Po švenčių ir vaišių liko vaisių? Užšaldykite paruoštukų kokteiliams. Receptai

Nėra vieno atsakymo, koks pusryčių patiekalas vertingiausias. Ko gero, kaip visada – svarbiausia įvairovė. Nors dietologų nuomonės dėl tirštųjų kokteilių skiriasi, kartais ir nuo jų verta pradėti dieną. Be to, šiems kokteiliams itin tinka įvairiausi nuo Kalėdų stalo likę vaisių likučiai. O kad pagaminti būtų greičiau ir paprasčiau, ingredientus pasiruoškite iš anksto – užsišaldykite.
Tirštasis mangų kokteilis
Tirštasis mangų kokteilis / Vida Press nuotr.

Kaip sako pranešime žiniasklaidai cituojama prekybos tinklo „Iki“ vaisių ir daržovių ekspertė Jolanta Sabaitienė, jei po šventinio savaitgalio šaldytuve liko nemažai produktų, o prieš akis laukia intensyvi savaitė, suderinkite ingredientus tarpusavyje ir pasidarykite tirštųjų kokteilių paruoštukų. Tiesiog sudėkite mėgstamus derinius į dėžutes ir užšaldykite – vėliau tereiks viską suberti į maisto smulkintuvą, sutrinti ir mėgautis.

Tokių paruoštukų vienu kartu galite pasiruošti ir daugiau, nes šaldyti glotnučių paketėliai šaldytuve stovėti gali net iki 3 mėnesių. Anot ekspertės, ingredientus geriausia šaldyti nedideliuose tam skirtuose indeliuose ar maišeliuose.

Fotolia nuotr./Uogos
Fotolia nuotr./Uogos

„Tinkamomis porcijomis užšaldyti glotnučių „paruoštukai“ sutaupo daug laiko, o šaldyti produktai nepraranda maistinės vertės. Nepamirškite, kad kai kurie produktai gali turėti įtakos glotnučio tirštumui. Pavyzdžiui, bananai ar kalafiorai sutirštins bet kokią glotnučių kombinaciją“, – teigia J.Sabaitienė.

Ekspertė, pabrėžia, kad jeigu norite kokteilius pagaminti sveikus – reikėtų vengti papildomų saldiklių, tokių kaip medus, agavų sirupas. Glotnutis dėl vaisių vis tiek bus saldus. Verta nepamiršti įvairiausių daržovių ar žalumynų, tokių kaip špinatai ar saulėgrąžų daigai.

Glotnučius galite skiesti ne tik vandeniu, bet ir kefyru, pienu, kokosų ar kitais augaliniais gėrimais.

Trindami šaldytus ingredientus, papildomus skysčius pilkite palaipsniui, kad išgautumėte norimą tirštumą. Šaldyti ingredientai išskirs šiek tiek vandens, tad papildomų skysčių gali ir neprireikti ar reikėti labai nedaug.

Vida Press nuotr./Šaldytos uogos trintuve
Vida Press nuotr./Šaldytos uogos trintuve

Kokteilis „Gyvybingumui“

Užšaldymui:

  • 100 g kriaušių griežinėlių;
  • 100 g obuolių griežinėlių;
  • 1 maža morka;
  • 20 g karijų;
  • 50 g avižų dribsnių.

Prieš trindami įdėkite:

  • 0,5 arbat. šaukšt. cinamono;
  • 1 arbat. šaukšt. agavų sirupo;
  • 150 ml ryžių pieno.

Kokteilis „Energijos užtaisas“

Užšaldymui:

  • 1 maža kriaušė;
  • 50 g lapinių kopūstų;
  • 50 g burokėlių;
  • 80 g virtų kalafiorų;
  • 10 g migdolų.

Prieš trindami įdėkite:

  • 1 arbat. šaukšt. medaus;
  • 150 ml vandens.

Kokteilis „Saulės spindulėlis“

Užšaldymui:

  • 1 mažas nuluptas apelsinas;
  • 100 g mangų griežinėlių;
  • 3 datulės, išmirkytos šiltame vandenyje;
  • 1 arbat. šaukšt. linų sėmenų.

Prieš trindami įdėkite:

  • 100 ml graikiško jogurto;
  • 100 ml neriebaus pieno.

Kokteilis „Gaivus ir žalias rytas“

Užšaldymui:

  • 1 mažo, prinokusio banano griežinėliai;
  • 100 g ananasų gabalėlių;
  • 50 g špinatų;
  • 1 cm ilgio šviežios imbiero šaknies gabaliukas;
  • 1 juodųjų pipirų grūdelis.

Prieš trindami įdėkite:

  • 0,5 arbat. šaukšt. medaus;
  • 150 ml migdolų miltų.

Kokteilis „Saldžioji žvaigždė“

Užšaldymui:

  • 1 prinokusio banano griežinėliai;
  • 1 kivio griežinėliai;
  • 50 g avokado;
  • 2 arbat. šaukšt. kakavos;
  • 1 arbat. šaukšt. ispaninio šalavijo sėklų;
  • 1 arbat. šaukšt. žemės riešutų sviesto.

Prieš trindami įpilkite:

  • 150 ml kokosų pieno.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis