Ingredientai:
- 400 g ryžių;
- 100 ml liesesnės grietinėlės;
- žiupsnis cukraus;
- saujelė migdolų drožlių ar lazdelių;
- saujelė razinų (galima maišyti poros rūšių);
- kelios džiovintis slyvos;
- keli džiovinti persikai;
- medaus (pagal skonį).
Gaminimas:
1. Karštame svieste pakepinkite ryžius. Kai jie gražiai apskrus, supilkite grietinėlę, gerai išmaišykite ir virkite apie 20 minučių. Jei bus per mažai skysčio, papildomai įpilkite šiek tiek vandens.
2. Kitoje keptuvėje be riebalų pakepkite truputį cukraus, migdolų drožlių, suberkite saują vandenyje mirkytų razinų, keletą smulkintų džiovintų slyvų, persikų.
3. Viską pakaitinkite, tada įmaišykite keptus ryžius ir pagal skonį pagardinkite medumi.