Paskutiniu metu šioje platformoje itin išpopuliarėjo makaronų su fetos sūriu receptas, jis sulaukė milijonų peržiūrų ir susidomėjimo visame pasaulyje. Keptos fetos bei pomidoriukų derinys su makaronais – skanus bei itin paprastas patiekalas, kuris, panašu, sudomino ir tautiečius.
„Šį vasarį pastebime įspūdingą fetos ir jos gaminių kategorijos pardavimų augimą. Jei lyginsime vasario pirmąsias dvi savaites su atitinkamu laikotarpiu pernai, matysime, kad pardavimai išaugo daugiau nei 36 proc. Įdomu tai, kad įprastai fetos ir panašių sūrių pardavimai auga šiltąjį metų sezoną”, – teigiama prekybos tinklo „Maximos“ pranešime žiniasklaidai.
Maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė dalijasi receptu, kaip paprastai pagaminti populiarųjį patiekalą.
Makaronai su fetos sūriu ir pomidoriukais
Ingredientai:
- vyšninių pomidorų;
- fetos sūrio;
- alyvuogių aliejaus;
- juodųjų pipirų;
- šviežio baziliko;
- makaronų;
- kelių česnako skiltelių.
Gaminimas:
1. Pirmiausia į kepimo indą sudėkite vyšninius pomidorus, kelias skilteles česnako, o į centrą įdėkite fetos sūrio bloką. Viską apšlakstykite alyvuogių aliejumi bei pipirais. Mėgstantys aštriau ant fetos sūrio gali užberti čili pipirų.
2. Viską kepkite iki 200 °C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25–30 minučių.
3. Kai baigsite kepti, į kepimo indą įberkite šviežio baziliko bei viską išmaišykite taip, kad masė išeitų panaši į padažą. Į ją įberkite iš anksto išvirtus makaronus, dar kartą viską gerai išmaišykite, pabarstykite mėgstamais žalumynais bei patiekite.