Pošventiniam savaitgaliui – lengva žalia sriuba ir garsiosios spurgos „churros“

Šventės baigėsi, tačiau skaniai valgyti galima (ir būtina!) kasdien. TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjai pristato 2 labai skirtingus, bet nepaprastai gardžius patiekalus: Gian Luca Demarco verda lengvą detoksikuojančią brokolių ir špinatų sriubą, o Ali Gadžijevas šį kartą pildo žiūrovų prašymus ir pasakoja apie bene populiariausią pasaulyje ispanišką-portugališką desertą „churros“ (tariama – čiuros). Štai ir receptai!
Patiekalų dvejetas savaitgaliui
Patiekalų dvejetas savaitgaliui / TV3 nuotr.

Trinta brokolių ir špinatų sriuba

Ingredientai:

  • 1 brokolis;
  • 100 g špinatų;
  • 1 svogūnas;
  • 4 vidutinės bulvės;
  • 2 sultinio kubeliai;
  • žiupsnelis druskos;
  • žiupsnelis pipirų;
  • ypač tyro alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

1. Užvirti puode 2 litrus vandens ir įmesti sultinio kubelius. Maišyti, kol ištirps.

2. Bulves nuskusti ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Suberti į verdantį sultinį ir virti.

3. Atskirai susmulkinti brokolius, špinatus ir svogūną.

4. Aukštoje keptuvėje arba troškintuve įkaitinti alyvuogių aliejų ir jame apkepti špinatus. Kai jie suminkštėja, suberti svogūnus, išmaišyti ir pakepinti 2-3 minutes. Tada suberti brokolius, išmaišyti ir dar kartą pakepinti 2-3 minutes. Po truputį supilti sultinį su apvirusiomis bulvėmis ir virti 10-15 minučių, kol bulvės pilnai suminkštės. Įberti druskos ir pipirų pagal skonį.

5. Išvirusią sriubą nukelti nuo kaitros ir sutrinti elektriniu smulkintuvu.

6. Patiekti su skrudinta šviesia duona.

TV3 nuotr./Trinta brokolių ir špinatų sriuba
TV3 nuotr./Trinta brokolių ir špinatų sriuba

Čiūros su pieninio šokolado padažu

Ingredientai:

padažui:

  • 150 ml grietinėlės;
  • 150 g pieniško šokolado.

čiūroms:

  • 380 ml vandens;
  • 170 g sviesto;
  • 200 g miltų;
  • 6 kiaušiniai;
  • 1 valg. šaukšt. cukraus;
  • žiupsnelis druskos;
  • 1 l aliejaus, kepimui.

apvoliojimui:

  • 2 valg. šaukšt. cukraus;
  • 1 valg. šaukšt. cinamono.
TV3 nuotr./Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas
TV3 nuotr./Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas

Gaminimas:

1. Prikaistuvyje užvirti grietinėlę ir ja užpilti dubenyje esantį šokoladą. Išmaišyti ir palikti, kol šokoladas pilnai ištirps. Prieš patiekiant gerai išmaišyti.

2. Puode užvirti vandenį, suberti druską, cukrų ir įdėti sviestą. Maišyti, kol sviestas ištirps. Nukelti nuo kaitros, suberti miltus ir greitais judesiais išmaišyti medine mentele, kol visi ingredientai tolygiai susijungs. Tada po vieną įmušti kiaušinius ir nuolat maišyti iki vientisos masės. Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu.

3. Gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų ir į jį po truputį konditeriniu maišeliu išspausti norimos formos ar ilgio čiūras. Kepti kol įgaus rusvai auksinę spalvą.

4. Iškepusias nuvarvinti ant popierinio rankšluosčio ir apvolioti cukraus bei cinamono mišinyje.

5. Patiekti su pieninio šokolado padažu.

TV3 nuotr./Čiūros su pieninio šokolado padažu
TV3 nuotr./Čiūros su pieninio šokolado padažu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų