Portugališkas bananų pudingas

Lengvas, purus ir pakeliantis nuotaiką bananinis pudingas, kuris gardus ir karštas, ir jau atvėsęs. Patiekti galite su vaniliniais ledais, tirpintu šokoladu ar tiesiog mėgautis juo vienu.
Bananinis pudingas
Bananinis pudingas / Shutterstock nuotr.

Pudingui reikės:

  • 4 gerai prinokusių bananų,
  • 5 valg. š. cukraus,
  • 5 valg. š. sviesto,
  • 2 kiaušinių,
  • 1 valg. š. citrinos sulčių,
  • 1 st. maltų džiūvėsėlių,
  • 2 st. ananasų sulčių,
  • truputis sviesto kepimo formai ištepti.

Gaminimas:

Kambario temperatūros sviestą išsukite su kiaušinių tryniais ir cukrumi.

Bananus nulupkite ir sutrinkite šakute. Sumaišykite juos su trynių mase.

Maišant į masę supilkite citrinų ir ananasų sultis.

Kiaušinių baltymus išplakite iki standumo ir pakaitomis su maltais džiūvėsėliais, nuolat atsargiai maišydami, sudėkite į bendrą masę.

Kepimo formą ištepkite sviestu, sukrėskite pudingo masę ir kepkite iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 min.

Patiekite karštą arba šaltą.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis