Jums reikės:
2 šaukštų sviesto,
po 1 šaukštą smulkinto baziliko,
čiobrelio,
raudonėlio,
rozmarino,
5 skiltelių česnako,
2 didelių morkų,
1 svogūno,
3 šaukštų pomidorų pastos,
1 šaukšto miltų,
2 l sultinio,
1 kg pomidorų,
1 šaukšto raudonojo vyno acto,
buratos sūrio.
Kaip gaminti:
- Puode ištirpinkite sviestą ir sudėkite smulkintas žoleles, česnakus.
- Pakepinkite, kol pasklis česnakų aromatas.
- Sudėkite smulkintus svogūnus, morkas, kubeliais pjaustytus pomidorus ir pakepinkite, kol suminkštės daržovės.
- Sudėkite pastą, berkite miltus ir sumaišykite, kol paruošite kreminę masę.
- Supilkite sultinį ir maišykite. Užvirkite ir pavirkite kelias minutes.
- Supilkite actą ir virkite 20 min. Sutrinkite trintuvu.
- Į dubenėlius pilkite sriubą ir įdėkite po puselę buratos sūrio.
Gamino ir patarė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta Kudopčenkienė.