelio lukštentų sūdytų pistacijų
  • 3 puodeliai šviežių bazilikų
  • ½ puodelio tarkuoto parmezano
  • 3 skiltelės česnako
  • ½ šaukštelio pipirų
  • ½ puodelio ypač tyro alyvuogių aliejaus.

Kaip gaminti?

  1. Maisto smulkintuve arba blenderyje sutrinkite bazilikus, parmezaną, pistacijas, česnaką, druską ir pipirus.
  2. Vis dar maišydami, lėtai supilkite aliejų.
  3. Sustabdykite, nuvalykite indo šonus ir vėl pulsuokite, kol mišinys taps vientisas.
  4. Laikykite šaldytuve sandariame inde iki 3 dienų arba užšaldykite iki 3 mėnesių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“