„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Pomidorų sriuba su burata – ar gali būti skaniau?

„Su rudeniu į namus grįžta sriubos. O jeigu turite daug pomidorų, išsivirkite sriubą su jais“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta Kudopčenkienė.
Pomidorų sriuba su burata
Pomidorų sriuba su burata / Odetos Kudopčenkienės nuotr.

Jums reikės:

2 šaukštų sviesto,

po 1 šaukštą smulkinto baziliko,

čiobrelio,

raudonėlio,

rozmarino,

5 skiltelių česnako,

2 didelių morkų,

1 svogūno,

3 šaukštų pomidorų pastos,

1 šaukšto miltų,

2 l sultinio,

1 kg pomidorų,

1 šaukšto raudonojo vyno acto,

buratos sūrio.

Odetos Kudopečkienės nuotr./Pomidorų sriuba su burata
Odetos Kudopečkienės nuotr./Pomidorų sriuba su burata

Kaip gaminti:

  1. Puode ištirpinkite sviestą ir sudėkite smulkintas žoleles, česnakus.
  2. Pakepinkite, kol pasklis česnakų aromatas.
  3. Sudėkite smulkintus svogūnus, morkas, kubeliais pjaustytus pomidorus ir pakepinkite, kol suminkštės daržovės.
  4. Sudėkite pastą, berkite miltus ir sumaišykite, kol paruošite kreminę masę.
  5. Supilkite sultinį ir maišykite. Užvirkite ir pavirkite kelias minutes.
  6. Supilkite actą ir virkite 20 min. Sutrinkite trintuvu.
  7. Į dubenėlius pilkite sriubą ir įdėkite po puselę buratos sūrio.

Gamino ir patarė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta Kudopčenkienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs